Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от sub_eleven » 29 Дек 2020, 21:29

Моджо написа:Нито никога. Всичките велики блага на града са ти на 20-30 минути път с кола ку толкова са ти изтребвали. Нали от тия "блага" кръчмички тва онова. Всички останали са напълно достъпни без някакви велики логистики и ала бала.

Имаш ли ежедневно работа в града, трябва да си живееш в него. Това е една от благинките - да ти е близо.
Аз например работя в съседния блок. В без 2-3 Мин излизам и с бавна крачка съм там.

Сега представяш ли си докато все още работя да се преместя на 30 минути извън града? :mhihi: Да водя деца където се сетиш от училище, до мероприятия, ако щеш рождени дни?! Че аз ще стана разноглед? И времето ми за нищо няма да стига...

Затова казах, че докато е тази ситуация, има резон, защото само негативите са от града в момента. Отмине ли, не.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Дек 2020, 21:40

Е, аз пък живея на 36 км от месторабота. От 2002 г. Предпочитам чистия въздух и двора пред да съм на 2 минути пеш от работата. За по малък град е ок. Ние сме балъци зарад ваксината па да си държиш децата в пушека и мръсотия та 24/7 нема проблем. Не е за всеки, разбира се. Иска си некъв доход, мерак ако щеш. Плюсове те обаче са много повече от минусите.
Хм,хм...

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Дек 2020, 21:41

sub_eleven написа:
Моджо написа:Нито никога. Всичките велики блага на града са ти на 20-30 минути път с кола ку толкова са ти изтребвали. Нали от тия "блага" кръчмички тва онова. Всички останали са напълно достъпни без някакви велики логистики и ала бала.

Имаш ли ежедневно работа в града, трябва да си живееш в него. Това е една от благинките - да ти е близо.
Аз например работя в съседния блок. В без 2-3 Мин излизам и с бавна крачка съм там.

Сега представяш ли си докато все още работя да се преместя на 30 минути извън града? :mhihi: Да водя деца където се сетиш от училище, до мероприятия, ако щеш рождени дни?! Че аз ще стана разноглед? И времето ми за нищо няма да стига...

Затова казах, че докато е тази ситуация, има резон, защото само негативите са от града в момента. Отмине ли, не.

Хората в Германия, САЩ как пътуват по 100 километра в посока и им се получава, а тук ако не работиш в съседния блок няма начин ???
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Дек 2020, 22:47

И за мен е тъпо да бачкам близо до вкъщи.Получава се офис-дом-офис и тнт.и ми е някво зациклящо.Аз живея на 12км от офиса ми и лятото като ходя с колело вечерно време нарочно си удължавам маршрута но така минавам през цялата Борисова г-на,покарай народния театър,през центъра и така си реалксирам,чувствам се чудесно като се прибера.Даже и с колата сега на 3-4 пъти си сменям пътя до вкъщи..ей така за разнообразие.вярно губя 1ч. в двете посоки ама за мен това не е минус.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 29 Дек 2020, 22:57

Като си отгледам децата, и са вече самостоятелни, тогава ще го мисля това за извън града. Дотогава предпочитам да разполагам с повече време и удобство и да не съм зад волана с часове на ден. И пътуващият всеки ден кога ще си види двора - сутрин преди 7:00ч или вечер по тъмно? Ако ще си го гледа само уикендите, малко се обезмисля всичко. Защото и аз гледам двор през уикендите, макар и на 70км.

Кико, не е минус, защото двата часа дето съм спестил на ден, ги ползвам за нещо конкретно. Денят ми е по-дълъг така. Не винаги съм бил така, преди пътувах и знам какво е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 29 Дек 2020, 23:06

Е, не знам кога. Двора е главно за децата си мисля аз. Иначе тръгвам на работа около 8 ако ида изобщо, че мога и от къщи. 4 5 съм си дома. 5 часа даже сега още не е тъмно. Ама децата са от сутрин до вечер на двора като са ваканция. Лично аз мога и без двор)). Израснал съм в къща и децата ми растат в къща. Лично мнение, че е 1000 пъти по добре от апартамент и то в София баш. И ако треа ще съм по 24 часа зад волана отколкото да ги набутам в смога да ми е на мен добре.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 29 Дек 2020, 23:21

Я сега ми обясни как ще пътувате всеки ден ако те учат в София и вие работите в София. Тръгвате по часовник, нищо, че да кажем едното дете е от по-късно. Няма проблем, ще се мотае пред училището. Жена ти да кажем и тя не се застъпва с твоето работно време, а може би и квартал. И тя ще се мотае или тепърва ще я караш преди или след като си закарал всички. На обяд ще свърши някое от децата и ще чака до вечерта за да го прибереш. Другото е на тренировка по плуване от шест до осем да кажем. Пак ще чакате всички вкупом. Накрая в 22 ч сте се прибрали и всеки ще си е загубил часове от живота и нерви. Кога ще сте пазарували нещо, кога ще сте готвили нещо....? Хиляди още въпроси мога да ти задам. За един ден става този "сюжет", но без повторения ако може :mhihi:

п.п ваканциите не ги броим, че децата са ти на двора. На всеки децата са там.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 29 Дек 2020, 23:52

На двора са не само ваканциите. Всеки ден ако е топло са там.
Училище аз си имам до 12 клас в населеното място. Тренировки има и събота и неделя. Както и такива към 7 часа сутрин или следобед примерно. Ако е плуване си вързан с басейн ма то не само плуването е спорт.
Всичко това дето го пишеш ще е същото ако и живея в София. Освен ако училището не е до блока или там басейна та да ходи само. Ако нема да ходи само а ще го карам аз и става същото. Градски транспорт както има има и междуселски, редовен. В най-най лошия случай ще се върна в сф, за няколко години, но на квартира.
При това аз съм сравнително далеч. Има много по близки дестинации и пак не си в града.
Освен тва не сме само ние с деца в селото. Можем да се комбиниране с другите родители за тренировки примерно. Варианти има колко искаш. Двата часа плуване сигур ще те спасят от 24 часа дишане на пушек. Но най-важното за мен си остава денонощия чист въздух, излизането на двора, а не в мола, спокойствието. Едното просто каране на колело в сф е мъка. Па вади го от мазата, па влачи го на некъде в парка... Сега просто ги взимаме и караме. Ся са в гаража де, ма иначе си стоят на двора))).
Казах, че не е за всеки. Има си хора без градо ша умрат и такива дето па в градо ша умрат. Но никога ако имам възможност не бих живял в София и в блок.
Пп жена ми си има кола и също пътува всеки ден и тя)) даже вози пътници и разходите и за транспорт са нула лв.
Не знам, вече почти 20 години съм така па не съм имал затруднения. Да речеш да съм отскоро ми то... А от 90 до 2002 съм живял пък в София. Мога да сравнявам)
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 30 Дек 2020, 0:17

Аз не хваля София за нищо. Но като така или иначе съм тук и тук се препитавам, по-добре да не губя време в път из самата нея и от покрайнините й. Както ми предлагате. Идеалният вариант би бил да са ми уредени доходите без да стъпвам в града. Тогава не на 30км, на 300 ще отида.

А че ти си се уредил е друг въпрос и можем само благородно да ти завиждаме.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 30 Дек 2020, 0:28

Аз също се препитавам в София без да живея в нея.)) И ако избора ми е в град с 5 бона заплата или извън него с 2...познай кое ще избера. Уредил съм се дотолкова, че шефката е много готина и изобщо не я интересува от 9 до 5 ли ще кеса в офиса, дали изобщо ще се появя и тн. Имам си задачи и докато работата си върви мога си правя квото и когато си искам. В това отношение можете да ми завиждате наистина.
Хм,хм...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Дек 2020, 20:54

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 01 Яну 2021, 12:43

На това в Горубляне цената я прави парцела, а не къщата. Макар и в покрайнините все пак е в рамките на София. Нормална цена.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 01 Яну 2021, 13:04

На това се казва "На лов за балъци" - български игрален филм, втора серия
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Яну 2021, 13:12

peshehodetz написа:

"Спешно" - представям си ако не беше каква щеше да е цената.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 01 Яну 2021, 13:26

bioz написа:
peshehodetz написа:

"Спешно" - представям си ако не беше каква щеше да е цената.

Според мен реално не се продава а се търси облъчен мултимилионер, случайно попаднал тук :mhihi:
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата