325tds масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
325tds масло
Здравейте колеги,един колега вчера си купи 325tds Е36 и трябва да смени масла,ремаци.Та питането ми е какво масло за двигателя да си вземе и ремак на коя фирма.
И второ,какво е това ( виско ) дето го споменавате постоянно,че и то трябва да се сменя за да не загрява или за кве е там.
И второ,какво е това ( виско ) дето го споменавате постоянно,че и то трябва да се сменя за да не загрява или за кве е там.
масло всеки има лични предпочитания,аз карам със масло бмв.има го във вари 2000 и дару.цена нормална за това качество.други марки са кастрол и мотул.виското е този възел който предава въртеливо движение на перката за охлаждането.най грубо перката е нанизана на него.предаването на момента става посредством масло подобно на силикон със променливи свойства спрямо температурата.ако нещо съм сбъркал колегите да ме поправят
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
виското се проверява като се опиташ да го спреш (с вестник например)или да завъртиш перката -ако се върти свободно значи е заминала
кои ремък иска да сменя ? БМВ е с агренажна верига имаче ако не се бъркам този за динамото и ... е 120лв +110-120лв за ролките
кои ремък иска да сменя ? БМВ е с агренажна верига имаче ако не се бъркам този за динамото и ... е 120лв +110-120лв за ролките
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

труден въпрос освен ако не е абсолютно отишло.ето едни от признаците без претенции и да съм изчерпателен.омасляване в основата на перката.при загрял мотор със вестник на руло ако се спре лесно е за смяна.липса на едно характерно фучене около 2000 оборота на първа,ама фучене да ти напълни душата.при повишена температура и изправни термостат и помпа виското е следващия заподозрян.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Незнам кво прави вьобще,днес ще правим тия тестове просто да е спокоен колегата,че всичко му е в ред.Просто питах за инфо,че мойта е бензин а това за което питах е дизел (6)шестак.По талон е 1996г. а проверих в нета и по номера излиза,че е 1993г.Вьзможно ли е такова голямо разминаване.А ко не сьм сбьркал сайта в който тьрся ето ви номера проверете и вие за инфо( КВ28826 ) последните седем цифри от номера.
- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
възможно е такова разминаване от производство до регистрация, а извинявам се предварително че използвам темата на колегата но при мен от както я карам няма подозрителни неща обаче стрелката на температурата седи една идея по в дясно а това за омасляването на виското го нямам ама маи ще трябва все пак утре да направя някъв тест с вестник к'во ще кажете

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
titoto написа:Незнам кво прави вьобще,днес ще правим тия тестове просто да е спокоен колегата,че всичко му е в ред.Просто питах за инфо,че мойта е бензин а това за което питах е дизел (6)шестак.По талон е 1996г. а проверих в нета и по номера излиза,че е 1993г.Вьзможно ли е такова голямо разминаване.А ко не сьм сбьркал сайта в който тьрся ето ви номера проверете и вие за инфо( КВ28826 ) последните седем цифри от номера.
Този вин който си дал излиза че е Е30 Купе 318

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;