Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от chris_barnes » 20 Дек 2020, 20:55

Колега, не съм ги гледал тези автомобили, но мисля че трябва да решиш дали искаш х драйв или задно.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от IliyanBoshev » 20 Дек 2020, 21:49

Честно казано бих предпочел Х драйв, но ако има и някоя читава само на задно бих я грабнал :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 21 Дек 2020, 12:35

@ Илиян

Щом искаш да е Х-драйв, не прави компромис с това. Аз така като купувах предишната си кола исках автоматик, направих компромис с уж читава кола с ръчна кутия и после съжалявах супер много. Парите които струват тези коли не са малко за сегашният икономически-несигурен климат, така че вземи каквото наистина ти е по душа. Относно обявите:

Първата се продава от бая месеци (поне от началото на Октомври). За мен има нещо което не е читаво в тази кола - спомням си че я гледах обявата но беше с тотално различни снимки (и беше с регистрация на тях). Човека тогава беше написал че я е купил, карал я месец, обслужил всичките тези неща и я е пуснал да се продава. Не ми звучи правдоподобно, освен ако няма скрити дефекти. Километрите със сигурност не са тези, доста поизморена е (шофьорската седалка е посплескана, мрежата в краката на пасажера е дроб сърма). Тези неща не стават за 180 хил км.

Втората изглежда прилично, но според мен цената ѝ е малко висока и километрите (според мен) не са реални. Мисля, че заслужава да се погледне.

Третата също се продава от доста време, а и е на задно така че те съветвам да пропуснеш щом искаш Х.

Последната ми изглежда най-автентична, и най-малко вероятно да са въртяни километрите. От четирите аз лично бих започнал огледите с нея. Има добра екстра (предните камери в бронята) която, ако паркираш на сравнително тясно място този "понтон" който е 4.90 и бая широк, си е полезна екстра.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от IliyanBoshev » 21 Дек 2020, 14:39

@chris
Благодаря, за изчерпателния отговор. Бюджета ми е до 25к за автомобил и още 5к за ремонти евентуално. Втората може би е по скъпа заради това че е регистрирана. Със сигурност ще минат обстоен преглед преди да купувам каквото и да е било. Шест месеца търсех Е61 и попадах все на дараци на цени от 12-15к и все имаха ремонти по 3-4к. Доколкото се поинтересувах подръжката на ф-ката е една идея по скъпа от Е61, но пък е по нова и евентуално по запазена, вече наистина незнам каква кола да търся, държа да е автомат и от мненията тук 4х4.

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 21 Дек 2020, 16:48

Ако ти е такъв бюджета спокойно ще се вместиш в него. Гледай Ф серията, по-съвременна кола е. Тия 60ки са дизайн от началото на 2000г, първите произведени са 2003. Освен това 8 степенният автомат е (според мен) значително по-добър от 6 степенният слаган в Е сериите.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 22 Дек 2020, 15:32

IliyanBoshev написа:Здравейте някои гледал ли е въпросните автомобили

https://m.mobile.bg/details/11599134582617366

Благодаря за информацията

Фейслифт, хахахахах, измамата е още в заглавието.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive

Мнение от equipment » 22 Дек 2020, 23:09

Не,че съм голям специалист, но да изкажа и аз мнение относно четирите публикувани обяви. Първо да кажа,че карам на задно вече 3 год.и проблем зимата не съм имал.За мен 4х4 в БГ е излишно, ако не ходиш на ски, примерно.Всичко е малко по-скъпо ,като обслужване по окачването плюс малко завишен разход, спрямо задното задвижване.Относно обявите: на първата ми харесаха много джантите. Изпъната изглежда,но е ясно,че това не са километрите. Другите 2 коли не ги коментирам, там също джамбазите са ги излъскали добре. Лично аз съм ЗА 4-тата обява, 19ки джанти, оригинални на бмв, има камери и смятам,че километрите й са реални.Лошото е салона- доста ще се цапа.А и лично на мен , такава обикновена седалка ми е неудобна, защото при по-бързо шофиране по завои, доста те накланя.Нямаш страничните опори, които са налични при спортни и комфортни седалки.Ауспусите изглеждаха чисти.Но пак се продава от джамбаз.За мен това е недостатък.Търси кола от частно лице, сякаш са по-коректните продавачи : )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 23 Дек 2020, 10:48

equipment написа:Не,че съм голям специалист, но да изкажа и аз мнение относно четирите публикувани обяви. Първо да кажа,че карам на задно вече 3 год.и проблем зимата не съм имал.За мен 4х4 в БГ е излишно, ако не ходиш на ски, примерно.Всичко е малко по-скъпо ,като обслужване по окачването плюс малко завишен разход, спрямо задното задвижване.Относно обявите: на първата ми харесаха много джантите. Изпъната изглежда,но е ясно,че това не са километрите. Другите 2 коли не ги коментирам, там също джамбазите са ги излъскали добре. Лично аз съм ЗА 4-тата обява, 19ки джанти, оригинални на бмв, има камери и смятам,че километрите й са реални.Лошото е салона- доста ще се цапа.А и лично на мен , такава обикновена седалка ми е неудобна, защото при по-бързо шофиране по завои, доста те накланя.Нямаш страничните опори, които са налични при спортни и комфортни седалки.Ауспусите изглеждаха чисти.Но пак се продава от джамбаз.За мен това е недостатък.Търси кола от частно лице, сякаш са по-коректните продавачи : )

Да внимават много, като влизат в завоите с 200, да затварят прозорците, че с те'а "обикновени" седалки, мъка направо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 23 Дек 2020, 11:04

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 24 Дек 2020, 10:47

Здравейте, мнение за тази американка?

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4486699835

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20

Мнение от krissso » 24 Дек 2020, 13:22

Постничка изглежда с този салон и липса на елементарни екстри като спортен волан и адаптивни амортисьори. Също малко по-захабена ми изглежда като за 190к. Но затова пък и цената не е особено висока.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Дек 2020, 21:52

То май е по-добре да е по-постничка. Поне според мен, може и да не съм прав
За съжаление нищо читаво почти не изпада... Може би да има 2-3 хубави коли, но повечето са разни утрепляци смазани от каране. Гледам ги от много време, но съм на път да се откажа да взимам такова или по-скоро да съм предубеден към модела дано да греша. Но като гледам какво се предлага... особено на една автокъща на ботевградско, която няма да споменавам да не прозвучи като реклама или по-скоро като антиреклама, но онзи ден влязох да ги разгледам. Всиките, ама абсолютно всичките им коли са на по130-180к км без изключение :mhihi:
По-тъпото беше че дъртото Е34 ги засенчваше откъм състояние и работа на мотор(гадния тдс) :mhihi: и продавачите искаха да ми я купят, при което разбрах, че там няма кола за мен. Седалките смазани изпокъсани, волана толкова гладък, че все едно с риби са го тапицирали така се хлъзга, под капака вие, стърже масла навсякъде, копчета протъркани мацани с маркер отгоре.... ама иначе напудрени, нагласени и на реални км. Една обява не може грамотно да напише, но пък за сметка на това много добре знае колко точно струвала по европата тая кола. Не знам защо ми се сопна като го питах по колко им искат на кило в германия :mhihi: Демпферната шайба била сменена да съм ходил на диагностика да се видело, веригата била сменена...Коя верига бе овчи? ми ангренажната, ми тя не е една, не една била :mhihi:
Не знам като собственик на два вече класически модела 5-та серия как ще преглътна автомобил дето не може да чукне 1 000 000км без сериозни ремонти :mhihi: А сериозните ремонти при тези започват още от излизането от автокъщата, така го виждам аз. И двама колеги с такива ги наблюдавам изкъсо. Единия си докара от щатите 535-ца и я съдра от каране, другия с 525д от градския транспорт му подариха автобус на метан като лоялен клиент докато колата му беше по сервизите. Явно дозата късмет трябва да е голяма. Иначе много ми харесва, но намирането на читава е трудно, нищо че навсякъде пише гарантиран произход, реални км и т.н.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 24 Дек 2020, 22:21

Автокъща "Аско" сигурно :mhihi: един път ходих :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 24 Дек 2020, 22:25

barty написа:Автокъща "Аско" сигурно :mhihi: един път ходих :mhihi:

Имаме познал верния отговор :mhihi: На техните коли и пробка на маслото не им трябва, че една смяна не могат да изкарат :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Дек 2020, 0:04

ето една, дето е навъртяла вече почти половината.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... fd0ed71e4e
Иначе пробвай на Горубляне и в Дупница, там сигурно са по-добри 5ците...

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11