Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от sobiss » 02 Ное 2020, 17:12

В Конуш и без пари да вземеш имот, пак си се набутал. Там освен една малка къща за събота, неделя за друго нестава.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Ное 2020, 13:50

А какво мислите за цените в официалните статистики ? Мен нещо ми се струва, че прекалено много сделки се минават с пари под масата и колегите лъжат в анкетата в другата тема :mhihi: . Гледаш някви цени 1200 евро в официалните, отваряш имот.бг и почват от 1500 :lol: И аз знам за случаи с 20-30к кеш с цел пестене на данъци.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Ное 2020, 14:09

За мен няма накъде да растат повече, особено за строеж, който се издава на бетон и почваш от А и Б всичко наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 04 Ное 2020, 15:14

TNT написа:А какво мислите за цените в официалните статистики ? Мен нещо ми се струва, че прекалено много сделки се минават с пари под масата и колегите лъжат в анкетата в другата тема :mhihi: . Гледаш някви цени 1200 евро в официалните, отваряш имот.бг и почват от 1500 :lol: И аз знам за случаи с 20-30к кеш с цел пестене на данъци.

Артекс съвсем без да го крият си взимат 10% ДДС от клиента(уж му правят услуга вместо 20%). Върху цялата стойност. Ебати наглите схемаджии с гръб са те.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2020, 18:59

Попадна ми една стара статия - https://money.bg/property/pazarat-na-im ... ikite.html

Изображение

Според мен на 9-10% няма да отидат лихвите, но 5-6% са си съвсем в реда на нещата. И на доста хора ще им скокне вноската с 300-600лв.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Ное 2020, 19:33

TNT написа:Според мен на 9-10% няма да отидат лихвите, но 5-6% са си съвсем в реда на нещата. И на доста хора ще им скокне вноската с 300-600лв.

Готов ли си да се обзаложиш? В момента с тоя бацил всичко е умряло. Но в един момент вратите отново ще се отворят. Бизнесът ще тръгне. Навсякъде е пълно с обяви "Дава се под наем". Ще тръгнат туризъм, ресторанти, хората ще започнат да търсят нормалните неща. Бизнесът е достатъчно изцеден за близо година и всичко ще се юрне да търси кредити. Нататък се сещаш.
Отделно едно е в краткосрочен план, друго в дългосрочен. Не знам кой би се навил да прогнозира лихвени проценти след +15г.

Аз съм с тригодишна фиксирана лихва :OT:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 05 Ное 2020, 20:25

BMW_POWER написа:Аз съм с тригодишна фиксирана лихва :OT:

Тук нали знаеш колко са популярни ?

Хората тук са невероятно финансово неграмотни. Колежката ще тегли ипотека с мъжа й, ама не знае, че тая лихва, която гледа е променлива :kuku: Аз не знам какви са тея хора да теглят 25 годишни кредити и да не се интересуват какво взимат.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Ное 2020, 21:38

TNT написа:

Хората тук са невероятно финансово неграмотни. Колежката ще тегли ипотека с мъжа й, ама не знае, че тая лихва, която гледа е променлива :kuku: Аз не знам какви са тея хора да теглят 25 годишни кредити и да не се интересуват какво взимат.

Жизнен опит не се купува, но винаги се плаща. Аз изплащам четвърти моргидж в живота си и си правя сметката. Ходим на финансов консултант (безплатен е) преди всяко преподписване на моргиджа. Нямам ядове да платя глоба и да се прехвърля в друга банка, ако ми предложи по-добри условия. Вноската по моргиджа е по-малка, отколкото са доходите на единия от нас.

Хората с финансова култура са не повече от 5%. Не искам да казвам 2-3%. Погледни около себе си. Телефони за повече пари, отколкото взима на месец. Кола втора употреба, по-скъпа от годишния му доход. Познавам хора, дето броят стотинките, ама две коли и три пъти годишно в Гърция (срам, не срам, рода ми се падат) ... В този и форум има един човек, когото чета с удоволствие и го уважавам наистина безкрайно. Веднъж беше казал, че стотинкаджиите си личат не по марката на колата, а по гумите, дето и е сложил. Караш БМВ (или друга премиум марка), а гуми втора употреба с ДОТ от времето преди престоя...
Позната картинка нали?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 06 Ное 2020, 0:49

BMW_POWER написа: ... стотинкаджиите си личат не по марката на колата, а по гумите, дето и е сложил...

Ау това много ми хареса. По темата с лихвите. Вече сме в чакалнята на еврозоната и вероятно ще влезем в нея ако не ни мине корона път. Тогава вероятността да се качат лихвите ще е съизмерима с тази в Европа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 06 Ное 2020, 1:02

BMW_POWER написа:

В Канада няма ли 30/15 годишни фиксирани ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Ное 2020, 1:06

BMW_POWER написа:
TNT написа:

Жизнен опит не се купува, но винаги се плаща. Аз изплащам четвърти моргидж в живота си и си правя сметката. Ходим на финансов консултант (безплатен е) преди всяко преподписване на моргиджа. Нямам ядове да платя глоба и да се прехвърля в друга банка, ако ми предложи по-добри условия. Вноската по моргиджа е по-малка, отколкото са доходите на единия от нас.

Хората с финансова култура са не повече от 5%. Не искам да казвам 2-3%. Погледни около себе си. Телефони за повече пари, отколкото взима на месец. Кола втора употреба, по-скъпа от годишния му доход. Познавам хора, дето броят стотинките, ама две коли и три пъти годишно в Гърция (срам, не срам, рода ми се падат) ... В този и форум има един човек, когото чета с удоволствие и го уважавам наистина безкрайно. Веднъж беше казал, че стотинкаджиите си личат не по марката на колата, а по гумите, дето и е сложил. Караш БМВ (или друга премиум марка), а гуми втора употреба с ДОТ от времето преди престоя...
Позната картинка нали?

Хем съм съгласен с теб, хем разбирам хората. Просто приоритета не му е колата, не са му гумите, нали върви колата? Искат да идат в чужбина, искат да имат нов телефон, какво да правиш.
Като кара по 200км на месец в Стара Загора или Пловдив, защо да слага гуми за 2000 лева, моята втора кола е с 4 гуми за 250лв, защо ми е повече, майка ми я ползва я иде до село веднъж в месеца, я не.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Ное 2020, 2:04

peshehodetz написа:
BMW_POWER написа:

В Канада няма ли 30/15 годишни фиксирани ?

За 3 и 5 години знам. Има и за 10, ама е дърво. При тези съм сега:

https://www.alterna.ca/Rates/Mortgages/

10 години искат 5.95% . Това е дърво и то яко. Аз плащам от десет години моргидж тук и винаги съм бил около и под 3%.

nxn написа:Хем съм съгласен с теб, хем разбирам хората. Просто приоритета не му е колата, не са му гумите, нали върви колата? Искат да идат в чужбина, искат да имат нов телефон, какво да правиш.
Като кара по 200км на месец в Стара Загора или Пловдив, защо да слага гуми за 2000 лева, моята втора кола е с 4 гуми за 250лв, защо ми е повече, майка ми я ползва я иде до село веднъж в месеца, я не.

То и аз искам, ама ... си правя сметката. Телефонът ми е модел 2013, купих го 2015 и работи. Защо да го сменям? Гумите, говорим за ежедневна кола, не за веднъж на месец.

И за да се върнем към темата, малко скрита реклама (да ме прости Светата Администрация). Продават се апартаменти на зелено (сградата е готова, само вътрешното остава) на ул. Флора в София. Цените започват от 900 евро. Инфо на ЛС.
p.s. Давам директен контакт с предприемача. Нямам никаква далавера, процент или участие. Няма да давам инфо кой се е свързал с мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Ное 2020, 11:15

BMW_POWER написа:Продават се апартаменти на зелено (сградата е готова, само вътрешното остава) на ул. Флора в София. Цените започват от 900 евро. Инфо на ЛС.

Хахахахахахха, ти все едно неква мега ценна информация сподели баси! Уникалната далавера, на зелено от 900 евро в мега якия квартал Манастирски ливади :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Закса че се сцепи от смех!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 06 Ное 2020, 11:33

Да не говорим колко много такива комплекси вече има там и скоро като всичките излязат на пазара ще си дойдем на 7-800€/м2 от преди 5г.
Ето под 900€ на първо четене.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 9193994670
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 1gi39&f1=1

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 06 Ное 2020, 12:06

За 800-900 евро в покрайнините на Левски Г има ново строителство;) В Манастирски ливади по една или друга причина е по-скъпо ... сигурно щото Фандъчката живее там, вдига точките престиж.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата