Коли от търгове в чужбина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Коли от търгове в чужбина

Мнение от In_Memoriam » 24 Ное 2020, 16:37

K_Ilkov написа:
alx написа:цената на труда е почти същата

Къде и на кой труд, че нещо сигурно аз не разбирам понеже не съм бил в тоя бизнес като теб ...

Читаво цялостно пребоядисване на средно голям седан седан в София 3000-3500 лева. Цялостно в Щатите от 10к $ нагоре. Иначе няма голяма разлика :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Ное 2020, 16:43

In_Memoriam написа:
K_Ilkov написа:

Къде и на кой труд, че нещо сигурно аз не разбирам понеже не съм бил в тоя бизнес като теб ...

Читаво цялостно пребоядисване на средно голям седан седан в София 3000-3500 лева. Цялостно в Щатите от 10к $ нагоре. Иначе няма голяма разлика :mhihi:

може. ако си блондинка и влезеш в боди шопа и кажеш "боядисайте ми колата". иначе в бизнеса цената на едро е $250-500 за боята и лака и 8-12 часа работа по $30/час. не забравяй, че не говориме за крайни цени към потребител а "вътрешни" цени/ cost of doing business един вид.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 24 Ное 2020, 16:47

alx написа:
In_Memoriam написа:
K_Ilkov написа:

може. ако си блондинка и влезеш в боди шопа и кажеш "боядисайте ми колата". иначе в бизнеса цената на едро е $250-500 за боята и лака и 8-12 часа работа по $30/час. не забравяй, че не говориме за крайни цени към потребител а "вътрешни" цени на едро един вид.

Ами познат, който не е блондин, ами човек с няколко БМВ-проекти, които до голяма степен развива сам му взеха точно 10к за материали и труд на 39ката. :ok:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Ное 2020, 16:53

In_Memoriam написа:Ами познат, който не е блондин, ами човек с няколко БМВ-проекти, които до голяма степен развива сам му взеха точно 10к за материали и труд на 39ката. :ok:

имал пари- дал :dunno:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Ное 2020, 17:15

Тоест не знаем шано схемите в щатите и затова си мислим, че е скъпо ли?

alx написа:иначе в бизнеса цената на едро е $250-500 за боята и лака и 8-12 часа работа по $30/час. не забравяй, че не говориме за крайни цени към потребител а "вътрешни" цени/ cost of doing business един вид.

Чакай, че ми стана интересно …

Тоест казваш, че цената на боядисване в щатите е боята + труда?

Освен, че наскоро разбрах, че си бил и дървосекач по принцип изглеждаш разумен …

Нали не си говорим, че някой ще ти я пръсне тая кола с твоя техника на улицата пред вас?
Щото се сещам за още доста разходи докато някой може да препръска някой сбирщайн, че и да спечели от труда на тоя дето взима 30 на час …

Ако бъркам нещо, ще се радвам да ни разкажеш още за боядисването на коли в ЮеСеЙ
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Ное 2020, 17:38

K_Ilkov написа:Тоест казваш, че цената на боядисване в щатите е боята + труда?

разбира се, че има и други разходи- сграда, камера, оборудване, електричество/ газ там с каквото се отопляваш, данъци... често това са инвестиции за стотици хиляди.

но всеки нормален независим боди шоп като отидеш и му кажеш, че ще искаш да ти боядисва по 1-2 коли на седмица и ще ти даде подобни цифри.

както знаеш има цени на дребно и такива на едро ... и също така крайни цени за потребители и такива за между бизнеси.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 24 Ное 2020, 18:48

За 8-12 часа не можеш да разглобиш и сглобиш някои автомобили за цялостно боядисване ;)
Това е ръчен труд (занаят),и в белите страни се заплаща скъпо.
И тая логика за цени на едро и дребно е слабо приложима в този случай,не казвам,че няма значение,но не са фрапантни разликите.Защото повтарям:става въпрос за ръчен труд.
Сега ако имаш предвид да освежиш някоя каляска,на която детайлингът не може да и оправи дефектите,и похабиш 10-тина ролки тиксо да защитиш това,което не трябва да се цапа-Да,съгласен съм.
Но в друг случай-не!

п.п.Това е за alx.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Ное 2020, 18:54

немо написа:За 8-12 часа не можеш да разглобиш и сглобиш някои автомобили за цялостно боядисване ;)

дадох го примерно... дори да ти отнеме цяла седмица - 40 часа (въпреки, че ако някой ми обяди 40 часа труд това ще е последния автомобил дето боядисва за мене) - това са пак $1200... и $500 боята...

мисълта ми е, че това с евтиния труд в родината свърши. и като сложиш по-скъпите части и транспорта и риска да си опикаеш краката като пикаеш срещу вятъра и сметката с удряните американки и канадки не излиза... може тук таме некви "еднорози" да намериш, но не е стабилен бизнес и рано или късно ще загубиш...

единствената финансова далавера е да се купуват скъпи коли на 3-4 години току що излязли от гаранция (най- големия пад на цената) от частни лица в щатите (не канада)... те често продават по- евтино от търговете защото са са се опитали да си продадат колата на дилъра и той им е обадил някаква трагикомична цена за да направи пари като я прати след това на търг (дилърите на лъскави марки не препродават коли извън фабрична гаранция и като получат такъв трейд-ин директно го засилват на търг). от там частното лице се обижда и слага обява за продан която е често доста под реалната цена (но над цената която дилъра им е обадил). допълнително цената е подтисната защото типичната клиентела на дебелите коли не се занимава с такива коли извън гаранция и търсенето е много свито.... но този подход изисква да се пътува защото колите са из цяла америка, оглежда, кара и накрая пак мноо шум за малко пари... но ако имаш конкретна поръчка за определен модел кола или си търсиш за себе си и можеш да заделиш повече време да обикаляш- потенциално може да се направят пари и една лъскава кола да ти стъпи на 25-33% по-малко след всички разходи...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 24 Ное 2020, 19:37

alx написа:мисълта ми е, че това с евтиния труд в родината свърши. и като сложиш по-скъпите части и транспорта и риска да си опикаеш краката като пикаеш срещу вятъра и сметката с удряните американки и канадки не излиза... може тук таме некви "еднорози" да намериш, но не е стабилен бизнес.

Отзад напред:
Да,едва ли е стабилен бизнес,но за допълнение към нещо друго.....става.
Да,риск има,както споменах по-горе,но без риск печалба няма.Според мен най-коварни са електрически проблеми.Иначе ако не избягваш коли,които нямат аналог за ЕС пазара може да е тегаво....
Не,не е свършило с етиния труд в родината,цена от 80-100лв. за боядисване на детайл как ти звучи?На черно,естествено... :smoke: Какви брутални изпълнения съм виждал.....и се продават бе,м_мка му :shock:
п.п. Ти си чувал/виждал разни случаи,аз съм всеки ден на "фронта" ;) ,и макар да не претендирам да знам как точно стоят нещата навсякъде в Родината,все пак може би имам една идея по-добра представа ;)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Ное 2020, 20:05

"На черно" и после плюем по форумите. Директен пример с конкретен детайл. Подпрях задната броня на Хюндай Аксент (като първия човек в подземен хараж) и тя хлътна. Това не се ремонтира, сменя се с нова.Тук ми поискаха над $600 всичко включено за нова. Обадих се на моя механик в Монреал и той каза $100 за всичко, без боя. Идвала черна.
Колата беше 2014г

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Ное 2020, 23:00

alx написа:по $30/час.

alx написа:цената на труда е почти същата,

Замислих се доста ...
Може би не ми е късно да се преквалифицирам ...

6-7к ако прави един бояджия в БГ мисля да се мятам :yes:

Дали пък няма още нещо, което пропускам.
Сигурно пак не съм разбрал ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Ное 2020, 23:58

K_Ilkov написа:
alx написа:по $30/час.

alx написа:цената на труда е почти същата,

Замислих се доста ...
Може би не ми е късно да се преквалифицирам ...

6-7к ако прави един бояджия в БГ мисля да се мятам :yes:

Дали пък няма още нещо, което пропускам.
Сигурно пак не съм разбрал ...

Колега Илков, знам че си навътре в нещата. Два въпроса.
Колко струва едно качествено боядисване?
Колко коли може да пръсне един бояджия за месец?

p.s. Мразя да правя сметка на чужди пари :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 24 Ное 2020, 23:58

Пак търсим тънката лайсна ама ... Читавите коли на всякъде са скъпи. Факта е, че на сляпо винаги може да удариш греда , да не кажа и вратата да не уцелиш. Преди месец дойде една Ц класа на малко км всичко топ ама рязко се вложиха едни хххх и цената отиде на лачена Германка.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Ное 2020, 3:52

apexs написа:Пак търсим тънката лайсна ама ... Читавите коли на всякъде са скъпи. Факта е, че на сляпо винаги може да удариш греда , да не кажа и вратата да не уцелиш. Преди месец дойде една Ц класа на малко км всичко топ ама рязко се вложиха едни хххх и цената отиде на лачена Германка.

Ако някой има сърце, нека каже цена за този ремонт:

https://www.youtube.com/watch?v=wR2f-q4WPfs

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 25 Ное 2020, 5:12

За първите две ми оферираха по $250 а за третото $ 100 за оправяне по най тънките тарифи.ИзображениеИзображениеИзображение

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата