Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от Borymeckata » 18 Ное 2020, 15:01

Той се майтапи бе, едва ли наистина мечтае за земетресение...

Между другото, тук сеизмичните норми са въведени след Вранчанското земетресение 1977-ма година. Всичко проектирано и построено след това може да се смята за осигурено на земетръс.
Excellent! Steven is my name!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Ное 2020, 15:07

sub_eleven написа:Това е въпросът при всичко по принцип. Но ако човек си го задава и чака да се случи нещо, определено не са нещата както трябва. Така че си живеем живота, пък като ни застигне някое земетресение, торнадо... коронавирус... :mhihi: сме длъжни да сме живяли пълноценно и не в страх до последно. Какво пък остава да трепериш за някакви имоти. Трябва да трепериш само ако си с две леви ръце и си мързел

b_u_b_o написа:А големия ти син знае ли какво да прави като му падне блока на главата както си спи, когато се случи мечтаното от баща му земетресение? И моята застраховка покрива настаняване докато строя нова къща, ама тва не ме кара да желая да ми падне на главата. Изобщо осъзнаваш ли абсурда да седиш на другия край на света и да "чакаш" да погинат десетки или стотици в родината ти? И ако стане кво, ще кажеш "Казаха ли ви аз" и ще си доволен? :kuku:

Мисълта ми е за качеството на строителството в последните 30 години. Видял съм достатъчно с очите си от първо лице и затова пиша така. Писал съм го и пак ще го повторя. Между две стени не се лее бетонова колона, ами се пълни със стиропор и после се тегли една ръка теракол. Става "като нова". Леят нова плоча на всеки 14 дни. Това са неща, които съм виждал с очите си. Какво чакам и какво не, това си я Божия работа. Щом си сигурем, ще "погинат десетки или стотици", явно си навътре в нещата. :dunno:

TNT написа:
BMW_POWER написа:застраховката поема всичко

И данъците ли :shock: :shock: :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ц! Цакаш си ги сам.

Borymeckata написа:Той се майтапи бе, едва ли наистина мечтае за земетресение...

Между другото, тук сеизмичните норми са въведени след Вранчанското земетресение 1977-ма година. Всичко проектирано и построено след това може да се смята за осигурено на земетръс.

Разгеле! Благодаря Мечо. Не вярвам да има обект (жилищна сграда), в която между проектирането и издаването да не са настъпили поне сто промени. Отделно под, под и не знам си кой подизпълнител, кой какво е с*ал и мазал ... Тук не говорим за преустройствата от собственици, дето не са съобразени с никакви планове и норми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 19 Ное 2020, 0:09

BMW_POWER написа: Леят нова плоча на всеки 14 дни. Това са неща, които съм виждал с очите си.

Кое му е интересното на това? Ако мислиш, че е много бързо, тук в Сан Франциско повечето небостъргачи изливат нова плоча на всеки три дни. На картинката долу показват как става на всеки два дни. Или имаш предвид, че 14 дни е много бавно?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Ное 2020, 10:41

Те имат извънземни технологии, а българите духат с уста да стегне тоя пуст бетон :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Ное 2020, 14:22

The_Ancient написа:
BMW_POWER написа: Леят нова плоча на всеки 14 дни. Това са неща, които съм виждал с очите си.

Кое му е интересното на това? Ако мислиш, че е много бързо, тук в Сан Франциско повечето небостъргачи изливат нова плоча на всеки три дни. На картинката долу показват как става на всеки два дни. Или имаш предвид, че 14 дни е много бавно?

Носещите колони от какво са?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 19 Ное 2020, 15:59

При небостъргачите няма носещи колони, обикновено има централно армирано ядро.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Ное 2020, 17:10

Nukem написа:При небостъргачите няма носещи колони, обикновено има централно армирано ядро.

До тук добре :ok: Пред да попитам, от какво е направено това ядро, един далеч по-обикновен въпрос. Какъв процент от сградите в бг-то се строят по тази технология?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 19 Ное 2020, 17:15

България няма небостъргачи, така че отговора на въпроса ти е 0.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Ное 2020, 17:45

Nukem написа:България няма небостъргачи, така че отговора на въпроса ти е 0.

Което обезмисля примера на колегата от SF. Тук също строят къщи на три етажа за три месеца. Изкопават основата и леят бетонна основа и стени, 10-15см макс. И нагоре дърводелците с пистолети на сгъстен въздух коват като откачени. Стени и покрив обикновено ги карат готови. Опъват инсталациите, гипскартон, отвън пластмасова декоративна покривка и си готов. Ама в бг-то това не съм го виждал да се прави.

Аз съм много скептичен относно качеството последните 30 години и особенно през 90-те. Това е лично мнение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 19 Ное 2020, 18:05

Специално за земетръс са смешни спекулацийте защото всяка сграда още при проектирането е преоразмерена 20%, отделно нямаме кой знае колко високо строителство, лично съм запознат как строят масово в САЩ и за мен е непонятно манията в Бг за 3-4 етажа къщи, яко бетон и тухли и вътре я живее я не някое семейство. Точно миналата седмица тук в родния град наблюдавах има една улица строят си там къщи богаташите и масово, ако парзела е 500 квадрата, на него има 450 квадрата разгърната площ 3 етажна къща, а специално ги познавам някой от тях сами като куковици, е не е ли по добре 120 квадрата на един етаж, нормална къщичка и хубав двор, градина малко природа. Странен е балканския манталитет.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Ное 2020, 18:26

Аз не се съмнявам в проектирането. Имам особено мнение относно изпълнението. Имам опит с майстори от Пернишко и Белица.

кандидат ентусиаст
Аватар

Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от alekangg » 19 Ное 2020, 19:39

В Канада майсторите са с 2 висшета сигурно...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 19 Ное 2020, 19:43

BMW_POWER написа:Аз не се съмнявам в проектирането. Имам особено мнение относно изпълнението. Имам опит с майстори от Пернишко и Белица.

Е,че той строитела е просто изпълнител на проектанта/архитекта.
Количествените сметки ги прави проектанта/архитекта.
В кое по точно се съмняваш последно ?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Ное 2020, 20:38

DigitalExile написа:
Е,че той строитела е просто изпълнител на проектанта/архитекта.
Количествените сметки ги прави проектанта/архитекта.
В кое по точно се съмняваш последно ?

Така е. Имам особено мнение относно строителите. С проектите има други екшъни ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Ное 2020, 22:48

alekangg написа:В Канада майсторите са с 2 висшета сигурно...

не са... ама инспекторите които идват след това са проблема... и не можеш го реши с пари на ръка...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата