Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от grkv » 12 Сеп 2020, 17:24

peshehodetz написа:
grkv написа:Представете си, някой някъде по света кара 520d GT в стоков вид и е доволен от динамиката му
В Германия най-караната 5-та серия на БМВ е 520d комби та не знам дали да доволни.

GT-то е 200кг по-тежко от ф11.
С горивото и шофьора си минава 2 тона като нищо, което за 4 цил дизел си е... абе отврат. Като знам 530 в това купе как не му се мърда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 13 Сеп 2020, 0:47

grkv написа:
peshehodetz написа:
grkv написа:Представете си, някой някъде по света кара 520d GT в стоков вид и е доволен от динамиката му
В Германия най-караната 5-та серия на БМВ е 520d комби та не знам дали да доволни.

GT-то е 200кг по-тежко от ф11.
С горивото и шофьора си минава 2 тона като нищо, което за 4 цил дизел си е... абе отврат. Като знам 530 в това купе как не му се мърда.

Винаги се чудя вие с 5 метра лимузини състезавате ли се? Какво значи не му се мърда, 0 до 100 за под 7 секунди, дори 2 литра дизелът е напълно нормална кола като излезеш от София да заковеш на 150 и да се наслаждаваш на комфорта. Ако човек иска динамика, това не е правилната кола за него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 13 Сеп 2020, 6:38

Какви състезания, говорим като искаш да изпревариш тир на междуградски път да нямаш чувството, че ти трябва още сила, за да стане с лекота.
Ето клипче с ГТ520, правете си сметката :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=At-SHvMDqos

530 е по-бързо от това, но чувството вътре е, че само мучи и се изправяш прав на газта, за да изпревариш ТИР на междруградски път.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 13 Сеп 2020, 8:18

520d е за страни предимно с магистрална пътна мрежа, където няма да ти се налага да правиш изпреварвания в насрещното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 13 Сеп 2020, 8:54

ekalchev написа:520d е за страни предимно с магистрална пътна мрежа, където няма да ти се налага да правиш изпреварвания в насрещното.

Точно така
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330iX

Мнение от Yachev » 14 Сеп 2020, 1:09

grkv написа:1. Дюзите са 50лв/брой рециклирани до заводски стойности +30лв стенд на всяка = 480лв. Правят ги в Пазарджик. Ако искаш нови разпръсквачи - 180лв/брой. Това ако си решил да караш още 300к км, на мен ми омръзват по-бързо.
2. Останалите 1500лв грубо са бояджийски истории, решетки, части зад бронята, чистене на фарове и т.н.
Преди: https://ibb.co/rZ7t3Fd
След: https://ibb.co/Nrds6TX
До тук сме на обява с приказни снимки и топ, уникат, всички екстри и т.н. с цена малко над първата обявена.

270к е била 2018 г.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 14 Сеп 2020, 7:04

Къде гледаш, че това да е последния запис? Иначе да, така е.

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от marto7777777 » 14 Сеп 2020, 11:33

Здравейте,

Насочил съм се към F10 бензин.
Предишният ми автомобил беше Е-класа дизел, не съм имал проблеми с нея, но се случи доста неприятно застрахователно събитие и се налага да закупя друг автомобил.
Бихте ли дали някакъв съвет / мнение за този обява: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11590785930816083&slink=gzrpgh
Автомобилът не изглежда ли твърде перфектен за цената си, или фактът, че е от америка е играе ключова роля за така изгодната цена.
В детайлите на обявата е описано, че има опция за удължена гаранция към М кар.
Това М кар биха ли го направили без предварително да се подсигурят, че колата няма да даде отклонения в рамките на тази удължена гаранция.
Ако возилото си го разпознае колега от форума, моля да сподели детайли.

Благодаря предварително!

Потребител
Аватар

Мнение от zamunda68 » 14 Сеп 2020, 12:07

Здравейте.

Интересувам се от F10 520d, точно преди фейслифта (2013) или след него.

Не се интересувам от първите години на производство (2010-2012), вярвайки, че ще избегна "детските" проблеми.

Колата ще се използва за семейна, нямам желание да правя рекорди и измервания на ускорения и т.н.

За мен лично автомобил, който ускорява за около 9 секунди до 100 е идеален. Имам няколко въпроса.

- Струва ли си да закупя такава от Германия?
- Някой имал ли си е работа с такъв внос, защото аз планувам сам да си я докарам (засега)?
- Колко грубо ще струва да обслужа първоначално едно 520d (вериги и масло);
- Някакви проблеми, които присъстват в моделите след 2013-та?

Благодаря!
Последна промяна zamunda68 на 14 Сеп 2020, 15:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 14 Сеп 2020, 13:22

marto7777777 написа:Здравейте,

Насочил съм се към F10 бензин.
Предишният ми автомобил беше Е-класа дизел, не съм имал проблеми с нея, но се случи доста неприятно застрахователно събитие и се налага да закупя друг автомобил.
Бихте ли дали някакъв съвет / мнение за този обява: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11590785930816083&slink=gzrpgh
Автомобилът не изглежда ли твърде перфектен за цената си, или фактът, че е от америка е играе ключова роля за така изгодната цена.
В детайлите на обявата е описано, че има опция за удължена гаранция към М кар.
Това М кар биха ли го направили без предварително да се подсигурят, че колата няма да даде отклонения в рамките на тази удължена гаранция.
Ако возилото си го разпознае колега от форума, моля да сподели детайли.

Благодаря предварително!

Тая удължена гаранция е към застрахователна фирма която няма нищо общо с М кар. Написали са го точно за да си помислиш това което си си помислил. Ако колата е от САЩ трябва на предната броня отстрани да има оранжеви светлоотразители. Факта че няма поражда подозрения за преден удар и смяна на броня. Обикновено от САЩ се внасят автомобили с щети и се правят у нас. Салона не ми изглежда на 80000км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 14 Сеп 2020, 14:33

Отделно не се предлага от Мкар, а частно лице си е направило снимките пред представителството, което прави обявата още по-съмнителна. Проверка на ВИН в карфакс ще покаже как е изглеждала колата при щетата в ЮСА.

Потребител
Аватар

Мнение от marto7777777 » 15 Сеп 2020, 12:57

Благодаря за съветите.
Ще се свържа със собственика да предостави ВИН и да разконспирираме обявата :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 15 Сеп 2020, 16:54

zamunda68 написа:Здравейте.

Не се интересувам от първите години на производство (2010-2012), вярвайки, че ще избегна "детските" проблеми.

Колата ще се използва за семейна, нямам желание да правя рекорди и измервания на ускорения и т.н.

За мен лично автомобил, който ускорява за около 9 секунди до 100 е идеален. Имам няколко въпроса.

- Някой имал ли си е работа с такъв внос, защото аз планувам сам да си я докарам (засега)?

Благодаря!

Здравей.
Вчера бях отговорил подробно, но странно защо не се появи отговора, затова сега пиша отново.
- Миналата година август си купих от Германия близо до Регенсбург.
Отидох в автокъщата, платих колата в брой, издадоха ми талон и застраховка на мое име(около 150 евро всички документи, но аз не съм ги плащал) ,и си докарах колата в БГ. Регистрацията в КАТ-София стана за около 2 часа. Няма никакви трудности по закупуването на кола от чужбина. Може малко по-скъпо да ти излезе от тук, но преди да отида там гледах 3, 4 коли тук и всичките бяха с пипани километражи. Не казвам , че са боклуци, но 'секи се опитва да те "опъне"( не че в Германия не са хитреци), дори единият продавач тук в БГ ми вика:" аз ако не върна километрите, кой ще ми я купи тази кола".
- Като я докарах в сервиза на Ауто Бавария, смених маслото и всички филтри около 850лв.(като филтъра на купето беше доста скъп, поне в официалният сервиз), смених също задните спирачни дискове и накладки за около 900лв., пак в А Б.Тази година, май месец ме извикаха и ми смениха по акция, ЕГР и Всмукателен колектор(ако така се казва).
За веригите питах на няколко места и цената която ми обявиха е от 2400-4000лв. 2400лв., в неофициален сервиз, Дару Кар- 3000лв., и Ауто Бавария- 4000ЛВ.(като А Б могат още да свалят).В Ауто Бавария искаха да ми сменят само горната верига и ми гарантират още 50 000км.(Засега не съм ги сменявал веригите).
- За проблеми трябва да кажат други от този форум, защото аз за една година съм изминал 10 000км. и нямам още такива. В диапазона до 150-160км.ч., колата ме устройва, няма никакъв проблем, по-нагоре съм я пробвал само в Германия до около 230км.ч. Пък и максималната скорост, и то само в БГ е 140км.ч.(имаше един участък вАвстрия, но и него вече го няма) дори в Германия вече има ограичения на "всяка крачка".
А това от 0 до 100км.ч. , не ме засяга, аз не се състезавам с никой. Да си купиш комби като мен и много други, и да се напъваш , като за състезателен автомобил, на мен поне ми е смешно.
Дано да споделят РЕАЛНИ ползватели на такъв автомобил , а не: "чул съм че....".
Защото аз постоянно следя форума и съм се начел на негативни коментари за този автомобил. Виждам, че форумът е предимно за автомобилите с по-големи двигатели от този, или ако някой изкаже мнение, веднага му се отговаря с негативи и драми.
Само ще те посъветвам да си купиш автоматик, защото аз съм с ръчни скорости и трудно се кара в града, особенно пък задното предаване, където по някой път лашка като ГАЗ-53(ако знаете за какво говоря). Мен не ми е проблем(все пак категорията съм я взел на ГАЗ-53), но синът ми доста се затруднява. Но, за тези пари това имаше там, това купих, нямаше как да обиколя цяла Германия.
Много здраве!

Потребител
Аватар

Мнение от zamunda68 » 16 Сеп 2020, 10:19

Alben написа:
zamunda68 написа:Здравейте.

Благодаря!

Здравей.
Вчера бях отговорил подробно, но странно защо не се появи отговора, затова сега пиша отново.
- Миналата година август си купих от Германия близо до Регенсбург.
Отидох в автокъщата, платих колата в брой, издадоха ми талон и застраховка на мое име(около 150 евро всички документи, но аз не съм ги плащал) ,и си докарах колата в БГ. Регистрацията в КАТ-София стана за около 2 часа. Няма никакви трудности по закупуването на кола от чужбина. Може малко по-скъпо да ти излезе от тук, но преди да отида там гледах 3, 4 коли тук и всичките бяха с пипани километражи. Не казвам , че са боклуци, но 'секи се опитва да те "опъне"( не че в Германия не са хитреци), дори единият продавач тук в БГ ми вика:" аз ако не върна километрите, кой ще ми я купи тази кола".
- Като я докарах в сервиза на Ауто Бавария, смених маслото и всички филтри около 850лв.(като филтъра на купето беше доста скъп, поне в официалният сервиз), смених също задните спирачни дискове и накладки за около 900лв., пак в А Б.Тази година, май месец ме извикаха и ми смениха по акция, ЕГР и Всмукателен колектор(ако така се казва).
За веригите питах на няколко места и цената която ми обявиха е от 2400-4000лв. 2400лв., в неофициален сервиз, Дару Кар- 3000лв., и Ауто Бавария- 4000ЛВ.(като А Б могат още да свалят).В Ауто Бавария искаха да ми сменят само горната верига и ми гарантират още 50 000км.(Засега не съм ги сменявал веригите).
- За проблеми трябва да кажат други от този форум, защото аз за една година съм изминал 10 000км. и нямам още такива. В диапазона до 150-160км.ч., колата ме устройва, няма никакъв проблем, по-нагоре съм я пробвал само в Германия до около 230км.ч. Пък и максималната скорост, и то само в БГ е 140км.ч.(имаше един участък вАвстрия, но и него вече го няма) дори в Германия вече има ограичения на "всяка крачка".
А това от 0 до 100км.ч. , не ме засяга, аз не се състезавам с никой. Да си купиш комби като мен и много други, и да се напъваш , като за състезателен автомобил, на мен поне ми е смешно.
Дано да споделят РЕАЛНИ ползватели на такъв автомобил , а не: "чул съм че....".
Защото аз постоянно следя форума и съм се начел на негативни коментари за този автомобил. Виждам, че форумът е предимно за автомобилите с по-големи двигатели от този, или ако някой изкаже мнение, веднага му се отговаря с негативи и драми.
Само ще те посъветвам да си купиш автоматик, защото аз съм с ръчни скорости и трудно се кара в града, особенно пък задното предаване, където по някой път лашка като ГАЗ-53(ако знаете за какво говоря). Мен не ми е проблем(все пак категорията съм я взел на ГАЗ-53), но синът ми доста се затруднява. Но, за тези пари това имаше там, това купих, нямаше как да обиколя цяла Германия.
Много здраве!

Благодаря за изчерпателния отговор!

Имам едно питане, тъй като не е споменато - за 520d или за друг двигател става на въпрос (30d и т.н.)?
Но, да - насочвам се към автомат.

Потребител
Аватар

Мнение от emor » 16 Сеп 2020, 13:35

Благодаря за изчерпателния отговор!

Имам едно питане, тъй като не е споменато - за 520d или за друг двигател става на въпрос (30d и т.н.)?
Но, да - насочвам се към автомат.

За 520д говори колегата. Загледай се, пише му го на профила. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11