Интересни хоби проекти
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Интересни хоби проекти
Ай' гото'о - proof-of-concept-а мина успешно, дори не игра осцилоскопа
Жената е "уау", щото многo грубo ѝ изконкурирах лампичките по прозорците
Нещо не вярваше, че ще стане нещо от толкоз кабеляк и боклуци
Готов съм за масово производство 
J.A.R.V.I.S-lights white LED control
J.A.R.V.I.S-lights RGB LED control

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Приготвяй ми едно осветление за кухня,че госпожата каза,че сме "искали" нова за коледа.И каза,че трябва да купя всички уреди и да се обадя на майстора да идва за размери. 
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Ч'ей да светне всичко, па ще го мислимslatanic написа:Приготвяй ми едно осветление за кухня,че госпожата каза,че сме "искали" нова за коледа.И каза,че трябва да купя всички уреди и да се обадя на майстора да идва за размери.

Лек ъпдейт преди кулминацията
Тия дни се занимавам с нЕкакви тривиални глупости, а именно, лепене на LED лентите върху алуминиевите профили. Такова ми се таковата на десния палец. Натискал съм всяко празно място между всеки два съседни от 876-те RGB светодиода, за да прилепне добре. Отделно имаме 1752 бели. А бе нЕмам думи

И най-мразИм от всичко в подобни начинания правенето на кабели. Винаги съм го мразил, щото е пипкава работа, но няма как да се мине без тях. Да е жив и здрав Жорката едно време, че ме донаучи да запоявам :ok
Привечер, живи и здрави, ще "взривявам"

Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Виж в хардуербг имаше неква тема за лепене на диодни ленти върху алуминий . Ставаше въпрос за лед подстветка на ТВ но това е същото практически . Стигнаха до някакви изводи там но не четох до край .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Виж в хардуербг имаше неква тема за лепене на диодни ленти върху алуминий . Ставаше въпрос за лед подстветка на ТВ но това е същото практически . Стигнаха до някакви изводи там но не четох до край .
Ще погледна
Иначе тоя колегата, дето страдаше от прегряване с неговите 5-волтови ленти, вчера точно ми каза, че неговите се отлепвали от сток 3М-ската лепенка. Но неговите седят вертикално, та има как, при по-високата температура да се свличат. За щастие моите седят насочени към тавана, а и няма да ги пържа на макс, та се надявам да нямам ядове да се нагърчат нещо...

Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Според мен залепването би могло да стане с някой от PU силиконите , но това изисква много стриктно нанасяне с хубав пистолет и чиста работа щото цапа майката си трака . Другото е че е скъп и отвориш ли го трябва да го използваш иначе засъхва в шишето , държал съм го във въкуумирана найлонова торба и пак спича . Иначе гарантирано няма мърдане щото с такова лепят стъклата на колите и аз съм лепил много неща с такова PU та си мисля че за ленти ще стане но не съм лепил , така като вариант само ми изглежда по добро от двойна лепенка.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Полиуретана няма добра адхезия към пластмаса без специален праймър.Ако основата на светодиодните ленти е пластмаса някаква де.....Двойнолепящото също иска праймър,ако ще лепи пластмаса.Чудно ми е фабричното 3М да не държи
Ама самата лента от тиксото ли пада или тиксото с лентата от повърхността,в/у която е залепена лентата?
Ама самата лента от тиксото ли пада или тиксото с лентата от повърхността,в/у която е залепена лентата?Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Според мен залепването би могло да стане с някой от PU силиконите , но това изисква много стриктно нанасяне с хубав пистолет и чиста работа щото цапа майката си трака . Другото е че е скъп и отвориш ли го трябва да го използваш иначе засъхва в шишето , държал съм го във въкуумирана найлонова торба и пак спича . Иначе гарантирано няма мърдане щото с такова лепят стъклата на колите и аз съм лепил много неща с такова PU та си мисля че за ленти ще стане но не съм лепил , така като вариант само ми изглежда по добро от двойна лепенка.
немо написа:Полиуретана няма добра адхезия към пластмаса без специален праймър.Ако основата на светодиодните ленти е пластмаса някаква де.....
Лентата представлява медно фолио (дебеличко е - 50 микрона поне ми изглежда
немо написа:Двойнолепящото също иска праймър,ако ще лепи пластмаса.Чудно ми е фабричното 3М да не държи![]()
Почти съм убеден, че такива ленти едно към едно ги лепят с тяхната си 3М-ска лепенка към алуминиеви профили китайците - тези тунело-подобните, дето са с дифузно "стъкло" отпред. Явно при високи температури си се свлича, не знам
немо написа:Ама самата лента от тиксото ли пада или тиксото с лентата от повърхността,в/у която е залепена лентата?
Мисля, че пада от чуждата повърхност, на която е залепена. Той колегата на дърво ги лепил все пак, та нормално май

Лето две и седемнаесто.
Здравейте, някой може ли да ме насочи къде в София мога да намеря някое от тези релета или подобно ?

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Sent from my M2007J17G using Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Дууубрелии мамоууу?!

J.A.R.V.I.S-lights - full throttle
Интересното е, че захранванията грам не рaзбират, че някой ги товари
Мъртво студени са. MOSFET-а е леко подгрял - има-няма 40 градуса сигурно. PWM-а е на 4kHz сега, ще го смъкна малко и ще грее още по-малко, ако се наложи. Цветовете са консистенти от-до при 2x7.3метра клонове. 12-те волта на RGB-то си казват думата определено 
Доволен съм от постигнатото засега
Даже много 

Интересното е, че захранванията грам не рaзбират, че някой ги товари
Доволен съм от постигнатото засега
Даже много 
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Тоа джарвис , мое ли да сменя цветовете докато клеца човек ? Примерно червено зелено червено зелено ...и накрая на финала почва да върти всички на мексиканска вълна ? 
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
А каква е идеята на тая шарена подсветка?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
DaGa написа:Здравейте, някой може ли да ме насочи къде в София мога да намеря някое от тези релета или подобно?
WiFi става ли?
https://www.olx.bg/ad/wi-fi-smart-switc ... 04adb73b11
Jordana написа:Тоа джарвис , мое ли да сменя цветовете докато клеца човек ? Примерно червено зелено червено зелено ...и накрая на финала почва да върти всички на мексиканска вълна ?
Ще измислим някакъв poop detection, няма ядове
dankata написа:А каква е идеята на тая шарена подсветка?
Ще се цитирам, че не ми се обяснява наново:
Nickelback написа:Jordana написа:Нали стерео щеше да е погледа му на това ? В същност каква точно е есенцията на този проект с камерите ...за хвърчилката ли е ?
Добре, признавам си каква е идеята - трябваше да е изненада като заработи, ама...
Идеята на стереото е първо да се поопражнявам малко с OpenCV и второ - като се движиш из помещението само от двете камери да определя къде си точно, и да оцветява LED лентите покрай тавана в някакъв по-изразен цвят. Колкото си по-близо до стената толкова по-ярко да бъде. Дори и с една камера би станало, но ако твърдо задам някакъв правоъгълник на тази стая конкретно и с проста геометрия да определям къде е главата спрямо правоъгълника или правоъгълниците, говорейки за 3 измерения. Истината е със стерео зрение, чрез което не би трябвало да има значение каква е стаята и дали си задал правоъгълници. В общия случай трябва да работи и на нивата![]()
Та затова пътуват от чайниците още две камери (да си имам) насам пък ще видим какво ще стане![]()
Но най-малкото ще мога да си подкарам gesture-а поне да си паля и гася нещата - припомням (бахти две-три години минаха откакто имам парчетата и чак сега отпочнах):
Gesture за J.A.R.V.I.S.
И гласовия контрол и него ще го почна, ама след Коледа ще е, че е баси пипкавата работа. Все искам да се клонирам - един да прави платки, друг да пише софтуер, трети да боядисва коридора и да прекарва кабели, ама не става
С две думи - (много) смарт декоративно осветление, playground за perception алгоритми, невронни мрежи и т.н. Въпрос на фантазия - мога и игра да имплементирам на него, ако искам
Лето две и седемнаесто.