Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от Dextuar » 15 Дек 2020, 10:57

toncho83 написа::OT: Винаги е по-добре кола от Германия пред тази от БГ. Различни са ни манталитетите просто...Голяма кола като 5-цата на запад се купува и кара по-предназначение. Тук не е точно така. По мои наблюдения в Бг се карат 6 цил. дизели на къси разстояния и в задръствания. Тамън загряла и се гаси колата, от което страдат редица възли (редовно коментиращите са изписали " чаршафи").В Германия примерно за такива пътувания се вади колело.

За такива като теб - едно столче лятото края на юли/началото на август и на Калотина - да видиш "немския" манталитет, който кара 9 годишна 5-ца от Германия. Защото от там, ще вземеш кола за тук от някой Хасан, а не от Ханс, не защото Ханс няма хубава такава, а защото цената на Ханс няма да ти хареса.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 15 Дек 2020, 11:15

Dextuar написа:
toncho83 написа::OT: Винаги е по-добре кола от Германия пред тази от БГ. Различни са ни манталитетите просто...Голяма кола като 5-цата на запад се купува и кара по-предназначение. Тук не е точно така. По мои наблюдения в Бг се карат 6 цил. дизели на къси разстояния и в задръствания. Тамън загряла и се гаси колата, от което страдат редица възли (редовно коментиращите са изписали " чаршафи").В Германия примерно за такива пътувания се вади колело.

За такива като теб - едно столче лятото края на юли/началото на август и на Калотина - да видиш "немския" манталитет, който кара 9 годишна 5-ца от Германия. Защото от там, ще вземеш кола за тук от някой Хасан, а не от Ханс, не защото Ханс няма хубава такава, а защото цената на Ханс няма да ти хареса.

Хасан,Хасан, но в Германия, а тук където няма една отсечка от пътя, поне 1 км. без неравности е по-добре, нали?!
От българите, по-знаещи и по-можещи няма, какво ще ги гледаме тези германци с техният манталитет, тук в БГ са "най-добрите инженери и разработчици", "тук се произвежда всичко".
'Ей, големи сме професори тук във форума!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 15 Дек 2020, 11:48

Dextuar е прав. От Германия и Италия у нас идват отпадъците, затова има такова мнение за новия внос. Със сигурност може да се намери идеално експлоатирана кола в Германия, която да не е минавала през дупките в БГ ама бай ганьо не купува такива коли. Да припомня спора - "По-добре много евтина и със сигурност счупена, отколкото по-скъпа и запазена но с някаква вероятност пак да е счупена"
Последна промяна ekalchev на 15 Дек 2020, 12:20, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 15 Дек 2020, 12:00

Dextuar написа:

Лично за мен си ги взимам колите от 2 големи софтуерни компани в Германия директно. Знам как се конфигурира колата. Знам как и къде се обслужва. Като им станат стари (на 3 години) си хващам самолета и се връщам с кола...От 10 години все така правех :wave:

За манталитета грешиш. В просташка държава е лесно, а и е нормално да си простак, но в Германия е по-скоро изключение. Сърби, турци, поляци гледат от Германците как се подържа кола, а не обратното!

Не казвам, че липсват измами и "наредени" коли, но който се интересува и търси ще се запознае с особеностите...

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 15 Дек 2020, 12:36

Ф10 е била служебна кола на доста мениджъри. Мойта Ф10 и на брат ми Ф10 са внесени от Германия на третата година и 120-130к С две думи веднага след гаранцията. И да, съгласен съм с колегата, че не са ходили до мола с тях, който е на 1.7км. Тези са карани от Ханс, не от Хасан. Също така съм съгласен съм, че ако внесеш Ф10 на 10г. е по-вероятно да е карано от Хасан отколкото Ханс, но ако има пълна сервизна история в БМВ не виждам проблем. Тук да не би да е по-добре като я кара бай Иван и пита какви гуми да вземе - евтини или по-евтини :mhihi: Да не говорим за рециклиране на шарнири, обслужване на спирачна система и т.н :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Дек 2020, 12:51

ekalchev написа:Да припомня спора - "По-добре много евтина и със сигурност счупена, отколкото по-скъпа и запазена но с някаква вероятност пак да е счупена"

:yes:
...но не е за всеки.
Трябват добри контакти с майстори, иначе е ходене по мъките...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от fitter » 15 Дек 2020, 13:06

Има нещо много важно, което се изпуска при покупка от чужбина - колата има ли валиден преглед (TUV; MFK...). Ако колата е преминала скоро технически преглед, шанса да има изненади е малък. Това обаче се отразява и на цената на автомобила. Ниската цена най-често означава изтекъл преглед или скоро изтичащ и риск за скрити дефекти. Живял съм в Швейцария и знам как връщат за неща които никой в БГ не би сменил без да е необходимо - за пример трудно видими петънца ръжда по дисковете...В България няма да коментирам как се минава технически преглед. Разчита се 100% на отговорността на собственика да подържа автомобила в добро сътояние. Миналата седмица регистрирах кола нов внос в КАТ и на въпроса ми “ няма ли да проверите спирачките поне..” получих отговор “давай излизай навън”...
Останах с отворена уста и силно разочарован, осъзнавайки какви автомобили се допускат за движение в нашата държава. Как след това да не сме на челни места по смъртност с този технически “ изряден” автопарк.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 15 Дек 2020, 20:23

Oт сума време се чудя какво се прехласвате по тоя премиум селекшън в Бг??? Няма как дилъра да знае какво се случва в мотора и какво е състоянието му. Вади ти сервизна история - смяна на масло според предписанията на производителя а не на 10000 км, всичко е ОК според тях.
Но си има предимства за механични проблеми - моята е премиум селекшън но от БМВ в Германия, 170 000 км, 2011 лето, не от оторизиран дилър а от самото БМВ - пробит кулър на ЕГР и тракащи полуоски след като си взех колата и си тръгнах а колата платена по банка преди седмица, изобщо не я бях виждал. Е да, обадих се, върнах се въпреки че вече бях на 200 км от дилъра, платих си 2 нощувки в хотел и я оправиха.
Но в Германия стандарта е друг а оттам и начина на мислене.
Не беше най-евтината когато я купих но не съжалявам - вече е на 362000 км, окачването си е все още оригиналното и няма проблеми, акумулатора също, проблеми с мотор, турбо, електроника, скорости, диференциали също няма. Смяна на консумативи навреме му е майката и тая кола е вчена. Само кашкавалените полуоски за 3-ти път ги сменям :mhihi:
Плаша се колко 7-ци се появяват всеки ден на пазара и цените им все надолу а са на по-малко от 100000 км...
Ф10 не е проблемна но май Г-сериите не стават...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Дек 2020, 20:44

X5 E70 написа:Oт сума време се чудя какво се прехласвате по тоя премиум селекшън в Бг???

Не са много начините за мерене на пи*ки в общество, в което хората не се познават лично... В автомобилен форум, където личност се крие зад модел кола и бива асоциирана с нея, то колата и цената й са определящи за възприятието от околните.
От там идват и първосигнални изблици на соушъл енкзайти тип ''бЕги си в е46 раздела и не ми обяснявай, цялата ти кола струва колкото гумите ми''.
Та, премиум селекшъна в комбинация с поведение тип ''плебса с пармеджано вноса да си кротува в ъгъла'' е като +5 венести сантиметра на правилното място във форумните среди, а реалността относно обективното състояние на колите отдавна няма никакво значение :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Дек 2020, 16:42

bai_ILIA написа:Ф10 е била служебна кола на доста мениджъри. Мойта Ф10 и на брат ми Ф10 са внесени от Германия на третата година и 120-130к С две думи веднага след гаранцията. И да, съгласен съм с колегата, че не са ходили до мола с тях, който е на 1.7км. Тези са карани от Ханс, не от Хасан. Също така съм съгласен съм, че ако внесеш Ф10 на 10г. е по-вероятно да е карано от Хасан отколкото Ханс, но ако има пълна сервизна история в БМВ не виждам проблем. Тук да не би да е по-добре като я кара бай Иван и пита какви гуми да вземе - евтини или по-евтини :mhihi: Да не говорим за рециклиране на шарнири, обслужване на спирачна система и т.н :ok:

Колега, теб съм те признал за комплексар - защо не си взе милионерка с китайски гуми и да се радваш на одобрение пред блока. Защо залъгваш хората, че има смисъл да се ремонтира колата, като това няма никаква тежест на слънчака :mhihi:

За да не съм пълен оф - хубаво е да се обяснява на хората, че има и варианти за внос на коли от официален дилър от Германия и Италия. В този случай липсва само ПС гаранция, но тя май е около 5% от цената на колата, та не е драма

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 18 Дек 2020, 10:46

Аз пък не разбирам защо темата продължава в тази насока... на всички ни е ясно колко глупусти се правят и в официалните сервизи.. не работи господ там ;) Има коли, които не са влизали в официален сервиз и са гледани много по-безкомпромисно, просто всичко си е до човек и манталитет. Има хубави коли тук, има и навън, просто иска гледане като се купува, не е толкова трудно, а ако ти е- взимаш човек с теб, който има повече понятие от автомобили.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 18 Дек 2020, 11:22

Ненко Вранков написа:на всички ни е ясно колко глупусти се правят и в официалните сервизи

Така е, но в неофициалните статистически се правят повече глупости.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Дек 2020, 11:25

В края на краищата "Кола и жена на късмет" :mhihi: но все пак очите на 4
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Дек 2020, 11:30

Ненко Вранков написа:Аз пък не разбирам защо темата продължава в тази насока... на всички ни е ясно колко глупусти се правят и в официалните сервизи.. не работи господ там ;) Има коли, които не са влизали в официален сервиз и са гледани много по-безкомпромисно, просто всичко си е до човек и манталитет. Има хубави коли тук, има и навън, просто иска гледане като се купува, не е толкова трудно, а ако ти е- взимаш човек с теб, който има повече понятие от автомобили.

:dunno: Да, и от танциорките в чалгарниците може да излезе свестна съпруга, но има причина първоначалната цена (вложени време, вложени 200лв) да е по-ниска.

Изключения много, но аз не съветвам никой да си взима ковра за партньор в живота :mhihi: :OT: :OT:

Потребител
Аватар

Мнение от IliyanBoshev » 20 Дек 2020, 14:12

Здравейте някои гледал ли е въпросните автомобили

https://m.mobile.bg/details/11606227072898607

https://m.mobile.bg/details/11604350001567099

https://m.mobile.bg/details/11599134582617366

https://m.mobile.bg/details/11498816764806423

Благодаря за информацията

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11