Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от Leon » 09 Ное 2020, 15:54

Като чета, повечето активно коментиращи са теоретици, не са се занимавали реално с това. :winky:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 09 Ное 2020, 16:00

Leon написа:Като чета, повечето активно коментиращи са теоретици, не са се занимавали реално с това. :winky:

Интересно кой имаш предвид? Да не би мен? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Ное 2020, 16:03

Никой конкретно, просто общо впечатление от темата.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Ное 2020, 16:15

Някой ще каже ли каква точно е разликата на теория, понеже на практика май няма кой, между airbnb и booking?
Повечето собственици пускат и в двете платформи и без значение коя ще използваш, накрая зависи всичко от апартамента и собственика.
Някои по-хитри пускат на различни цени в двете платформи, като сами си правят конкуренция.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Ное 2020, 18:29

Аз също сравнявам букинг и евентуално сайта на нещото или се обаждам по телефона ама има ситуации , в които букинга има супер цена. Па да ме гледат как си искат. Насила не съм ги карал да пускат в букинга, нали?
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Ное 2020, 18:39

За мен плюса да е през платформа (дори да е някоя с ваучери тип грабо) е, че после може да се размрънкаш, да пишеш кофти коментари и т.н. И в хотела го знаят. Ако цената е еднаква или е смешна разлика - избирам през посредника. Като видиш в Букинг 3 мнения от последните 2 месеца, в които нареждат хотела и стаите... ще си резервираш ли ? Не.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Ное 2020, 18:43

nxn написа:Букинга яко цака хората, за това гледат кисело, аз вече го ползвам да си харесам нещо и след това в гугъл намирам нещото и запазвам директно, без букинг, хем ми е по-евтинп, хем хората вземат повече пари.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Това го бях изтървал!
Те и магазините цакат хората произвели продукцията си и т.н. Аз никога не се занимавам директно с изключения на много редки случаи, когато се познаваме от години.
Не един и два пъти съм чувал как Пешо се е уговорил, даже дал капаро и като стигнал няма място... :mhihi: понеже собственика е дал за повече дни или за повече пари стаята на друг.

Освен, че няма как да ми излезе по-евтино, поне имам някаква сигурност, доплащане от букинг, ако нещо се осере, местене в друг хотел и т.н. пп-добре от нищо.
То и за това сме на това дередже, всеки иска нещо, но ако може да не дава нищо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 09 Ное 2020, 18:53

alekangg написа:
nxn написа:Букинга яко цака хората, за това гледат кисело, аз вече го ползвам да си харесам нещо и след това в гугъл намирам нещото и запазвам директно, без букинг, хем ми е по-евтинп, хем хората вземат повече пари.

Те и магазините цакат хората произвели продукцията си и т.н. Аз никога не се занимавам директно с изключения на много редки случаи, когато се познаваме от години.
Не един и два пъти съм чувал как Пешо се е уговорил, даже дал капаро и като стигнал няма място... :mhihi: понеже собственика е дал за повече дни или за повече пари стаята на друг.

Освен, че няма как да ми излезе по-евтино, поне имам някаква сигурност, доплащане от букинг, ако нещо се осере, местене в друг хотел и т.н. пп-добре от нищо.

Не знам, на мен букинг никаква сигурност не ми дават и ме ограничават да не мога да комуникирам с хоста, точно за да не ги отрежем тях, поне преди така беше. А гаранцията дето ти дават букинг е същата, която ти дава банков трансфер с основание, ако човекът даде на някой друг твоята стая и в двата случая нямам стая и търся друга и се разправям да ми върнат парите, по един или друг начин. Разбира се това не ми се е случвало, не съм сигурен, че някога в живота ще ми се случи и също така не познавам някой, на който да се е случило.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Ное 2020, 19:01

nxn написа:
alekangg написа:

Не знам, на мен букинг никаква сигурност не ми дават и ме ограничават да не мога да комуникирам с хоста, точно за да не ги отрежем тях, поне преди така беше. А гаранцията дето ти дават букинг е същата, която ти дава банков трансфер с основание, ако човекът даде на някой друг твоята стая и в двата случая нямам стая и търся друга и се разправям да ми върнат парите, по един или друг начин. Разбира се това не ми се е случвало, не съм сигурен, че някога в живота ще ми се случи и също така не познавам някой, на който да се е случило.

Няма смисъл след този пост.
На мен доста пъти са ме ъпгрейдвали или доплащали за друго място, в друг случай оставаш с пръст в уста, да с върнати пари, което за теб е голяма работа, особено ако си резервирам от април за август..

Действай както ти знаеш. По-назад се написа защо е по-добре с платформа, оставяш мнение, има на кой да се обадиш, в повечето случаи решават проблема, но явно за теб това не важи, защото не ти се е случвало :bowdown:
Последна промяна alekangg на 09 Ное 2020, 19:12, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 09 Ное 2020, 19:05

Не знам къде резервирате вие, явно имате проблеми, чист пример от мен, гледам Санта Марина тази година в букинг, виждам една цена, пиша санта марина, имат сайт, който поддържа резервация, резервирам от там за по-малко пари, предполагам, че такова място няма да ме остави без стая, отивам имам си я. Но благодаря, ще го имам предвид, ако ходя на някое по-съмнително място.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Ное 2020, 19:14

Доколкото стана ясно, говорим за частни апартаменти и къщи, при хотелите е по-различно.

Друг е въпроса, че в 90% от случаите, аз намирам по-добра цена през търсачките, а те са доста, отколкото директно от хотела, същото е и с самолетните билети, ама да не разводняваме.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 09 Ное 2020, 21:24

Еее, преебахте ни темата, как си пишехме едно и също, можеше до безкрая да продължим. :bang: :mhihi: :mhihi:

Аз съм се преебавал с буукинг.ком в Гърция с резервация и се оказа, че гърка се объркал и я дал на друг и я нямаше стаята. Много се беше притеснил, но намери къде да ни настани.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 09 Ное 2020, 21:46

Аз мога да ви кажа разликата между booking и AirBnB от гледна точка на хост, какъвто се явявам на имот в Гърция. Booking ми взимат 15% комисионна, плюс 2% такса за банков превод, общо 17%. Платформата им за хостове е отвратителна, комуникацията с тях също. Освен това те задължават да не предлагаш по-ниска цена никъде онлайн. Тях ги ползвам само от октомври до май, когато и без това имам малко резервации, като ги спирам за Коледа/НГ/Великден, защото ги мразя :)
AirBnB взимат 2.5% комисионна, което си е съвсем разумно, платформата им е супер удобна, парите ми ги превеждат на секундата, като дори курсът евро-лева им е по-добър от всяка банка. Но пък всички, които са наемали къщата ми през платформи, на следващата година го правят директно и им правя по-добра цена. AirBnB имат много добра защита и на хостовете, и на гостите. За мен въобще нямат място за сравнение. Говоря за наеми на частни имоти, не за хотели.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 10 Ное 2020, 0:47

AirBnB и за гости е доста по-удобен избор. Особено съпорта им винаги е бил на добро ниво.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Ное 2020, 2:45

Borymeckata написа:
sub_eleven написа:И малкото далавера дето остава я няма ако наемеш някой за управление. ... И ми кажи как за тази простотия си затворил 200 бона.

Чак толкова подробна сметка не съм правил... Договор за наем така или иначе ще трябва да подпишем = 10% върху дохода ще се плаща. Тук отиде един наем... Таксата за управление - това е ясно, но би трябвало тя да се отчислява преди данъка за доход - за теб това е разход и не влиза в дохода ти... Нищо, хайде и тук един наем. Такса смет, данъка на имота и разходите за общите части... хайде и това да е един наем. Амортизацията... нека е още един. Абе да кажем, че останалите 8 от 12 наема на година ще си прибереш. Което пак е НЕЩО, дори и цената на имота да не мръдне и с един лев нагоре. Като имаш предвид, че банката ти дава доходност 0 (не 0,0001, а 0), като при това ти взима и такса за обслужване (как точно обслужват сметка, по която няма НИКАКВО движение цяла година - това никой в банката не успя да ми обясни...).

Мен други фактори ме отказаха (предимно емоционални, доколкото емоциите могат да са фактор при сделка с недвижим имот... :mhihi: :mhihi:), не разходите (евентуалните) при една такава схема... :roll: :roll:

А 200-тата бона така или иначе са "затворени", защото ти в куфар над гардероба няма да ги държиш, а в банката... написал съм по-горе каква е "далаверата". :dunno: :dunno:

Имам приятелче, дето върти бизнес вече 30 години. Той си продаде апартамента (мезонет над зоо-парка) преди десетина години и оттогава живее под наем в един затворен комплекс. Питах го, защо не купи нещо. "Да не съм луд - казва - въртя ги тия пари и те ми носят повече печалба, отколкото е наема и процента на повишение на цените на жилищата".

Направил си е сметка, че няма смисъл за връзва пари по този начин.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата