Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1617
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
В подправките не трябва да има сол допълнително .Това което е поело при осоляването първоначално това е .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Колеги, аз май се свестих малко (изкарах много кофти пневмония) и вече мога да се движа. Гледам, останали са в хладилника 4 (четири) кила сланина, съвсем добре изглежда и мирише... Кажете и да ви я изпращам, няма смисъл да стои тук. Дават го да застудее, та сега е момента да се ядат такива неща. С две думи - давайте адреси и да я пращам. Пак казвам - 4 кила са.
Excellent! Steven is my name!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:Колеги, аз май се свестих малко (изкарах много кофти пневмония) и вече мога да се движа. Гледам, останали са в хладилника 4 (четири) кила сланина, съвсем добре изглежда и мирише... Кажете и да ви я изпращам, няма смисъл да стои тук. Дават го да застудее, та сега е момента да се ядат такива неща. С две думи - давайте адреси и да я пращам. Пак казвам - 4 кила са.
Пращай към мен,колкото повече толкова повече.Не ме щади

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
tintirimintiri написа:Аз ги държа не повече от 6 часа в сол и пак толкова във вода или по-малко.
Пичове, не знам к'ви мезета правите, ама за 6 часа в сол и цаца не става ...


Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Хора, трябва да освобождавам хладилника...
Останали са 4 кила, сланината е хубава и прясна, гарантирам.
Ако има мераклии, давайте адреси и днес ще пътува.
Останали са 4 кила, сланината е хубава и прясна, гарантирам.
Ако има мераклии, давайте адреси и днес ще пътува.
Excellent! Steven is my name!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 92
- Регистриран на: 28.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Стига бе, каква е тая незаинтересованост към сланинката. Аз си мълча само от кумова срама щото вече взех от тая партида мисля преди Боримечката да боледува, ама ако ще я хвърляме нямам проблем и всичката останала да я взема 

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 708
- Регистриран на: 3.09.2009
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Същата... Ама свърши - и тази в хладилника, и после още едни 10 кила, които взех в понеделник сутринта - вчера след работа я разпратих и сега чакаме отзиви... Да планирам нова доставка, ако има още мераклии?
Няколко думи за технологията - човекът първо вари сланината в един казан на двора си. После я опушва в нещо като варел без дъно, качен на тухли. Окачва парчетата вътре на куки и отдолу пали лозови пръчки и някаква трина (букова или дъбова, нещо такова...), която ходи специално да взима от някаква дъскорезница в Балкана. По принцип взима един лев на килограм за обработката, та каква му е сметката... нямам идея. Вие разбирате, че при тази хоум-мейд технология всяка партида става различна - понякога е по-опушена или по-солена, друг път - не е.
Той я мери и разпределя продукцията в пликове по един килограм, аз не я пипам.
Няколко думи за технологията - човекът първо вари сланината в един казан на двора си. После я опушва в нещо като варел без дъно, качен на тухли. Окачва парчетата вътре на куки и отдолу пали лозови пръчки и някаква трина (букова или дъбова, нещо такова...), която ходи специално да взима от някаква дъскорезница в Балкана. По принцип взима един лев на килограм за обработката, та каква му е сметката... нямам идея. Вие разбирате, че при тази хоум-мейд технология всяка партида става различна - понякога е по-опушена или по-солена, друг път - не е.
Той я мери и разпределя продукцията в пликове по един килограм, аз не я пипам.
Excellent! Steven is my name!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Мнения: 3929
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: в Е32 740iL в мечтите си
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Тия дни хапвам домашно свинско на скара на жар. Месото е от женско прасе хранено с отстатъци от храната(помия), треви и каквото се сети човек от дядото на жената и рева
Няма толкова вкусно и крехко месо. Буквално е брутално вкусно. НИЩО общо с каквото и да е месо от магазин. НИЩО
От 2 години не бях ял домашно и бях забравил. Лудница.
Това е като вкуса на домашно пиле и купено, ама е и крехко. Много крехко
P.S. Тия неща по магазините, погрешно наричани храна, не стига, че ни скапват здравето, ами не са и вкусни, да го еВа



Няма толкова вкусно и крехко месо. Буквално е брутално вкусно. НИЩО общо с каквото и да е месо от магазин. НИЩО

Това е като вкуса на домашно пиле и купено, ама е и крехко. Много крехко

P.S. Тия неща по магазините, погрешно наричани храна, не стига, че ни скапват здравето, ами не са и вкусни, да го еВа

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real




E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 701
- Регистриран на: 16.03.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: е39
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
zAcK написа:Тия дни хапвам домашно свинско на скара на жар. Месото е от женско прасе хранено с отстатъци от храната(помия), треви и каквото се сети човек от дядото на жената и рева![]()
![]()
![]()
Няма толкова вкусно и крехко месо. Буквално е брутално вкусно. НИЩО общо с каквото и да е месо от магазин. НИЩООт 2 години не бях ял домашно и бях забравил. Лудница.
Това е като вкуса на домашно пиле и купено, ама е и крехко. Много крехко![]()
P.S. Тия неща по магазините, погрешно наричани храна, не стига, че ни скапват здравето, ами не са и вкусни, да го еВа
Колкото и да се опитвам да го обясня това, на мнооого хора, всеки вика, нали е се свинско.........
Няма база за сравнение
Аз си правя и мезета от домашно свинско, е огромна разлика от това в магазина.
- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 132
- Регистриран на: 5.10.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ако има нова доставка, аз се записвам за 2кг за София.
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 170
- Регистриран на: 18.11.2014
- Местоположение: гр. София
- Пол: Мъж
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И аз се записвам с 2 кг. за София, ако е възможно.
- preki
- Потребител
-
- Мнения: 40
- Регистриран на: 25.10.2016
- Пол: Мъж
- Кара: BMW 320ci E46 Convertible
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Някой да знае в София къде се продава хубава сурова сръбска скара - в смисъл готови за печене плескавици, кобасици, наденици и т.н.?
Печена и готова знам много добри места, но сурова сръбска скара никъде не намирам
Печена и готова знам много добри места, но сурова сръбска скара никъде не намирам
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
В петък прибрах 6 кила на студено в гаража. Значи Иво Командоса и Васко ако ги броим с по две кила... има ли още един мераклия от София, та да комбинираме доставката?
Excellent! Steven is my name!
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: Jordana