България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Моджо » 20 Яну 2021, 20:34

Хаха. Над 80 може. 60 години не е старост, деца. Случай от днес.
Пешеходец съм. Светка зелено, колите спират. Тръгвам. Понеже си знам че откаченяци има секакви поглеждам преди да тръгна да пресичам. Нищо. Стъпвам на пешеходната пътека и изведнъж една тойота корола с шафоирка тип кифла, забила поглед в телефона изскочи между спрелите коли. Ни червено отрази, ни пешеходци, ни гявол. Добре, че беше рехаво иначе щеше да се забие в някой спрял на червеното или в пешеходец. Има късмета че успя да избяга иначе щеше да я шамаросам без извинения, че е дама и така не се правело.
ПП Ако не бях отскочил назад щеше да ме блъсне.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 20 Яну 2021, 20:56

Ако ще взимат книжките на някой по-скоро да почнат от жените :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 20 Яну 2021, 21:24

Е, аз на 50 от провинцията, ходя само до близкия магазин, Фнимавам, но ако знаете на колко пъти искам да заврЪ контактния ключ в г@з@ на някой млад.....
Докато шиб@няците седят по храстите да снимат нищо няма да се оправи. Тука в форума имаше едни играчи дето обясняваха как с новите камери ще е всичко по мед .... май не се случи.
Аз не помня, че беше миналия век, по тия курсове никой ли не кара в кръгови, а в големите градове никнат като гъби.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 20 Яну 2021, 22:00

Че на мен миналата година една колежка ми обяснява, че в кръговото мигач се пуска само като излизаш. Демек всички ще гадаят кога аджеба ще решиш да излезеш от кръга и дали въобще ще пуснеш някакъв мигач. Аз като карах курсовете, левия мигач беше задължителен, когато въртиш по кръга, за да ориентираш всички какви са ти намеренията.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 525d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от ivan_petkov » 20 Яну 2021, 22:29

drifty написа:Че на мен миналата година една колежка ми обяснява, че в кръговото мигач се пуска само като излизаш. Демек всички ще гадаят кога аджеба ще решиш да излезеш от кръга и дали въобще ще пуснеш някакъв мигач. Аз като карах курсовете, левия мигач беше задължителен, когато въртиш по кръга, за да ориентираш всички какви са ти намеренията.

Хаха ако става въпрос за кръговите в Търново става страшно :paranoid: , но ако отбележим факта за правилата в кръговото поне 60% от хората не знаят как да се престроят камо ли за сигнали да подават за съответна посока :nono: . Едно момиче онзи ден ми влиза в мойта пътна лента и ме свива като разбира се подавам звуков сигнал в продължение 3 секунди и какво да видя , показва ми неприличен жест чрез огледалото за задно виждане и си я кара нейната ... :banghead: . Е какво да направя , да я отбия отстрани и да й бия 2 шамара или да вадя ”дебелия” буквар с правилника за движение по пътищата :dummy: ама по-добре не , че ще ме дават в Здравей България за агресия на пътя :banghead: . Просто всеки си прави каквото иска и се мисли за по висш спрямо другите ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 20 Яну 2021, 22:35

Lenco написа:Докато шиб@няците седят по храстите да снимат нищо няма да се оправи. Тука в форума имаше едни играчи дето обясняваха как с новите камери ще е всичко по мед .... май не се случи.

Аз имам разни познати катаджии, като ги питам за к'во не застенете еди къде си, отговарят, че не е концерт по желание, а изрично им пишат къде да бичат нарядите. Колко е вярно не се наемам да твърдя, но е факт, че патрулите все на едни същи места кибичат. И с камерите е така- вадят ги да преизпълнят плана и ги прибират.
Те ония са теоретици, вЕрно ли си очаквал нещо да се случи :mhihi: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Яну 2021, 23:13

Lenco написа:Тука в форума имаше едни играчи дето обясняваха как с новите камери ще е всичко по мед .... май не се случи.

Карате супер наведени в сравнение с преди години като почнахте да получавате честитките всички, ама във форума голям го раздавате. :mhihi:
"Нищо не се било случило" :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 20 Яну 2021, 23:38

ivan_petkov написа:
drifty написа:Че на мен миналата година една колежка ми обяснява, че в кръговото мигач се пуска само като излизаш. Демек всички ще гадаят кога аджеба ще решиш да излезеш от кръга и дали въобще ще пуснеш някакъв мигач. Аз като карах курсовете, левия мигач беше задължителен, когато въртиш по кръга, за да ориентираш всички какви са ти намеренията.

Хаха ако става въпрос за кръговите в Търново става страшно :paranoid: , но ако отбележим факта за правилата в кръговото поне 60% от хората не знаят как да се престроят камо ли за сигнали да подават за съответна посока :nono: . Едно момиче онзи ден ми влиза в мойта пътна лента и ме свива като разбира се подавам звуков сигнал в продължение 3 секунди и какво да видя , показва ми неприличен жест чрез огледалото за задно виждане и си я кара нейната ... :banghead: . Е какво да направя , да я отбия отстрани и да й бия 2 шамара или да вадя ”дебелия” буквар с правилника за движение по пътищата :dummy: ама по-добре не , че ще ме дават в Здравей България за агресия на пътя :banghead: . Просто всеки си прави каквото иска и се мисли за по висш спрямо другите ...

Кръговото на билата е известно по цял свят :D. Аз за себе си съм открил що годе безопасен начин, но не винаги работи. Минавам по-бързо от останалите и минавам преди тях на изходите, така не ме секат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 20 Яну 2021, 23:39

steeN написа:
Lenco написа:Тука в форума имаше едни играчи дето обясняваха как с новите камери ще е всичко по мед .... май не се случи.

Карате супер наведени в сравнение с преди години като почнахте да получавате честитките всички, ама във форума голям го раздавате. :mhihi:

Хаха предполагам не живееш в бг :mhihi: Те си имат определени места и си кибичат винаги на тях. Ако се излъжат да застанат някъде на ново място което в 99.9 процента не се случва всеки ти присвятква 5км преди тва. Отделно във фейса из групите само да мръднат някъде и ги качват веднага. Не че тва е добре де щото всеки си кара както си иска. От друга страна с това криене в храстите напълно си го заслужават. Сори ама тая държава не си е направила труда да сложи нормална осова на половината пътища, бараки пред полуразпад минават ГТП и после ми реват войната по пътищата ще купуваме 200 нови камери да дебнем в тръните :mhihi:

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 20 Яну 2021, 23:57

steeN написа:

"Нищо не се било случило" :ok:

Сори, явно са успели, щом поне теб са навели, връщам си думите назад.
За пореден път доказа, че си БРУТАЛНО заблуден и далееееееече от реалността.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 21 Яну 2021, 0:24

ОК, boomer :mhihi: Тез дето ги наведоха не спират да се оплакват, аз от нищо от мерките не се оплаквам, освен че са много малко камерите все още.
Не били наведени ама кибичат във фейса къде има ченгета и т.н. :mhihi: Или ако забравят да си пуснат waze изпадат в паника :mhihi:

Между другото ви се размина бонус-малус заради пандемията, но няма да е още дълго.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 21 Яну 2021, 0:45

За разлика от теб, да се разпиша във всяка тема, на мен ми се налага всеки ден да пресичам 4 пъти София от Модерно предградие до Керхер на изхода за Варна, поне веднъж дневно из центъра (министерство на транспорта) и поне веднъж в месеца София-Бургас.
Движението става все по-лошо, няма ни най-малка промяна в положителна посока след изхарчените хиляди за камери.
Ако ще спиш по-спокойно, септември платих 100лв за превишена скорост, ако си минавал скоро по пътя от Бургас за Поморие, там великото ГЕРБ направи двойно до Слънчев бряг. Някой умен обаче е решил да остави 80км/ч, въпреки четирите платна и бетонната мантинела. Та след Сарафово има 50, 70, 50, 90 ( :shock: за 10 метра), 70 и 50 на един черен път, та на последното 50 се бяха скрили пед@лите, много мъжко нали, и още хиляди примери.
Ония 39 км на Тракия с 90, даже не ми се коментират, че са махнали табелите за паркинги, че народа се усети, че дебнат там.
Ако ми дадеш само един пример за подобрено нещо по родните пътища за последните 2 години ще те призная за велик.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 21 Яну 2021, 0:49

Слабо ме интересува мнението ти ако ще и до луната и обратно всеки месец ходиш.

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 21 Яну 2021, 1:04

Щях да съм радостен ако можех, но за съжаление ще живея с анимационните герои в родината.

ПП: Аз съм наведен пък ти си се скрил под някъв измислен ник, пол и възраст, яко я?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 21 Яну 2021, 1:47

В Германия така карат в кръговите. Пускаш десен мигач, само когато тръгнеш да излизаш от кръговото. Така ги учат и така им е написан правилника.

Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата