BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов

Мнение от Dextuar » 26 Фев 2021, 18:59

equipment написа:Колеги, при стейдж 3 на скоростната кутия в режим М може ли да се направи колата да сменя сама на 5 к, а не да чака шофьорът да смени?

Може.

Потребител
Аватар

Багажника и капака за резервоара не се заключват

Мнение от nickvt78 » 28 Фев 2021, 14:39

Здравейте колеги, скоро си закупих f10 седан, и в последствие разбрах ,че багажника и резервоара не се заключват, проверих бушоните всичко е наред, дали са заминали и двете ключалки, (което ме съмнява) или другаде е проблема. Ако някой е имал същия проблем ,моля да сподели. Благодаря :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Багажника и капака за резервоара не се заключват

Мнение от zvetiko » 01 Мар 2021, 10:13

Колега, при диагностика ще излезе какъв е проблема. Ако искаш нещо сам да направиш, може да провериш дали се подава напрежение на съответната букса при заключване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 01 Мар 2021, 15:13

От известно време насам парното не духа (много) топло в купето без значение каква е термпература и без значение в коя позиция (синя или червена) е врътката на централните въздуховоди. Някой да има идея от какво може да е? Лятото чистих радиатора и смених термостата в М-Кар Варна. Може ли да се прецакали нещо?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 01 Мар 2021, 21:46

Може.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 01 Мар 2021, 22:31

Ненко Вранков написа:Може.

Сигурно са му сложили термостат в келвини или фаренхайт или за топлите страни.
Давайте по-технически съвети особенно хората дето се имат за технически грамотни в този подфорум.
Примерно в скритото меню да се види температурата на охлаждащата течност или с любителска диагностика.
Или да се види охлаждащата течност дали е бистра в разширителния съд.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 02 Мар 2021, 16:56

Здравейте. Стандартно на F10/F11 18 цола спорт пакет джантите са с гуми 245/45/18 и 275/40/18. Дали ще опира някъде ако сложа сложа 245/50/18 и 275/45/18? Джантите са стил 613м - 8J /9J. Някой ако има опит, моля да сподели. Пред купуване на летни гуми съм и ми се искаше да съм с по-високи заради “хубавите” ни пътища без дупки....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 02 Мар 2021, 17:44

fitter написа:Здравейте. Стандартно на F10/F11 18 цола спорт пакет джантите са с гуми 245/45/18 и 275/40/18. Дали ще опира някъде ако сложа сложа 245/50/18 и 275/45/18? Джантите са стил 613м - 8J /9J. Някой ако има опит, моля да сподели. Пред купуване на летни гуми съм и ми се искаше да съм с по-високи заради “хубавите” ни пътища без дупки....

Слагай 17-ки, тогава. Аз лятото съм с 19-ки Michelin Primacy 3 ZP, пък не съм имал проблем с пътищата. Вече 30К км. нямам спукана гума с тая кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 02 Мар 2021, 17:48

@fitter както казва колегата, обмисли 17ки, стил 236 изглеждат добре.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fitter » 02 Мар 2021, 18:18

chris_barnes написа:@fitter както казва колегата, обмисли 17ки, стил 236 изглеждат добре.

Дайте по-сериозно. Това е технически форум, не място да си мерим кой с колко по-големи джанти е сложил и да го обръщаме на подигравки. Заради подобни безполезни коментари много хора вече не пишат в този форум. Ако нямате какво да коментирате по въпроса, просто подминете. Благодаря ви.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 02 Мар 2021, 18:29

fitter написа:
chris_barnes написа:@fitter както казва колегата, обмисли 17ки, стил 236 изглеждат добре.

Дайте по-сериозно. Това е технически форум, не място да си мерим кой с колко по-големи джанти е сложил и да го обръщаме на подигравки. Заради подобни безполезни коментари много хора вече не пишат в този форум. Ако нямате какво да коментирате по въпроса, просто подминете. Благодаря ви.

Технически казвам, че няма проблем с дупките дори на 19-ки, съответно целта да слагаш несъответстващи гуми се обезмисля.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fitter » 02 Мар 2021, 18:59

Teogop написа:
fitter написа:

Технически казвам, че няма проблем с дупките дори на 19-ки, съответно целта да слагаш несъответстващи гуми се обезмисля.
Да припомня само, че въпроса ми беше дали ще опират някъде с другия размер......не съм питал дали имате проблеми с 19-ки и нашите пътища. Благодаря ти колега, но си малко офтопик. Ясно е какво препоръчват като размери BMW. Те и масло препоръчват да се сменя на 30к, ама колко от Вас го правят това на колите извън гаранция.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 02 Мар 2021, 20:16

Колега, съжалявам че си приел коментарът ми по този начин, не съм имал за цел да те обидя. Аз самият карам с 17 цолови зимни и 18 цолови летни :)

На въпроса: АКО си със стандартно окачване, а не м спорт или понижаващи не би трябвало да ти опира колата (отзад). За отпред - за да си сигурен че няма да опираш, можеш да видиш каква е разликата във височините на гумите в милиметри, след което да навиеш пълен волан и да премериш разстоянието между гумата и подкалника. Със сигурност от бмв са презапасили и едва ли тези няколко милиметра ще са проблем.

Друг е въпроса как ще изглежда колата, не съм сигурен че ще ти допадне визията.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 02 Мар 2021, 22:37

chris_barnes написа:Колега, съжалявам че си приел коментарът ми по този начин, не съм имал за цел да те обидя. Аз самият карам с 17 цолови зимни и 18 цолови летни :)

На въпроса: АКО си със стандартно окачване, а не м спорт или понижаващи не би трябвало да ти опира колата (отзад). За отпред - за да си сигурен че няма да опираш, можеш да видиш каква е разликата във височините на гумите в милиметри, след което да навиеш пълен волан и да премериш разстоянието между гумата и подкалника. Със сигурност от бмв са презапасили и едва ли тези няколко милиметра ще са проблем.

Друг е въпроса как ще изглежда колата, не съм сигурен че ще ти допадне визията.

Има още един фактор и той е разстоянието от предната гума до горния носач. Аз съм с един размер по-високи 20ки и като ги взех ( втора ръка с 7-8мм грайфер ) имаше на око около 1.5мм разстояние от гумата до носача. Тук роля играе ширината и ЕТ-то на джантата, но все пак трябва да се тестват. Ако колегата взема чисто нови гуми задъжително да ги пробва преди да ги плати.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 02 Мар 2021, 23:05

И къде точно ще са съгласни да монтират на джантата гума, която фабрично НЕ Е за твоята кола за да си правиш експерименти.. и като опре, да ти кажат - "разбира се, ще я демонтираме, няма проблем.. ще я дадем на друг после."

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11