Кулинарно-чревоугодническа тема
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
streetz написа:Лесна е мусаката, затова една с една не си приличат където съм ял. Лук, домати, сол, чубрица, черен пипер, морков... не е само картофи и кайма то.
Абсолютно съм съгласен.
Много прости на вид неща с 3-4 продукта стават напълно различни при различни готвачи.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не знам , аз тази дето я правя си я харесвам 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
alekangg написа:streetz написа:Лесна е мусаката, затова една с една не си приличат където съм ял. Лук, домати, сол, чубрица, черен пипер, морков... не е само картофи и кайма то.
Абсолютно съм съгласен.
Много прости на вид неща с 3-4 продукта стават напълно различни при различни готвачи.
Особено когато е сготвено на печка с "жив огън"...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Nickelback написа:...
3. Чудя се къде в София мога да хапна хубави гироси? Пробват едни на пресечката на Левски и Гурко, ама нямат много общо с гръцките?
Малко да ъпна темата

Най-накрая май намерих сравнително вкусни гироси в София. Не знам откога ги има, но доста наподобяват тези дето съм ял по-масово из Гърция.
https://goo.gl/maps/QRJTYrDePeabfSsCA
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ти още ли обикаляш по кръчмите, не те ли хранят у дома?

Excellent! Steven is my name!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Nickelback написа:Nickelback написа:...
3. Чудя се къде в София мога да хапна хубави гироси? Пробват едни на пресечката на Левски и Гурко, ама нямат много общо с гръцките?
Малко да ъпна темата![]()
Най-накрая май намерих сравнително вкусни гироси в София. Не знам откога ги има, но доста наподобяват тези дето съм ял по-масово из Гърция.
https://goo.gl/maps/QRJTYrDePeabfSsCA
Вчера и аз ги пробвах съвсем случайно и на мен ми харесаха,но в Гърция някак си повече се нахранвам с един гирос отколкото с тея на Графа
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Borymeckata написа:Ти още ли обикаляш по кръчмите, не те ли хранят у дома?![]()
Ааа хранят ме, ама заедно обикаляхме, и на нас ни се яде джънк, и ние сме хора

Последно ме храниха с вкусна лазаня, ама нямам снимки

kiko написа:Вчера и аз ги пробвах съвсем случайно и на мен ми харесаха,но в Гърция някак си повече се нахранвам с един гирос отколкото с тея на Графа
Е да, има какво да се желае, но като цяло си струват

Лето две и седемнаесто.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Nickelback написа:Е да, има какво да се желае, но като цяло си струват
Другото което ми направи добро впечатление е,че пред мен имаше един гърк които също си взе гирос и размени няколко думи на гръцки с една жена от персонала.Явно бизнеса е гръцки което до някаква степен гарантира за добър вкус
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери? За мен върха на тия храни са мимас, на ъгъла графа и любен каравелов, някъде от 1993-94г. ги знам като бях ученик и си взимах телешки дюнер или суджу от тях с картофи с китчуп и майонеза, до ден днешен са топ и вкуса е същия, поне веднъж в годината си взимам.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Като се спомена Мимас и се сетих за едни дето са до тях - Mr. Palla Burger. Има ги и в Студентски. Еми няма такива бургери, телешката плескавици е уникална, пилешките пържоли и те са добри.. мариноват ги някак, турска им работа. Питките сами си ги правят. Само един кусур имат - понамалиха грамажа на месото и последните години се налага да добавям втора плескавица в бургера, за да е както си трябва. В сравнение с тези разните там гурме Бум бургери и стрийт шефове са направо смешни.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
streetz написа:Като се спомена Мимас и се сетих за едни дето са до тях - Mr. Palla Burger. Има ги и в Студентски. Еми няма такива бургери, телешката плескавици е уникална, пилешките пържоли и те са добри.. мариноват ги някак, турска им работа. Питките сами си ги правят. Само един кусур имат - понамалиха грамажа на месото и последните години се налага да добавям втора плескавица в бургера, за да е както си трябва. В сравнение с тези разните там гурме Бум бургери и стрийт шефове са направо смешни.
Кофтито на Палла-та е че са малко сухи и отнасяд доста пиене. Наскоро отвориха точно в студентски "Сандвичарница за шампиони" имат и в Стара Загора същите, е уникални са, препоръчвам с 3 ръце.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Онази вечер пробвах въпросната "Сандвичарница" след препоръка, добри са, но все още плескавиците на Пала-та са номер 1 за мен
Докато съществуваше Флората, плескавиците бяха скъпия еквивалент, който се ядеше само когато се разполага с пари
Оттогава, при всяко минаване в района се отбивам там за един бургер.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
top написа:Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери?
Ее как бе, по-други са - питката е различна, сосовете и те - дзадзики, горчичено-медено-майонезен, зеленчуците и те

ivanski_2 написа:Наскоро отвориха точно в студентски "Сандвичарница за шампиони" имат и в Стара Загора същите, е уникални са, препоръчвам с 3 ръце.
А бе колко да е наскоро - от две години сигурно

Пала-та не съм ги ял, та ще взема да се отбия щом така ги похвалихте, ценител съм

А бе станА си "джънк темата" това, ама няма как, човещинка си е

Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Фнимавайте със студентски град, особено що се касае до хигиената там..
Последно ядох май точно от тия ПАУЪР
бургер, с едни ръце ти взема парите, с тях ти слага картофките и пипа питката.. После имах рядко.. А не съм с много нежен стомах, изкарах си младините в Щутгарт и не помня колко пъти съм ял леко почерпен
от Манджа стрийт (имаше един само с телешки дюнери и лют сос слагаха..)
Иначе е вкусно, съгласен...
А Мимас минват постепенно към нанотехнологиите, имам усещането, че са намалили порциите почти тройно от 2000ната година насам
Но поне са постоянни, още имат работници от преди 20+ години, остаряха там 
Последно ядох май точно от тия ПАУЪР

Иначе е вкусно, съгласен...
А Мимас минват постепенно към нанотехнологиите, имам усещането, че са намалили порциите почти тройно от 2000ната година насам

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Nickelback написа:top написа:Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери?
Ее как бе, по-други са - питката е различна, сосовете и те - дзадзики, горчичено-медено-майонезен, зеленчуците и теПо-различно си е
И най-същественото според мен, има свински гирос. Много уважавам храната на арабите, ама тва да не ядеш свинско е най-голямата глупост на света

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk