... Струва ли си човек да живее дълго?
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: ... Струва ли си човек да живее дълго?
Молим автора на темата ака бащата на интернета, майката на фондовата борса и личния приятел на Бил Гейтс, Джеф Безос и Ставри Винкела от Бобов Дол преди да пусне подобни терзания подтикващи наивната аудитория към лични словоизлеяния в момент на емоционална слабост, ако СЕ ПАК има подобни вътрешни борби вследствие навлизането в критическата възраст да СЕ ОБЪРНЕ към утвърдени автори като Платон, Аристотел, Сократ. НадЕвам се впоследствие некои въпроси да се изяснят. Ако има неуспех с горепосочените, горещо му се препоръчва терапевтични срещи три пъти в седмицата с Алена или в краен случай посещение на кварталната козметичка или фризьорка, при които теми като подобната ще се радват на широк отзвук и ще бъдат с охота обсъждани. Благодаря за вниманието, поздрави, Марк Зукърбърг.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Вуйчо написа: само ще кажа - молете се да умрете бързо и изведнъж.
+1 ... На колегата баща му е почти неадекватен последните 2 и малко години .
Та файда че е на 91, като нищо не може да направи сам .
Съвсем отговорно - нашите баби и дядовци (говорим 30-35-40-45 набор) са едни хора, който не са се срещнали с "заместващите" хранителни продукти , не са си тровили живота с химията която е пробутана днес за храна .
И това оказва голямо влияние върху това колко ми се живее ..
Всеки ден гледам и слушам как шепичка хора помислили се за нещо на тази планета, определят животът на милиарди - буквално .
Всеки ден наблюдавам безучастно как ни тровят с каквото се сетим - въздух, храна, вода .
Всеки ден все повече се замислям има ли смисъл вече .
Отчасти намирам отговор в децата ми - те като малки и все още неориентирани подават своят лъч светлина в този мрак . Радват се на невидими за нас неща . И колкото го осъзнавам това, толкова повече не ми се иска те да част от всичко това . От този свят в който майката вече може да е бащата и обратно

Прабаба ми (лека и пръст) си отиде на 98 години точно за две седмици . И на 98 години таз жена четеше без очила и чуваше по-добре от мен и ходеше и не даваше никой нищо да и каже . Но не е яла сирене с палмова мазнина, нито хляб с гума гуар

Та пряка аналогия имам сега с едните ми баба и дядо и другите .. Едните са си градски хора, другите са си селски .
Съответно последните имат много повече сила и никога не бих им дал 85+ години . И се трудят още и въобще им не е че днес са прекопали 6 реда лозе . Дупката между тях е просто огромна .
Съдби много, хора много . Човек може да е щастлив и с много и с малко . Примери доста .
Аз лично за себе си не намирам смисъл в това време да гледам дъгло време извратените неща които се налагат вече .
Всъщност се чувствам може би като дядо ми сега ... Който дълги години е бил инспектор в ДВСК и просто му се повдига от всичка пумия днес

Всъщност Ален Делон го е казал точно

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Вие двамата чички, да не се състезават за пускането на най-тъпа тема
Хайде, канадеца вече е тотална щета, но и ти ли?
Какво точно се пита и какъв смисъла - например, стига се до извода, че няма смисъл да се живее много - какво правиш? Взимаш кока и тръгваш по проституки във Вегас или заминаваш в Тибет

Какво точно се пита и какъв смисъла - например, стига се до извода, че няма смисъл да се живее много - какво правиш? Взимаш кока и тръгваш по проституки във Вегас или заминаваш в Тибет

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво точно се пита и какъв смисъла - например, стига се до извода, че няма смисъл да се живее много - какво правиш?
Гръмваш се с дийгъла в гърба , все едно си жертва на обир - поне жена ти да вземе застраховката от нелепата кончина .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
acho.rs написа:Вие двамата чички, да не се състезават за пускането на най-тъпа темаХайде, канадеца вече е тотална щета, но и ти ли?
Аз имам теория че хората след 50 почват да харчат маслО, та май теорията ми ще се окаже вярна!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Някои и под 50 стопяват сегментите от шашкане да правят всичко правилно и да не сбъркат да не стъпят накриво..гипсссс пълен 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
acho.rs написа:Вие двамата чички, да не се състезават за пускането на най-тъпа темаХайде, канадеца вече е тотална щета, но и ти ли?
чичка

зададох въпроса (които е много по- различен от "какъв е смисъла на живота") защото някои неща които съм ги мислил, че са така до този момент ми бяха доказани нагледно (и с голяма болка за мене), че изобщо не са така... и затова съм леко объркан. най- общо казано въпроса ми беше - дали да се живее така, че да няма после нищо за донорите и патолозите или е по- добре да се пазиш и да изкараш до дълбоки старини. пак да подчертая, че тези сценарии нямат нищо общо като мотивация по темата "какъв е смисъла на живота"- за него съм писал и съм се обозначил как мисля- там въпроси нямам. имам хора около мене които си отидоха рано. умирал ми е скъп човек в ръцете когато още бях млад и глупав (писал съм едно време за това в "Страхотни истории"). умирали са близки и познати на най- различни вързасти - кога очаквано кога "баси тоз/тази как се изнизаха". хора около мене са умирали като са правили каквото им харесва млади и такива дето 2 години са били на легло и не са могли да се самообслужат- ама никой не е очаквал, че така ще се проточи и тн... много често всички сметки са без кръчмаря и едно го мислиш, друго се случва- това ясно. но въпроса за мене е как го мислят/ си го представят този процес хората.
прост отговор няма (ако имаше нямаше да пиша/ споделям тука). знам, че всеки има своя гледна точка и ми е интересно да я чуя. до момента има няколко стойностни (поне за мене) мнения и се надявам да чуя още.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Един колега навършвайки 50 сподели как е осъзнал, че освен оная му работа бил имал и някакви други органи
Прабаба ми лека и пръст почина преди 3 години на 104 годишна възраст като до последно беше с всичкия си, но ставане и ходене беше мъка. Помня само, че пушеше по 1 цигара на ден и вечер задължително 50 грама ракия. Нейният син пък(дядо ми) все още е жив, пуши по 2 кутии на ден, като първата цигара му е била след изписването от родилното сигурно. От поне 2 години е с рак на белия дроб и не се отказва по никакъв начин. Ходи на работа, върши разни неща, не се залежава. Нека да е така още дай боже, в момента е на 86 години. А на нас жална ни майка

Прабаба ми лека и пръст почина преди 3 години на 104 годишна възраст като до последно беше с всичкия си, но ставане и ходене беше мъка. Помня само, че пушеше по 1 цигара на ден и вечер задължително 50 грама ракия. Нейният син пък(дядо ми) все още е жив, пуши по 2 кутии на ден, като първата цигара му е била след изписването от родилното сигурно. От поне 2 години е с рак на белия дроб и не се отказва по никакъв начин. Ходи на работа, върши разни неща, не се залежава. Нека да е така още дай боже, в момента е на 86 години. А на нас жална ни майка

ATR-42/72
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Според мен:
Струва си, ако работиш по въпроса, за който си предопределен на тоя свят. Имаш призвания си мисля и едно от тях е да си научиш уроците. Друго е да обичаш ближния и да му помагаш, често с цената на соствени загуби и жертви:) Важно е и...да страдаш! Знам как ви звучи, но нищо:) Това със самобичуването в религията ни никак не е случайно, а истински свестни хора в живота виждам само такива, които за нещо си истински са страдали
Нещо, което много, много, много здраво ги е разтърсило и задължително нещото е лошо или тъжно.
Та какви са моите наблюдения:
Ако според Него си струва и още си полезен, ще пооткараш още
Не вярвате в Него и говоря глупости? Всички до един стават вярващи, всички до един! Вие също ще бъдете!
Е....някои от по-рано, други в последния си дъх, но всички така или иначе повярват един ден!
Та....струва си по-скоро да си правдив, да помагаш, да не съдиш, да си смислен и да цениш ЦЕННОТО, което пък се превърна в табу в днешно време
Тоест, не простотиите на натрапения ни, съвременен свят. Физическата продължителност на живота не е от голямо значение, тя така или иначе не зависи от теб кой знае колко, особено ако се превърнеш в "безсмислен":)
Та, по-скоро е по-важно да се запитаме, струва ли си да продължаваме да се кланяме на лейди гага да речем, която развращава децата ни и да се подиграваме на селянина, който ни изкарва насъщния?
Абе....стана тя една..
Просто всеки трябва да се замисли и да потърси неговия си път, кое си струва и кое не..
Струва си, ако работиш по въпроса, за който си предопределен на тоя свят. Имаш призвания си мисля и едно от тях е да си научиш уроците. Друго е да обичаш ближния и да му помагаш, често с цената на соствени загуби и жертви:) Важно е и...да страдаш! Знам как ви звучи, но нищо:) Това със самобичуването в религията ни никак не е случайно, а истински свестни хора в живота виждам само такива, които за нещо си истински са страдали

Та какви са моите наблюдения:
Ако според Него си струва и още си полезен, ще пооткараш още

Не вярвате в Него и говоря глупости? Всички до един стават вярващи, всички до един! Вие също ще бъдете!

Та....струва си по-скоро да си правдив, да помагаш, да не съдиш, да си смислен и да цениш ЦЕННОТО, което пък се превърна в табу в днешно време

Та, по-скоро е по-важно да се запитаме, струва ли си да продължаваме да се кланяме на лейди гага да речем, която развращава децата ни и да се подиграваме на селянина, който ни изкарва насъщния?

Абе....стана тя една..
Просто всеки трябва да се замисли и да потърси неговия си път, кое си струва и кое не..
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Jordana
- старши ентусиаст
-
.....прост отговор няма (ако имаше нямаше да пиша/ споделям тука). ...
Има , нарича се обсесивно компулсивно разстройство . Натрапчивите мисли за смърта и неизбежния край който идва са напълно в обхвата на това състояние . Така че потърси възможно най бързо добър психиатър терапевт в Бостън

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Само като странично наблюдение, въпроса така е поставен, сякаш това е някаква общовалидна истина, че ако живеш така, че да не си скъсяваш живота излишно, това е автоматично някакво лишение от нещо. Доста хора си осмислят живота в неща, които не им съкращават живота и това далече не е целенасочено, просто така са направени.
Най-тривиалния пример който може да се даде, е че има страшно много хора, които спортуват, защото това им осмисля живота и им харесва... и за тях това не е някакво страдание, на което те се подлагат за да живеят по-дълго. Има и страшно много, за които спорта е някакво страдание и просто поредното задължение. И двете страни не могат да погледнат от гледната точка на другите. Със сигурност обаче ако тези, които правят нещо, което приемат като страдание не получат това, което очакват срещу него, ще са доста по-нещастни от тези, които правят нещо, което им доставя удоволствие и ползите от него са оставени на заден план. От там идват и всички тези клишата, прави това което ти доставя удоволствие, it's the journey not the destination, и т.н. Щото дори и да не стигнеш където искаш, поне няма да си страдал (ненужно) по пътя.
Най-тривиалния пример който може да се даде, е че има страшно много хора, които спортуват, защото това им осмисля живота и им харесва... и за тях това не е някакво страдание, на което те се подлагат за да живеят по-дълго. Има и страшно много, за които спорта е някакво страдание и просто поредното задължение. И двете страни не могат да погледнат от гледната точка на другите. Със сигурност обаче ако тези, които правят нещо, което приемат като страдание не получат това, което очакват срещу него, ще са доста по-нещастни от тези, които правят нещо, което им доставя удоволствие и ползите от него са оставени на заден план. От там идват и всички тези клишата, прави това което ти доставя удоволствие, it's the journey not the destination, и т.н. Щото дори и да не стигнеш където искаш, поне няма да си страдал (ненужно) по пътя.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Лечението :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
срока на живот никой не си определя почти-има самоубийци с двуцифрени опити за кончината си безуспешни всичките-по принцип заречеш ли се да направиш нещо крайно,живота ОБИЧА ДА ТЕ ИЗНЕНАДВА и се случват неочаквани неща.
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Jordana написа:По нашите земи траките през 2-3 век са живели при средна 35г продължителност на живота . Така древните не са имали време да разсъждават по въпросите за смисъла ...живели са все едно утре умираш .
Нали знаеш, че това, че средната продължителност на живота е била 35 години не означава, че на толкова си вече старец? Реалната възраст на която са умирали е била около 55, ако имат шанса да преживеят детството.
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4