320i Е36 или 520i E34
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
да, моделите около и преди '92 нямат системи за стабилност, най-много автопилот да имат, което не е нещо кой знае какво като помощ. НЕ виждам защо трябва да те притеснява това, може би се плашиш, че тези коли много занасят в завои, а ти като млад шофьор да не се справиш - ще се справиш ако внимаваш, 520 и 320 не са толкова мощни, че да ти създадат големи главоболия (ако не се опитваш разбира се). Виж Е30 е друга бира, то на мокро време и сняг може да ти причини сериозни главоболия
За екстрите вече ти казахме - климатици, серво-та, централко, ел. пакети - имат ги и по-старите модели. Само елетронния блокаж на диференциала се интегрира в по-новите модели на Е36 и нагоре.
едит: знам, че си нетърпелив, но най-добре вземи книжка и покарай и двата модела за да решиш - ние само си говорим, не можем да те ориентираме напълно точно - двете коли имат различни усещания. Като му дойде времето ще разбереш кое по ти допада. Няма особена разлика в подръжката. Очаква се, че Е36 ще държи (а то и в момента си държи) по-висока цена от Е34 като по-нов и по-компактен модел (нищо, че Е34 е по-висок клас). Подобна е ситуацията и с Е28 и Е30 - предишната петица и тройка, Е30 задържаха по-висока цена и търсене.

едит: знам, че си нетърпелив, но най-добре вземи книжка и покарай и двата модела за да решиш - ние само си говорим, не можем да те ориентираме напълно точно - двете коли имат различни усещания. Като му дойде времето ще разбереш кое по ти допада. Няма особена разлика в подръжката. Очаква се, че Е36 ще държи (а то и в момента си държи) по-висока цена от Е34 като по-нов и по-компактен модел (нищо, че Е34 е по-висок клас). Подобна е ситуацията и с Е28 и Е30 - предишната петица и тройка, Е30 задържаха по-висока цена и търсене.
BMW only!
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Да ти кажа скъпичка си е, ако искаш да са наистина читави! Не са нещо невъзможно за човек с прилично доходи, но може да се стигне и до сериозни разходи. Най-важното е като купуваш да не пестиш, а да вземеш някаква по-пазена и подържана кола, защото аз лично на няколко пъти се убедих, че като вземеш някоя "по-тънко" и после почнеш да я ремонтираш ще хвърлиш много пари! Взимаш някоя запазенка, Е34 или Е36 М50Б20 шестак и се кефиш яко на звука, вървежа и изпълнията на баварията
Хубавото е, че се чупят по-рядко и няма да имаш толкова редовни смени на чаркове като при разни други марки масови коли. Просто са по-капризни за подръжка и изискват много качествено масло, филтри, въобще консумативи. Ако нещо се разтропа или повреди го сменяй с оригинална немска част, за да изкара по-дълго, а и за да не изгубиш усещането за колата. Разходът на гориво ако натиснеш колите се качва чувствително отколкото спокойното каране, но така е - шестака си иска "храна". По принцип изправен мотор лятото не би трябвало да ти качи повече от 9-10 извънградско каране и 12-13 градко, като зимата разходът се покачва с 2-3 литра на 100 километра пробег. Става дума за температури най-вече под нулата. Помисли си все пак, да не би колите да не са по джоба ти, защото много хора дават съвет взимай бързо и почвай да караш, но си имай едно на ум. Пак казвам - не са невъзможни за подръжка, но си искат своето!

BMW only!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
като те гледам един такъв без книжка ... е36 е твоята кола
5ца като станеш на 50 може да си земеш
и все пак ако си падаш по рейсове тролей кораби .. 5цата е твоята кола .. ама забрави за пички
п.п. некои беше казал е30 е друга бира ... дам друга е изветрела и скиснала ... не им вервай много че ше си останеш ергенче

5ца като станеш на 50 може да си земеш

и все пак ако си падаш по рейсове тролей кораби .. 5цата е твоята кола .. ама забрави за пички

п.п. некои беше казал е30 е друга бира ... дам друга е изветрела и скиснала ... не им вервай много че ше си останеш ергенче

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
bam-bam написа:като те гледам един такъв без книжка ... е36 е твоята кола
5ца като станеш на 50 може да си земеш![]()
и все пак ако си падаш по рейсове тролей кораби .. 5цата е твоята кола .. ама забрави за пички![]()
ти ако чакаш колата да ти лови пичета си доста закъсал с тая Е36-ца

- amd
- клавиатурен мунингист
-
бе зарежете темата с пичките - едно на ръка, че и Е34 и Е36 са старички вече, друго на ръка, че Е34 не лови по-малко окото от Е36 и по него си се заглеждат стабилно:) Иначе и мен ми се струва, че за човек, който тепърв взима книжка Е36 е по-подходящата кола, по-високите класи БМВ-та са си запо-възрастни и опитни шофьори, аз се убедих това и затова се връщам към Е30, пък Е34-то само от време на време 

BMW only!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:bam-bam написа:като те гледам един такъв без книжка ... е36 е твоята кола
и все пак ако си падаш по рейсове тролей кораби .. 5цата е твоята кола .. ама забрави за пички![]()
ти ако чакаш колата да ти лови пичета си доста закъсал с тая Е36-цамай практикуваш повече соловия секс
баце ти мене не ме гледай .. добре че докарвам по некое пиче на Екото да изплакнете очите че с тея вуампири там сте яко закъсали

а ако ше спорим на кое повече връзва мисля сам знаеш отговора ... кораба си е кораб друго си е моторница нали

- amd
- клавиатурен мунингист
-
Значи примерно с Мерцедес S-класа е по-кофти, отколкото с C-класа
Примерно! Подобжна е и ситуацията при бмв-тата - петицата е по-висок клас, така, че недей си въобразява! Да, сигурно голяма част от младите мацки си падат по Е36, не ги разбирам тия работи да си призная, но все ми се струва, че Е34 си е по-кола. Или друсалката е по-така?
Плюс това ако Е34 е кораб, Е32 какво е - самолетоносач 

BMW only!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
bam-bam написа:Stanchev написа:bam-bam написа:като те гледам един такъв без книжка ... е36 е твоята кола
ти ако чакаш колата да ти лови пичета си доста закъсал с тая Е36-цамай практикуваш повече соловия секс
баце ти мене не ме гледай .. добре че докарвам по некое пиче на Екото да изплакнете очите че с тея вуампири там сте яко закъсали![]()
а ако ше спорим на кое повече връзва мисля сам знаеш отговора ... кораба си е кораб друго си е моторница нали
баце ти може ги караш на екото ма им плащаш предварително да те придружат

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:bam-bam написа:Stanchev написа:bam-bam написа:като те гледам един такъв без книжка ... е36 е твоята кола
баце ти мене не ме гледай .. добре че докарвам по некое пиче на Екото да изплакнете очите че с тея вуампири там сте яко закъсали![]()
баце ти може ги караш на екото ма им плащаш предварително да те придружат
имаше 1 лаф които си го може си го може

не завиждайте ... да си кажа щот се пак сме българи
ам айде стига че се отклонихме от темата не знам никога не бих си зел е34 .. ако ми се вози като одъртея по скоро бих си зел некоя Цетка или ЕСка поне ще вози по меко

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ако е със един и същ мотор според мен си вземи е36 купе. Спорът е безпредметен , колата си е абсолютна класика за много хора дори такива които не са фенове на марката, докато е30 не се харесва на никой освен на феновете. А е34 също е много красива кола но е по стара от е36 и като по-голяма кола за да е фън и трябва по-голям мотор мисля.
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
vitamincpp написа:Ако е със един и същ мотор според мен си вземи е36 купе. Спорът е безпредметен , колата си е абсолютна класика за много хора дори такива които не са фенове на марката, докато е30 не се харесва на никой освен на феновете. А е34 също е много красива кола но е по стара от е36 и като по-голяма кола за да е фън и трябва по-голям мотор мисля.

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2