Коли от търгове в чужбина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Коли от търгове в чужбина

Мнение от alx » 18 Дек 2020, 19:23

boris написа:Каква класификация сънуваш?
Написал съм най-общо какво може и какво не може да се регистрира в БГ, какъвто и е въпроса на колегата.

написал съм как се случва в щатите това което пристига при тебе и го четеш.

а какво пише и кой какво си измисля да напише в тия тайтъл-и - друг въпрос.

в тайтъла трябва да пише _само_ дали е салвидж или е сърт оф дистръкшън. по принцип няма нужда да се пише защо е такава или онакава (наводнение, пожар, кражба, тн). но много от щатите защото знаят, че тези коли се препродават на неподозиращи хора особено извън щатите пишат защо е заклеймена колата (пожар, кражба, тн)... но като цяло тайтълите на тоталните щети са две- салвижд и сърт оф дистръкшън.

та въпроса (на които не отговори) е- по закон- може ли да се регистрира кола със сърт оф дистръкшън в родината?
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 18 Дек 2020, 19:38

Аз много добре знам как стават нещата в usa, въпросът е, че тук никой не го интересува това, явно само ти видя за пореден път поле за изява.
И за единствения неразбрал в темата, със certificate of destruction не може да я регистрираш, със salvage title можеш.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2020, 19:53

Един добър мой познат лятото вкара 5-6 нови коли от Канада(2 хаЛдита и другите бяха БМВ) и каза, че повече от Европа кола нямало да купи защото били много на далавера. Е, бяха поударени разбира се, но това е нормално и добрия случай на нещата. Тия дни се мъчи да играе за една Ф90-ка на 4000км. някъде, леко позастъргана, не обичайните блъскани по странен за разгадаване начин, но се отказал когато цената минала 60+ хиляди долара. Стигнала доста над 60 вече и се отказал да я гледа на колко са я дали. По негови думи сега нещо не били кой знае колко на далавера и нищо не може да вкара сравнимо с лятото. Мисълта ми е, че тези, които наистина стават си имат цена и трудно може да уцелиш нещо добро във всяко отношение. Аз когато и да съм ги гледал, все са ми идвали скъпи и цялото разкатаване с някоя Европейска не ми е изглеждало изгодно, да не говорим, че като тръгнеш да я продаваш после все ще е Американска/Канадска и все ще е на по-ниска цена от Европейските, понеже няма как да убедиш някой, че точно тая твоята е бялата лястовица и не е имала някакво фрапиращо събитие. Виждал съм и добри попадения, но са рядко. Отдавна има търгове и в Европа за коли, които са претърпели събития. А и няма как да не убеди някой, че е по-добре да си харесаш кола по снимка, отколкото ако я видиш на живо, дори без преглед в сервиз, просто да покараш и разгледаш вътре и вън за разни неща.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 18 Дек 2020, 20:00

И аз повече от Европа не бих взел, но не защото е много по на "далавера", а защото може с по-добър подбор, да си вземеш много качествен автомобил, на отлична цена. И разбира се, за да не обременявам някого с написаното, това е лично мое мнение, и не държа никого да убеждавам. :)
Колкото до купувачите в последствие, проблеми досега не съм имал, ама то хубавото само се продава :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2020, 20:08

Ама ти това работиш може да се каже, което те слага в графа изключения. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Дек 2020, 20:11

boris написа:По принцип не се регистрират certificate of destruction, water damage, total loss, пък сега кой с какви връзки разполага е отделен въпрос.

абе пич- това ти изречение е сбъркано- това ти обяснявам- че сърт ъф дистръкшън е тайтъла, а оутър дамидж, тотал лос и тн са съвсем други понятия които нямат нищо общо със тайтъла. два вида тайтъл има- салвидж и сърт ъф дистръкшън.

и друго- ти наистина ли си мислиш- че ще се изявявам тука? хората които ме познават на живо знаят, че съвсем умишлено пиша гледам да не се изявявам точно тука.

едит: промених го малко... все тая
Последна промяна alx на 18 Дек 2020, 20:19, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Дек 2020, 20:15

Аз знам малко повече от 1/10-та. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 18 Дек 2020, 20:28

Че кога съм казал,че water damage е талон, написах само какво не трябва да пише, за да може да я регистрираш в бг.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Дек 2020, 20:40

boris написа:Че кога съм казал,че water damage е талон, написах само какво не трябва да пише, за да може да я регистрираш в бг.

пишеш, че water damage, total loss не се били регистрирали, ама салвидж се регистрирал.

ами аз мога да ти покажа салвидж на който пише уотър дамидж. или файър.

или да ти покажа сърт оф дистръкшън на който не пише нищо друго?

и всичките салвидж тайтълс и сърт оф дистръкшън са тотал лос.

ама... остави. няма значение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 19 Дек 2020, 0:45

Добре, ако пише salvage title + total loss или water damage може да се регистрира така ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 19 Дек 2020, 8:08

alx написа:
boris написа:Че кога съм казал,че water damage е талон, написах само какво не трябва да пише, за да може да я регистрираш в бг.

пишеш, че water damage, total loss не се били регистрирали, ама салвидж се регистрирал.

ами аз мога да ти покажа салвидж на който пише уотър дамидж. или файър.

или да ти покажа сърт оф дистръкшън на който не пише нищо друго?

и всичките салвидж тайтълс и сърт оф дистръкшън са тотал лос.

ама... остави. няма значение.

Последно да оставя или не, що редактираш и пак се обясняваш?
Най-вероятно съм виждал повече талони от теб, нищо, че там живееш, тъй че не е нужно да ми показваш каквото и да е.
Уж не ти е поле за изява, но в крайна сметка не виждам да отговаряш по какъвто и да е начин на въпросите, които задават колегите, а говориш за видове талони и класификацията им, което по никакъв начин няма да им свърши работа. Никого не го касае какъв е талона, а какво пише на него, затова и съм написал какво не трябва да пише на него. От различните щати идват различни талони, изписани по всевъзможен начин, трудно ще се обхванат всички разновидности, затова е важно какво не трябва да има в него, вместо да обясняваме какви са видовете.

Salvage title,в който не пише нищо от изброените се регистрира, salvage title в който фигурира, total loss, water damage , не се регистрира. Тя може и да е била на 5м под вода, ама ако не пише water damage, ще може да се регистрира. Дали всичките salvage title са total loss, никой не го касае, важното е да не го ПИШЕ.
Ceritif.of destruction няма значение каква е причината, не се регистрира, ама го пише отгоре нали?

Пише ли някое от изброените някъде по листа, не може.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Дек 2020, 15:54

Когато отидеш в правилната будка пред КАТ и освен пари кажеш точната парола, можеш да регистрираш дори подводница. Отнема по-малко от час. Аз имах проблем единствено с регистрацията на ремаркето, защото служителката "зад щанда" (в КАТ) нямаше идея защо е там. Говоря за чисто ново ремарке, купено с фактура от магазин и само докарано до бг-то.

p.s. Много моля, не казвайте, че в КАТ има нещо невъзможно :OT:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 19 Дек 2020, 16:50

BMW_POWER написа:Когато отидеш в правилната будка пред КАТ и освен пари кажеш точната парола, можеш да регистрираш дори подводница. Отнема по-малко от час. Аз имах проблем единствено с регистрацията на ремаркето, защото служителката "зад щанда" (в КАТ) нямаше идея защо е там. Говоря за чисто ново ремарке, купено с фактура от магазин и само докарано до бг-то.

А аз много моля да четем хубаво за какво говорим:

boris написа:.... пък сега кой с какви връзки разполага е отделен въпрос.

alx написа:та въпроса е- по закон- може ли да се регистрира кола със ....

Инак аз не бих разчитал на връзки, че София Пловдив си е доста тегаво,а в някой по-малки области връщат и напълно изрядни, щот не са виждали такова чудо ;)
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Дек 2020, 18:02

boris написа:
BMW_POWER написа:Когато отидеш в правилната будка пред КАТ и освен пари кажеш точната парола, можеш да регистрираш дори подводница. Отнема по-малко от час. Аз имах проблем единствено с регистрацията на ремаркето, защото служителката "зад щанда" (в КАТ) нямаше идея защо е там. Говоря за чисто ново ремарке, купено с фактура от магазин и само докарано до бг-то.

А аз много моля да четем хубаво за какво говорим:

Споделям личен опит, извинявам се за което :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Дек 2020, 18:21

boris написа:Дали всичките salvage title са total loss, никой не го касае, важното е да не го ПИШЕ.

разбирам.

жокер- ще го оправиме и това.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата