Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от Dextuar » 08 Ное 2020, 12:55

Любопитно ми е колко от видните аналитици на Софийските квартали са родом от София? Забелязвам една странна тенденция Младостите да са много тачени именно от хора с акт за раждане, издаден извън София.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Ное 2020, 13:04

Не съм от София и никога не съм го криел. Роден съм в Бургас и не срамувам от това :mrgreen: . Младост срещу Люлин... 100% Младост, но мнението ми за кварталите се припокрива доста с това на sub_eleven и ще те разочаровам, но там Младост липсва. Бих също махнал Бели Брези, Красно Село, Борово, Стрелбище, Гоце Делчев и също смятам че Дианабад трябва да се добави, но само около реката и басейна.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Ное 2020, 13:13

Dextuar написа:Любопитно ми е колко от видните аналитици на Софийските квартали са родом от София?

Що така правиш сега :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Най-яката част за живеене според мен е Крива река - там израстнах докато баща ми строеше къщата в Горна баня, което пък е другото яко място с дребни условности къде точно в квартала и дали къща или в новите сгради с апартаменти
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Ное 2020, 13:16

Най-големият киселяк във форумО спря да снима с видеорегистратора и реве тука за нередностите по соф. улици и сега се подвизава в темата за имотите с умопомрачаващи аргументи и жалкарски нападки, браво, тигре :lol: :clap:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Ное 2020, 13:24

Aз пък съм готов да се обзаложа, че великия софиянец е израстнал в Люлин или Надежда :ok:
То те обикновенно го изтъкват най-много и някой път и тези по селата около София, които са присъединени.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Ное 2020, 14:03

sub_eleven написа:
blacksapphire написа:Иван Вазов, Бели Брези, Борово, Стрелбище, Гоце Делчев, Хладилника, Лозенец, Мусагеница, Дървеница, Гео Милев, Изток, Изгрев, Хиподрума, Красно Село и т.н.

+Яворов, Южен парк, Крива река.
:

Жилищна група Южен парк си я броя към Лозенец аз лично. Яворов не се сещам къде беше. И Крива река също, но сигурно са добри.

Приемам за Дианабад, мислех да го запиша, но някой щеше да поспори като с Красно село и се отказах.
В Красно село живееха баба ми и дядо ми - хубави спомени имам от там. В Дървеница съм живял няколко години - доста спокойно беше. Не е лош кварталът - среден клас. :mhihi:

Където и да идеш ти трябва гараж. Да не кажа два. Много хора от квартала навремето вместо да си купят като се предлагаха на добра цена и ги имаше, избраха да си вземат допълнителна кола. Е сега от ден на ден все по-зле става за паркиране, където и да си. Гаражите пък вече са по 50бона и ще катерят още с този недостиг. Преди 20бона ако дадеш се считаше, че си се преебал.

Аз не знам кой луд купува гаражи за такива суми. В Младост 1А съм и има паркинг до мен за 60лв на месец, толкова беше преди над 10 години във Варна. На година 700лв, как няма да вложа 40 или повече бона в гараж..

steeN написа:Aз пък съм готов да се обзаложа, че великия софиянец е израстнал в Люлин или Надежда :ok:
То те обикновенно го изтъкват най-много и някой път и тези по селата около София, които са присъединени.

Май има нещо вярно. Слушах приятел на мой познат родом от Дружба, как плюеше зверски Младостите, каква клоака било, гето и т.н. чак се зачудих дали му има нещо, толкова озлобен беше, разбираше говореше на интересен за мен диалект, забелязвам, че има такива софиянци, а от Дружба познавам доста и някак си говорят по-различно от други от по-централната част.

Най-явното е премахването на буквата Я, замества се поголовно с Е, бел, хлеб, големо, снег и т.н.
Последна промяна alekangg на 08 Ное 2020, 14:08, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 08 Ное 2020, 14:10

@alekangg

Крайно бос си и недалновиден си, приятелю. :ok: Цените на кв.м гаражи/паркоместа надвишава цените на жилищни площи в кварталите, извън посочените горе. Не е нужно да си жълтопаветник, за да познаваш пазара на имоти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 08 Ное 2020, 14:14

Не виждам каква би била разликата между нов блок в Люлин и Младост - все хора от провинцията предимно ще го населяват. Покрай чупливото Е46 последните 2 години се налага да ходя често до Люлин и адски ме кефи колко е просторно, чак е странно. В сравнение с него Младост е наблъскано като гето. Към Надежда също имах разни предубеждения, но по стечение на обстоятелствата навремето така се случи, че се налагаше често да нощуваме с Е36-цата там :mhihi:, та като посвикнах даже започна да ми харесва - ниско строителство, доста къщи, не прекалено застроено (по онова време поне). Евтино. Само зимата е кофти въздуха там, заради къщите и отоплението на дърва предполагам.
Има го тоя феномен с новодошлите в София, които са живели първоначално в Студентски - после всячески се опитват да останат близо до него. Затова задължително после избират Младост, Дървеница, Мусагеница, Дианабад или в най-лошия случай Дружба и това са топ кварталите за тях. Еле пък ако и работата е пак там - не излизат извън района през целия си живот. Веднъж откъснат ли се разбират колко грешно са разсъждавали, но това откъсване трудно се случва.
След 8 години в Студентски после живях 6 години на границата на Гео Милев и Слатина (Автостанция Гео Милев) и както отначало не ми харесваше района, така после не ми се напускаше. Та всичко е до свикване (освен Витоша, там пари да ми дават не бих се върнал).

Такава хубава тема си имаше за софийските квартали, даже и анкета.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 08 Ное 2020, 14:24

blacksapphire написа:@alekangg

Крайно бос си и недалновиден си, приятелю. :ok: Цените на кв.м гаражи/паркоместа надвишава цените на жилищни площи в кварталите, извън посочените горе. Не е нужно да си жълтопаветник, за да познаваш пазара на имоти.

Не оспорвам това, но не всеки има торби с пари и да се чуди какво да купи всяка година като теб.
Близък приятел продаде преди година два гаража един до друг в докторската градина за 80к, та да има кой да плаща.

Пределно ясно е, че всички панелни квартали са населени с не софиянци или са най-много второ поколение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Ное 2020, 14:30

Bogat-Beden написа:Най-големият киселяк във форумО спря да снима с видеорегистратора и реве тука за нередностите по соф. улици и сега се подвизава в темата за имотите с умопомрачаващи аргументи и жалкарски нападки, браво, тигре :lol: :clap:

Само човек с комплекс може да разтълкува въпроса ми по този начин :wave:

steeN написа:Aз пък съм готов да се обзаложа, че великия софиянец е израстнал в Люлин или Надежда :ok:

Не позна :winky:

streetz написа:Има го тоя феномен с новодошлите в София, които са живели първоначално в Студентски - после всячески се опитват да останат близо до него. Затова задължително после избират Младост, Дървеница, Мусагеница, Дианабад или в най-лошия случай Дружба и това са топ кварталите за тях. Еле пък ако и работата е пак там - не излизат извън района през целия си живот. Веднъж откъснат ли се разбират колко грешно са разсъждавали, но това откъсване трудно се случва.
След 8 години в Студентски после живях 6 години на границата на Гео Милев и Слатина (Автостанция Гео Милев) и както отначало не ми харесваше района, така после не ми се напускаше. Та всичко е до свикване (освен Витоша, там пари да ми дават не бих се върнал).

Подобни са и моите наблюдения, ама спецовете по-горе не могат да мислят отвъд собствените си предразсъдъци и комплекси...
Последна промяна Dextuar на 08 Ное 2020, 14:36, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Ное 2020, 14:34

Айде бе не съм познал :mhihi:

Като студент и известно време след това преди да замина в чужбина, смених доста квартири. Редута, Младост 1, Студентски, Хиподрума, Витоша, Дианабад, Иван Вазов (в хронологичен ред). Та не мисля, че съм този дето си го описал, дето е седял заврян в студентски и едва ли не не е виждал София :lol: Това май повече важи за теб streetz и го екстраполираш върху други хора.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 08 Ное 2020, 14:38

80к before taxes за гараж на входа на южния на бул. Витоша, 18кв подземен, относително шибан заход, краен. Добре ли е? И беше търг с 21 наддавачи.

Ето ти и клипче. Очевидно хората не могат да оценят качествата на панелите и смятат това за по-добра инвестиция. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=HH95Z23 ... e=youtu.be

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Ное 2020, 14:38

steeN написа:Айде бе не съм познал :mhihi:

Е явно ме познаваш по-добре, въпреки че никога не си ме виждал :mhihi:
До 12-ти клас в Люлин бях стъпвал точно 2 пъти, за Надежда не помня, приятелите ми винаги са живеели в баровските според вас квартали, така че ти дават втори опит да мяташ боб :mhihi:
Последна промяна Dextuar на 08 Ное 2020, 14:42, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Ное 2020, 14:42

steeN написа: Няма да му паднат краката на детето да походи 15-20 мин.

Може, но ако жена ти го роди на 12 и директно го запишете в 5-ти клас... Понеже в първи-втори ще ви е малко притеснено да го пуснете през половината квартал да походи :mhihi:

Dextuar написа:Те май повечето пишещи в темата са под наем, така че могат да хейтят на воля и сигурно още дълги години ще си стоят под наем с тези си претенции, а малкото, които не са, си хвалят своето.

Dextuar написа:Любопитно ми е колко от видните аналитици на Софийските квартали са родом от София? Забелязвам една странна тенденция Младостите да са много тачени именно от хора с акт за раждане, издаден извън София.

Ти ли си втория софийски лорд освен Е. Минчев :mhihi:
По-добре с акт за раждане от село и под наем в Иван Вазов отколкото кореняк софиянец от Люлин, Надежда, Ботунец, Бенковски и т.н. в собствена панелка с остъклена тераса и паркомясто, заградено с туба от минерална вода :mhihi:

П.П.:
https://www.google.com/amp/s/blitz.bg/o ... 4.html/amp

Малко дълго за четене, но са поуцелили тук-там :mhihi:
Последна промяна drago_pavlov на 08 Ное 2020, 14:44, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Ное 2020, 14:44

drago_pavlov написа:Ти ли си втория софийски лорд освен Е. Минчев :mhihi:
Само ти си му достоен заместник на лорда, нЕма друг :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата