Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от Bogat-Beden » 18 Фев 2021, 22:18

streetz написа:В час пик за/от Панчарево се минава през Бистрица.
По тоя път съм минавал 1-2 пъти за 15 + години :lol: Както се казва, малко "шано" ше дойде
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 18 Фев 2021, 23:29

streetz написа:В час пик за/от Панчарево се минава през Бистрица. То проблема на Самоковско е светофара с околовръстното, да видим като го пуснат как ще е.

Там сега са изкопали едната лента и е трагично буквално. Няколко пъти върших работа в тая посока и си бях изял волана от нерви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 18 Фев 2021, 23:45

BaDxBoY написа:
streetz написа:В час пик за/от Панчарево се минава през Бистрица. То проблема на Самоковско е светофара с околовръстното, да видим като го пуснат как ще е.

Там сега са изкопали едната лента и е трагично буквално. Няколко пъти върших работа в тая посока и си бях изял волана от нерви.

И най якото е да се наредиш като пич , да изчакаш 30-50 Мин и постоянно някои бързащи да минават най отпред на колоната ..... и как да не :ranting: :ranting:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Фев 2021, 9:57

То от година някъде е в нон-стоп ремонт и "алтернативния" път (на ляво на кръстовището на входа на Бистрица). Дори пътя за Плана е в по-добро състояние баси :lol:
Там мястото интересно, че още не са го научили строителните "предприемачи". Чудя се колко време ще трябва :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Фев 2021, 10:21

А сакън, недей да изчакат 1-2 години ,че съм харесал имот там. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Фев 2021, 11:28

За мен дори Бистрица е кофти за ежедневно пътуване с деца до София, да не говорим за Железница или пък Плана...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 19 Фев 2021, 12:23

Успех да намерите нещо добро в Бистрица, останали са само имоти по морените или такива дето въобще не може да се каже,че са в Бистрица.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 19 Фев 2021, 13:41

Плана евреите го бяха налазили, нали имаше някакъв Плана Хайтс проект, не знам ко стана с него..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Фев 2021, 13:47

То само на хартия е в Плана. До колкото знам щеше да е практически на пътя за Самоков - Plana Heights.
Селото е на няколко километра от пътя.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Фев 2021, 14:09

Да ви попитам, какво мислите за нещо подобно. Разглеждах какво се продава из Пловдив и попаднах на това.
Честно казано, на цената на сапунерка с една спалня в резиденшъл парка е например,
където цените са за откачалници, та се замислих, каква е уловката? :bchug:
Да, преди малко гледах, че апартамент с две спални в Резиденшъл е около 350 000 евро :shock: :banghead:
Тотална олигофрения е всичко в София. Особено като зная "страхотното" качество в Резиденшъл...

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j160555944575150
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Фев 2021, 14:26

За мен е кофти мястото. Прекалено централно е за моя вкус, няма магазини наблизо. Като цяло там е за движение пеша из централната част на града. В Пловдив няма много сняг, ама когато има по тея камънаци ще виждаш бая зор. Там как го виждаш с почистване, снегорини и заледени камъни под наклон ? За къща в този район... най-вероятно за всеки ремонт ще трябва да искаш разрешение от общината. Нали знаеш в България как е с държавна институция ? :kuku: Пияни туристи да коментирам ли ? Тишина искаш ли ? Зависи какво харесваш. Аз не бих си взел къща в Старият град. Ама пък любимата ми пицария е няколко минути пеша :lol: Ако си от хората, които сутрин искат да пият кафе в централното заведение, на обяд да си хапнат пак там и всяка вечер да са в центъра на града - ще е супер.

А че това го няма в София за тези пари, спор няма. То и за двойно и тройно май го няма.
Общо: 4 спални и една детска, 3 бани, 2 всекидневни, 3 трапезарии с кухненски бокс, подземие - винарна, изба 25 кв.м. и 100 кв.м. двор
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Фев 2021, 14:32

TNT написа:За мен е кофти мястото. Прекалено централно е за моя вкус, няма магазини наблизо. Като цяло там е за движение пеша из централната част на града. В Пловдив няма много сняг, ама когато има по тея камънаци ще виждаш бая зор. Там как го виждаш с почистване, снегорини и заледени камъни под наклон ? За къща в този район... най-вероятно за всеки ремонт ще трябва да искаш разрешение от общината. Нали знаеш в България как е с държавна институция ? :kuku: Пияни туристи да коментирам ли ? Тишина искаш ли ? Зависи какво харесваш. Аз не бих си взел къща в Старият град. Ама пък любимата ми пицария е няколко минути пеша :lol: Ако си от хората, които сутрин искат да пият кафе в централното заведение, на обяд да си хапнат пак там и всяка вечер да са в центъра на града - ще е супер.

А че това го няма в София за тези пари, спор няма. То и за двойно и тройно май го няма.
Общо: 4 спални и една детска, 3 бани, 2 всекидневни, 3 трапезарии с кухненски бокс, подземие - винарна, изба 25 кв.м. и 100 кв.м. двор

Основните момента са два. В момента да купиш жилище в София трябва да си тотално откачил, или да си от ония, дето не им пука, дали струва 150 000 евро, или 350 000 евро :bchug:
Иначе просто я дадох за пример тази къща. Има и по-добри попадания, по-големи, в центъра на Пловдив, на по-спокойни места, отново на цената на двустаен в Резиденшъл :shock: :shock: :shock: :shock: А резиденшъл парк всъщност е една гнусна ветровита нива на края на София и нищо повече. Зимата там не може да излезеш, без да се гътнеш от студ....

Не може това да е нормално. Никоя логика на света не може да ме накара да повярвам, че е пазарът тук не е брутално изкривен :conf:

Давам още един пример - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j157366369380455 Това е на цената на кутийка в София, на майната си, дето децата ти нямат отделни стаи дори, да не говорим за нещо повече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

https://www.google.com/maps/@42.1463234,24.7443199,3a,75y,191.1h,90.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPCphcn2j6uGd8bLun_LyKA!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg И мястото страшно много ми допада :shock: Почти като нивите извън София :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да не говорим, че центърът на Пловдив е много по-зелен и приветлив от този на София :!: Десетки пъти по-уютен и красив, особено лятото :!:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 20 Фев 2021, 15:25

От мене имаш "Да" :lol: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Фев 2021, 16:08

В момента наистина повечето купувачи не ги разбирам, вероятно и те не се разбират. На всички им е пределно ясно, че набиване в тухли с цел инвестиция и уж взимане на някакъв наем е безсмислена вече.
Явно тези, които имат пари и не знаят какво да ги правят, все още купуват, същите ще купуват дори с още 50% да скочат цените, защото няма какво друго да си ги правят, това са видели и това знаят.
Малко като биткойна последната година, масово се купува от нови клиенти, защото така правят други.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 20 Фев 2021, 16:15

Махаме биткон и НИ, какво остава като умна инвестиция?
(За обективност, нямам нито 1 лев в горепосочените..)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата