Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от Bogat-Beden » 14 Яну 2021, 17:47

Leon написа:Решетките се лекуват, но най-големия проблем в тия иначе приятни улици е, че никога не виждаш слънце. Целият квартал е така, сигурно има 10 апартамента, които ги огрява под някакъв ъгъл...

Все едно говориш за Спортна Зала Варна квартала :paranoid:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 17 Яну 2021, 16:31

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Яну 2021, 16:44

integral написа:Иде ли ? :mhihi:

Скоро и в София, да видим като падне мораториума за кредитите Март месец какво ще стане.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Яну 2021, 17:35

Мизерия за всички, независимо дали сме директно потърпевши, това ще стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Яну 2021, 17:37

По морето са ударени много повече, защото там туризма е голям дял от икономиката. Не бих правил такива директни аналогии със София. Това за мен е временен ефект и засяга много тясна част от имотите. Пък и определено беше крайно време малко да се изчисти тази индустрия.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Яну 2021, 17:50

Много бизнеси не свързани с ресторантите в момента фалират, и ще се усети много сериозно, до няколко месеца, факта, че офис пространства се изпразват, води до отлив на хора от София, защото могат да работят от където и да е, колелото се върти.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 17 Яну 2021, 17:52

Туризма формира около 11-13% от брутният вътрешен продукт на територията. Падне ли той, наред идват следващите. Като добавим и силно отънелите финансови постъпления от емигрантите, работата хич не изглежда розова :ok:
Купона май тепърва започва :driving:

P.S.
През 2008-ма филма започна по горе-долу същият начин - първо клекнаха цените по бетономорието, а после ги последваха и другите за да не скучаят :mhihi:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Яну 2021, 17:59

Туризма удари дъното според мен сега. От тук нататък ще изкласят качествените (и тея дето перат пари :mhihi: ).

N.Mihaylovski написа:факта, че офис пространства се изпразват, води до отлив на хора от София

Това пак е много тесен сегмент в София (другаде в страната няма такава концентрация на офис сгради). Имаше огромен бум на офис сгради и сега се оказва, че не са нужни, защото голяма част точно от фирмите, които ползват такива офиси установяват, че служителите им могат да се справят като работят и от вкъщи. Да не се разбира, че съм нещо безкрайно оптимистичен, все пак съм гласувал за 2022 като годината на голямата резачка и дори аз съм пуснал темата :lol: . Просто не мисля, че по този начин ще се стекат нещата точно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 17 Яну 2021, 18:57

Има значение предназначението на имота все пак. Жилището е от първа необходимост, сега заради масовия хоум офис съвсем. Очаквам повече и по-евтини имоти за наем, което вече е факт с прилична корекция. Тези за продан - цените не падат. Богатите стават по-богати, бедните по-бедни. Изкупуват се хубавите жилища от хора с много пари като гаранция против инфлация и цените стоят високи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Яну 2021, 19:04

Стигаме до аномалията, че за пари Х вложени за имот в България, се взимат по-малко наем спрямо Европа. Следва, че който има пари ще инвестира в Европа, а когато това стане ясно масово, ще видим какво става с цените у нас.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Яну 2021, 19:04

blacksapphire написа:Има значение предназначението на имота все пак. Жилището е от първа необходимост, сега заради масовия хоум офис съвсем. Очаквам повече и по-евтини имоти за наем, което вече е факт с прилична корекция. Тези за продан - цените не падат. Богатите стават по-богати, бедните по-бедни. Изкупуват се хубавите жилища от хора с много пари като гаранция против инфлация и цените стоят високи.

Винаги е било така, купуват се топ имоти в хубави квартали, демек Манастирски ливади, Люлин трябва да се сринат, не е нормално да държат цени от 1000 евро м2, който работи от вкъщи може да работи и не от София, което ще се отрази на цените на наемите, доста хора си стягат вилите и къщите в провинцията, и се местят там, процесе отнема време, но предполагам лятото ще се отрази, или есента като се заселят там за постоянно, няма смисъл да плащаш ипотека или скъп наем като работиш от вкъщи.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Яну 2021, 19:36

steeN написа:Туризма удари дъното според мен сега. От тук нататък ще изкласят качествените (и тея дето перат пари :mhihi: ).

N.Mihaylovski написа:факта, че офис пространства се изпразват, води до отлив на хора от София

Това пак е много тесен сегмент в София (другаде в страната няма такава концентрация на офис сгради).

пропускаш факта, че хората които работят в тези офиси са тези които са добре платените- особено за софия. те като вече няма защо да ходят в офиса, могат да живеят където си искат - а както съм писал преди- хората със възможности вече установяват дори в родината, че големите градове са за "плебса"... и това ще доведе сериозно срутване на цените на "по-така" апартаментите в големите градове. това е един естествен механизъм по цял свят които набира сила вече и в родината- и ковид-а само ускори този процес значително. аз съм гласувал за догодина - процеса е инертен и до тогава мисля, че нещата ще се на фокус и каквото трябва да се отиграло, ще се е отиграло догодина
Последна промяна alx на 17 Яну 2021, 19:47, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 17 Яну 2021, 19:42

alekangg написа:Стигаме до аномалията, че за пари Х вложени за имот в България, се взимат по-малко наем спрямо Европа. Следва, че който има пари ще инвестира в Европа, а когато това стане ясно масово, ще видим какво става с цените у нас.

Да. Дори вече не е продиктувано от печалба. Крият си хората парите в имоти, че ги е страх да ги държат, не намират и какво друго да направят с тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Яну 2021, 20:22

alx написа:...

tell me about it... ама в Бг може да говорим за големи градове в контекста на София и евентуално Пловдив. Другото няма нищо общо с голям град от гледна точка на някой, който живее зад океана. Аз от едно 10 години го чакам този процес, ама на практика се случва доста бавно. Дори и с ковид не мисля, че кой знае колко ще се ускори. Ако не, здраве да е, ще поживеем ще видим. Иначе тази миграция винаги я е имало, хора които са дошли в София и са си загубили работата се прибират обратно, но това е ниския сегмент на имотите. Високия сегмент на имотите е толкова рехав, че безброй маймуни се конкурират за него. Не че няма да паднат, но неща като "любимите" ми панелки ще ги отвее направо според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Яну 2021, 23:55

Попаднах на тази обява за апартамент в квартал покрайнините на Париж, не е гето, лично съм минавал през този квартал.

https://www.pap.fr/annonces/appartement ... wtN8po4F98

Ами все мисля, че за идентични пари 180к евро се продават в покрайнините на София вече, та не знам какво се очаква, да надминем Европа по цени, но пък без улици, явно са по-ценни така.

Забележете квадратните метри, у нас това ще е обявено за 120.

Оп има и място за спиране на 2 коли, отиде коня у ряката..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата