Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от DiMIcha84 » 15 Дек 2020, 23:21

tintirimintiri написа:Според мен ако е за домашна употреба, и до 150лв ще се вместиш.

Да точно за домашна употреба ми трябва. Акло мога да взема нещо читаво за по малко пари още по добре, но както казах нямам си представа от марки модели и функции, за това ако може да предложите нещо конкретно ще съм благодарен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 15 Дек 2020, 23:26

А иначе по темата това ще се вакумира. :mhihi:
https://prikachi.net/image/received-218456106506048.I87Jd
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 16 Дек 2020, 1:13

Свинско,винско и подобни...
Ние сме на антивирусна,а тази година хората си я чакат с нетърпение,че тази втора вълна със задаваща се трета :mhihi: ще направи всички пиячи,без значение дали мъж или жена.
п.с. Сварена е преди месец и половина и вече си е оцветена и да се каже отлежала :mhihi: Ааа,даже и не пия :paranoid:
DSC_1866.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Дек 2020, 10:30

Аз да питам на кой адрес е пратена моята пратка, че одеве пращах едни колеги да ми взимат пратки от централен офис и я няма там. Ама и не помня къде съм те карал да ми я пращаш миналите пъти де. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 16 Дек 2020, 11:13

slatanic написа:Аз да питам на кой адрес е пратена моята пратка, че одеве пращах едни колеги да ми взимат пратки от централен офис и я няма там. Ама и не помня къде съм те карал да ми я пращаш миналите пъти де. :mhihi:

Ако имаш регистрация в еконт би трябвало да са ти пратили мейл в който пише в кой офис имаш пратка, поне аз получих такъв.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Дек 2020, 18:27

Не съм си правил,че не ми е трябвало.Нищо де утре сутринта ще проверя и в другият еконт дето ми идват пратките,че ми изтече карантината и мога да обикалям вече. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Дек 2020, 19:37

slatanic написа:Аз да питам на кой адрес е пратена моята пратка, че одеве пращах едни колеги да ми взимат пратки от централен офис и я няма там. Ама и не помня къде съм те карал да ми я пращаш миналите пъти де. :mhihi:

Предишния път си ми дал Еконт Слатина - това имам и там съм го пратил... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Дек 2020, 20:16

Ок.Утре сутринта ще мина. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Дек 2020, 11:55

Колеги, нещо ми стана много солено свинското. 48 часа в морска сол, 12 часа изкисване с една смяна на водата. Подозирам, че проблема ми е в някоя от многото подправки. Основно сминдух и червен пипер. С по-малко черен пипер, кимион и индийско орехче. Подправките много ми харесват, супер аромат, но е по-солено отколкото трябва. Сминдуха ли да намаля за следващата доза ? Или по-дълго време да го изкисвам ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 24 Дек 2020, 12:18

48/24 ги прави нещата.12 са малко поне за моят вкус.Пробвал съм и само осоляване без изкисване и тогава си стана на чирос. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Дек 2020, 12:26

Два дена в сол е много според мен . 24 часа е достатъчно и няма нужда толкова много киснене 12 часа . 5-6 часа във вода като се сменя 2-3 пъти водата е достатъчно . При осоляването месото не трябва да кисне във водата която пуска щото поема повече сол , трябва да е по високо от дъното на съда и така да се засипе със солта или да се премахва изтеклото на дъното .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 24 Дек 2020, 19:49

От 24 часа няма нужда да се държи повече в сол. После около 12 часа киснене и сменяш водата 3-4 пъти, но е въпрос на вкус колко солено го предпочиташ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 25 Дек 2020, 1:45

Би било хубаво после да споделяме резултата със снимки, и рецептата.
Аз ги държа не повече от 6 часа в сол и пак толкова във вода или по-малко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 25 Дек 2020, 2:34

Аз тая година за пръв път направих...пилешка пастърма :lol: Знам, че звучи абсурдно, и аз така си мислех. Докато преди месец един приятел не ми донесе от неговата. Еми по нищо не личеше, че не е телешка или свинска. И не се стърпях и увисих няколко пържолки. Днеска ги гледах, че са станали и едвам се стърпях да не нарежа. Ама викам айде бъдни вечер е единствената вечеря в годината дето не ям месо...да не я провалям и нея :mhihi: Та утре ще докладвам получили ли са се. 8)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Дек 2020, 14:27

Значи гледам всички са обединени около мнението, че проблема е в процеса на осоляване, а не в подправките. Значи ще променя схемата следващият път. Даже ще направя от едно месо няколко парчета по различна схема на осоляване, за да видя разликата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата