Избор на първи мотоциклет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Избор на първи мотоциклет

Мнение от ildivvy » 01 Окт 2020, 13:19

seimo написа: ...Чудя се тея от Кавазаки как са успели да направят мотор с такива характеристики толкова тежък че и въздухар :mhihi: Всичко тва 2005г :mhihi: Едновременно са правили 636 и това. Не че няма клиенти и за такива машини. Има някакъв особен чар в тези класически въздухари. Ако го бяха олекотили едни 20кг и направили с 6 скорости можеше да се получи сносен мотор.

Сега вече няма как да не се съглася с теб :yes: ! За всеки влак си има пътници и е най-добре да има колкото се може повече 'влакове'! По същото време се прави и Z750, който вече е конкурент на Хорнет-а.

Едноцилиндров и 4-цилиндров са си направо 'различни вселени'! Всяко си има своите плюсове и минуси! Ако ще се обикаля света - няма по-добро, поне според последните мнения на пътуващите из континентите, от едноцилиндрова машина със среден обем! За градска гонитба по светофарите или кръгчета на пистата - иска си редовак или голямо В ! Да си бърз, ако това е целта, не е задължително мотора да е мощен редовак... Много, да не кажа всичко, зависи от водача! Когато си купих ЦеРБер-а, на едно каране през първото лято с него, ме 'разцепиха' една много възрастна двойка с Априля Капонорд . Огромно туристическо ендуро... А не съм карал като спрял. Просто си личеше от космоса, че човека кара мотори цял живот и знае какво прави! Не са вдигали голяма скорост на правото... Просто не намаляваше на завоите :mhihi: :mhihi: ! Толкова е просто :yes: ! Но никак не е лесно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Аз лично реших кардинално чуденето какво и как да карам - просто имам два мотора :D !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Окт 2020, 13:32

С моторите е сложно да се нацели от първи път , има най различни мотори и най различни карачи . Преди да се купува не е лошо човек да помисли за какво точно иде реч . Към кой байкерски клуб ще се присламчи , какво каране ще практикува и още много много неща които в последствие изникват затова вариант е човек първо да намери мястото си в братството и тогава да решава . Да се завърти малко в някой мото клуб , макар и без мотор никой няма да го обеси . Това си е част от едно цяло , сам по себе си мотора е половината на нещото наречено моторджийска страст . Освен ако човек не е ездач единак и не го бъркат тия неща . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 01 Окт 2020, 13:37

ildivvy написа:... Просто не намаляваше на завоите....
Точно така обичам да карам (автомобил). На правите поддържам постоянна и разумна скорост, а в завоите гледам да не я променям :)
ildivvy написа:Аз лично реших кардинално чуденето какво и как да карам - просто имам два мотора :D !
Много съм съгласен, определено има правилна машина за конкретна ситуация. Но при 2 велосипеда, ел. тротинетка, скутер и 4 автомобила, мисля че съм на път да спя в гаража и не мога да си насилвам късмета повече от това :D Дори половинката ме натиска ако искам мотор да премахна нещо от другите возила:)

Пак да обобщя - играчка за градско придвижване, много рядко разходки извън града на кратки дистанции, машината да доставя удоволствие и евентуално чоплене в гаража (скутера беше разглобен до рамка и ребилднат с нови части малко след покупката).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 01 Окт 2020, 14:54

nero_ написа:Пак да обобщя - играчка за градско придвижване, много рядко разходки извън града на кратки дистанции, машината да доставя удоволствие и евентуално чоплене в гаража (скутера беше разглобен до рамка и ребилднат с нови части малко след покупката).

В такъв случай по скоро ктм-а или някое супермото. По едно време се бях загледал в ей тва нещо https://www.motorcyclespecs.co.za/model ... y%2010.htm. Може да го погледнеш и него ако ктм-а ти се струва слаб.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Окт 2020, 16:46

1000 кубика и си ти :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Окт 2020, 17:12

аз чакам вече 3та страница да си дойдеме на думата и някой да предложи турбо буса... щото рано или късно всички моторджийски теми свършват там :ok:

аз мисля, прочитайки дотука написаното- че твоя мотор е някой по-евтин хорнет... на първо време.

не видях само да си написал колко си сръчен? колкото по-стар мотора- толкова повече има за човъркане... но поне е просто и достъпно
Последна промяна alx на 01 Окт 2020, 17:55, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 01 Окт 2020, 17:27

alx написа:не видях само да си написал колко си сръчен? колкото по-стар мотора- толкова повече има за човъркане...
Средно сръчен, да речем. По колите основно електрически проблеми, сензори, спирачки, интериор, сервизиране... такива неща. Скутера му ребилднах мотора и трансмисията, но там двутактовият мотор е много прост. Имам стандартни инструменти и средна техническа грамотност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 01 Окт 2020, 17:42

Ако някога се престраша да карам мотор в по-голям град бих карал само 450сс супермото.
Леко, маневрено и в града всяко тротоарче, стълбички или алейка ти е като с колело.
Минусите са, че са малко нерви и нестабилни при скорости над 120 :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Окт 2020, 17:57

nero_ написа:
alx написа:не видях само да си написал колко си сръчен? колкото по-стар мотора- толкова повече има за човъркане...
Средно сръчен, да речем. По колите основно електрически проблеми, сензори, спирачки, интериор, сервизиране... такива неща. Скутера му ребилднах мотора и трансмисията, но там двутактовият мотор е много прост. Имам стандартни инструменти и средна техническа грамотност.

значи няма да имаш проблеми да си го ровиш сам... както казах- хорнета е твоя мотор на този етап- в него има от всичко и за всички
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 01 Окт 2020, 20:20

alx написа:
nero_ написа:

значи няма да имаш проблеми да си го ровиш сам... както казах- хорнета е твоя мотор на този етап- в него има от всичко и за всички

Кво човъркате толкоз по тия мотори че ми стана интересно :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 01 Окт 2020, 20:33

Аз по ендурото се осмелявам да човъркам само. Ребилдвал съм му спирачните апарати, че задържаха.
Спирачни дискове и накладки сменях. Жилата на съединителя и газта сменях. Общо взето такива дейности. За по-сложни нямам знанията :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Окт 2020, 1:03

Па' налазиха гугъл специалистите, ама като сме почнали аре и аз да цопнем едно предложение, различно от Хорнет и Дюк, дето наскоро му метнах едно око :mhihi:

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Окт 2020, 8:24

Jordana написа:С моторите е сложно да се нацели от първи път, ...

Точно това имах предвид, като му препоръчах класически гол турист на Колегата. За мен те са най-универсални и има най-голяма вероятност "да му пасне". Ако пък не го хареса - по-лесно ще се продаде, отколкото някаква екзотика... :dunno: :dunno:

Иии... още един неискан и спорен, но искрен и приятелски съвет - за първа машина не се хвърляй на нещо европейско. Заложи на сигурно - ако искаш ендуро, гледай Ямаха ХТ 600.
Изображение
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_xt600e%2003.htm

Това е ендурото - не се заигравай с разни екзотики. Не гледай нищо италианско, нищо с водно охлаждане, нищо произведено от фирма за бензинови триони, нищо V-образно, нищо с повече от един цилиндър, нищо с английски двигател, нищо различно от ХТ 600. Това е от мен.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Окт 2020, 13:04

Е като почнахме така, трябва и тая машинка да покажем, не че останаха много читави :D

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Окт 2020, 13:15

Само ш'а в'а замолА, да не м'ъ зарибявате и виЙ, че ми е мечта от малък някакво ендуро/крос и да си орЕм по чукарите, а съм се "овъртЕл У масло" до ушите с тия котори :mhihi: Ей аман :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата