Култура на седене, ергономия, избор на стол и т.н.
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Култура на седене, ергономия, избор на стол и т.н.
zAcK написа:alx написа:новобранци....
позата "полулегнал" е най- вредната..
седи се на стол без облегалка в поза яхнал пистов мотор (може би не толкова наклонен напред) ... все едно имаш опашка.
руснаците имат едно приспособление което те кара да седиш нормално- аз съм изключително доволен от него вече няколко години
https://ecominded.net/spine-ok
Тая джаджа ми допада. Откъде може да се купи това в Европа, някой знае ли?![]()
В емага съм виждал подобни, не същите, но не вършат много работа, поне за мен, същата функция като да вдигнеш седалката. Удобството идва, ако имаш стол, на който може да регулираш 3д седалката, да не се изхлузваш.
Аз пък винаги съм обичал да съм в по-легнала поза пред бюрото, стола в най-ниската точка и лактите ми идват точно на нивото на бюрото. Работя на компютър повече от 10 години, башка и като студент бая време прекарвах пред компа
проблеми с кръста нямам
имам обаче колеги и познати на моята възраст, които явно вече имат проблеми с него
Иначе тази година си взех ето такъв тип стол, уж се водят геймърски но ми е адски удобен основно защото се регулира и задната част и мога да си я сваля както на мен ми е удобно.

Бюрото също е много важно, в моята легнала поза обичам да си изпъвам краката напред, съответно стандартно бюро с широчина 60см ми идва прекалено късо. Вкъщи бях намерил едно около 70см и след 3я месец го изхвърлих и си направих по моите размери, мисля че беше около 130-140см широчина
На работа също съм с горе долу същата конфиграция.

Иначе тази година си взех ето такъв тип стол, уж се водят геймърски но ми е адски удобен основно защото се регулира и задната част и мога да си я сваля както на мен ми е удобно.

Бюрото също е много важно, в моята легнала поза обичам да си изпъвам краката напред, съответно стандартно бюро с широчина 60см ми идва прекалено късо. Вкъщи бях намерил едно около 70см и след 3я месец го изхвърлих и си направих по моите размери, мисля че беше около 130-140см широчина

На работа също съм с горе долу същата конфиграция.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
don_gori написа:Бюрото също е много важно, в моята легнала поза обичам да си изпъвам краката напред, съответно стандартно бюро с широчина 60см ми идва прекалено късо. Вкъщи бях намерил едно около 70см и след 3я месец го изхвърлих и си направих по моите размери, мисля че беше около 130-140см широчина
Аз също обичам да си изпъна краката напред, стъпил върху нещо (някоя бака от латекс да речем

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Излъгал съм, всъщност широчината на моято бюро е 113см но от много глава не боли
Иначе можеш да провериш за ПДЧ плоскости, аз си поръчах двойна с общ кант понеже стой по-добре от тези тънките. Слагаш си 4 крака, правиш една дупка за кабелите и ето ти бързо, лесно и удобно
Дори като цена излиза по-евтино от някакви накачулени миниатюрни бюрца
Тази вечер като се прибера ако искаш може да щракна 1 снимка 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
zAcK написа:Тая джаджа ми допада. Откъде може да се купи това в Европа, някой знае ли?![]()
И мен ме грабна идеята... Едва ли е трудно да се направи. Един такъв шарнир за десетина лева нов:

Парче водоустойчив шперплат, малко игра със "зегето" и три коларски болта... трябва да стане.
Excellent! Steven is my name!
Само гледай горния шперплат да е здрав че като гледам тоя шарнир как се е натопорчил.Borymeckata написа:zAcK написа:Тая джаджа ми допада. Откъде може да се купи това в Европа, някой знае ли?![]()
И мен ме грабна идеята... Едва ли е трудно да се направи. Един такъв шарнир за десетина лева нов:
Парче водоустойчив шперплат, малко игра със "зегето" и три коларски болта... трябва да стане.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Точно и аз съм на вълна стол. В офиса сме с някакви от chairPro за около 800 кинта и са ми перфектни. Не стоя много изсулен, но бюрото ми е настроено малко по-високо и облегалките на ръцете влизат отдолу и накланям облегалката назад. Сигурно не е най-добрата поза ама ми е удобна и вече 10 години работа пред помп, преди това още толкова просто висене нямам проблеми. Та харесах си ето този щото бюджета ми за в къщи е 300, аз съм скръндза и толко не ми се дават ама ми ги дават като някаква допълнителна придобивка за хоум офис и реших да е стол.
От Nickelback и don_gori ме осени идеята да си сглобя и аз едно бюро. Ама даже мисля стендинг да го направя, сега се наведох да разгледам тва в офиса и конструкцията не е особено сложна, и без това съм решил напролет да взема електрожен да се понауча да заварявам. Що да не си барна едни крака за бюро. Поръчвам моторче от алито, един плот и съм готов
От Nickelback и don_gori ме осени идеята да си сглобя и аз едно бюро. Ама даже мисля стендинг да го направя, сега се наведох да разгледам тва в офиса и конструкцията не е особено сложна, и без това съм решил напролет да взема електрожен да се понауча да заварявам. Що да не си барна едни крака за бюро. Поръчвам моторче от алито, един плот и съм готов

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не се скръндзи за хубав стол ако можеш да си го позволиш. Има много неща от ергономята, които ги няма.
Едно от нещата, които евтините столове нямат е тази синхронизация между седалката и облегалката например.

Едно от нещата, които евтините столове нямат е тази синхронизация между седалката и облегалката например.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
b_u_b_o написа:Точно и аз съм на вълна стол. В офиса сме с някакви от chairPro за около 800 кинта и са ми перфектни. Не стоя много изсулен, но бюрото ми е настроено малко по-високо и облегалките на ръцете влизат отдолу и накланям облегалката назад. Сигурно не е най-добрата поза ама ми е удобна и вече 10 години работа пред помп, преди това още толкова просто висене нямам проблеми. Та харесах си ето този щото бюджета ми за в къщи е 300, аз съм скръндза и толко не ми се дават ама ми ги дават като някаква допълнителна придобивка за хоум офис и реших да е стол.
В икея продават standing desk с манивела - вземи си едно такова за основа и му сложи моторче, преди беше 300лв бюро с манивела.
Ако не ти се занимава със сглобяване на бюро може да вземеш готово с памет и метър - https://plasico.bg/%D1%80%D0%B0%D0%BC%D ... 67288.html
Просто вземаш основа по твой избор и си готов.
Просто вземаш основа по твой избор и си готов.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
don_gori написа:Излъгал съм, всъщност широчината на моято бюро е 113см но от много глава не болиИначе можеш да провериш за ПДЧ плоскости, аз си поръчах двойна с общ кант понеже стой по-добре от тези тънките. Слагаш си 4 крака, правиш една дупка за кабелите и ето ти бързо, лесно и удобно
Дори като цена излиза по-евтино от някакви накачулени миниатюрни бюрца
Тази вечер като се прибера ако искаш може да щракна 1 снимка
Може да покажеш, винаги е интересно

Иначе то мойто е по-нестандартно - 3.5x2 метра кьоше, плотове дълбоки 90 санта. Чудно ъгълче се заформя - R&D инкубатор

Винаги мечта ми е било със стола на колелца да се хлъзгам от единия край до другия на голямо бюро и да сменям контекста от софтуер през хардуер към шлосерство и обратно

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
На мен пък ми трябва висок стол. Че вкъщи бюрото ми всъщност е скрин и ся с големия 43 си слагам възглавници )))).
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Nickelback написа:Винаги мечта ми е било със стола на колелца да се хлъзгам от единия край до другия на голямо бюро и да сменям контекста от софтуер през хардуер към шлосерство и обратно![]()
![]()
![]()
И да погледнеш JARVIS часовника

- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
С интерес очаквам включване от определен потребител, който е експерт в тази област и колкото и НЕ скромно да звучи най-добрият обучител на тази тема в България. Къде се криета г-н Станев? Или само четете и се подхилквате на писаниците на другите?
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4