Няма тяга 318 1.9i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- R.Konkyov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: E46 323 купе
Няма тяга 318 1.9i
Привет , насочете ме къде да търся проблема казуса е следния . Когато съм се набрал с 120-130км/ч на 5та предавка и дойде някое леко байрче колата не иска да ускорява . Също когато изреждам предавките до червения сектор от 1ва до 4та набере 150 и после много трудно има прогрес към по висока скорост. Колата не е самолет с 1.8 118кс но мисля че трябва да върви повече преди не беше така малко по динамична беше . И на газ и на бензин е едно и също както и когато примерно оборотомера показва 3000к об/Мин и настъпя педала до пода , няма го този удър , и това ускорение . Аз си мисля че дебитомера е проблема .
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Няма тяга 318 1.9i
Вероятно е точно дебиломера.
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- R.Konkyov
- кандидат ентусиаст
-
VladiE написа:Вероятно е точно дебиломера.
А имаш ли идея как със сигурност да проверя дали е той . Имам inpa какви стойности трябва да показва .
- VladiE
- ентусиаст
-
Не съм много запознат с бензиновите мотори. Колегите да се включат.
- PaLMaL
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 320d 04'
Изключи го и пробвай без него. При тоя мотор няма аварийни режими и т.н.
- R.Konkyov
- кандидат ентусиаст
-
PaLMaL написа:Изключи го и пробвай без него. При тоя мотор няма аварийни режими и т.н.
Дърпам буксата на запален мотор ,пропадат оборотите и се стабилизират . Вървежа е същия и с включена букса . Иначе си записва грешки .
- VladiE
- ентусиаст
-
Доколкото знам, при бензиновите мотори не е добра идея да го изключваш, както правим на печките. Вземи от приятел за проба и тествай с друг, здрав дебитомер.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Ако няма пропуски по картерната вентилация, при хубаво загрял мотор, хубаво зареден акумулатор, изключен климатик и всевъзможни комсумативи и изрядна система за празен ход, дебита трябва да е около 10,5 кг. Изключването на дебитомера не е абсолютно никакъв критерий за нищичко, противно на масата мнения по въпроса!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- R.Konkyov
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:Ако няма пропуски по картерната вентилация, при хубаво загрял мотор, хубаво зареден акумулатор, изключен климатик и всевъзможни комсумативи и изрядна система за празен ход, дебита трябва да е около 10,5 кг. Изключването на дебитомера не е абсолютно никакъв критерий за нищичко, противно на масата мнения по въпроса!
На мен стойностите ми играят от 8.20 до към 9.00-20 .
Не чувам да съска клапана на картерната . Бях сложил един друг за проба показа 12 след това пак падна до 9 .
Също забелязах на инпата когато подам рязко газ се пълни показателя и показва удивителен , не знам дали трябва да е така .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
9 кг/ч е нормална стойност за твоя двигател при 100-105гр. Нормално е при студен мотор стойността да тръгне от 12 и с повишаване на температурата да падне до 9. С други думи този който си сложил за проба работи както трябва. Оттук нататък ти си прави изводи как работи твоя. Това с пълненето на полето при подаване на газ - да, така трябва да бъде. И ако сменяш дебитомера - един съвет - само Бош. Ако питаш защо - за да не купуваш пак и пак...
С тази симптоматика бих проверил и регулиращата ламбда - можеш спокойно да я изключиш временно и да покараш, за да видиш ще има ли разлика във вървежа.
С тази симптоматика бих проверил и регулиращата ламбда - можеш спокойно да я изключиш временно и да покараш, за да видиш ще има ли разлика във вървежа.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- R.Konkyov
- кандидат ентусиаст
-
The Heartlistener написа:9 кг/ч е нормална стойност за твоя двигател при 100-105гр. Нормално е при студен мотор стойността да тръгне от 12 и с повишаване на температурата да падне до 9. С други думи този който си сложил за проба работи както трябва. Оттук нататък ти си прави изводи как работи твоя. Това с пълненето на полето при подаване на газ - да, така трябва да бъде. И ако сменяш дебитомера - един съвет - само Бош. Ако питаш защо - за да не купуваш пак и пак...
От къде да изключа ламбда сондата , софтуерно или от буксата от долу . И коя сонда по точно преди или след катализатора.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
R.Konkyov написа:The Heartlistener написа:9 кг/ч е нормална стойност за твоя двигател при 100-105гр. Нормално е при студен мотор стойността да тръгне от 12 и с повишаване на температурата да падне до 9. С други думи този който си сложил за проба работи както трябва. Оттук нататък ти си прави изводи как работи твоя. Това с пълненето на полето при подаване на газ - да, така трябва да бъде. И ако сменяш дебитомера - един съвет - само Бош. Ако питаш защо - за да не купуваш пак и пак...
От къде да изключа ламбда сондата , софтуерно или от буксата от долу . И коя сонда по точно преди или след катализатора.
Преди катализатора е за сместа, тази която е след катализатора отчита проблеми при катализатора.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
R.Konkyov написа:The Heartlistener написа:9 кг/ч е нормална стойност за твоя двигател при 100-105гр. Нормално е при студен мотор стойността да тръгне от 12 и с повишаване на температурата да падне до 9. С други думи този който си сложил за проба работи както трябва. Оттук нататък ти си прави изводи как работи твоя. Това с пълненето на полето при подаване на газ - да, така трябва да бъде. И ако сменяш дебитомера - един съвет - само Бош. Ако питаш защо - за да не купуваш пак и пак...
Софтуерно няма да успееш току-така

- R.Konkyov
- кандидат ентусиаст
-
Между другото записва грешка за втората сонда и за катализатора 141 и още една грешка за катализатора . А втората сонда я нова на Бош на по малко от 10к км . Възможно ли е и катализатора да ми прави номера .
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
R.Konkyov написа:Между другото записва грешка за втората сонда и за катализатора 141 и още една грешка за катализатора . А втората сонда я нова на Бош на по малко от 10к км . Възможно ли е и катализатора да ми прави номера .
При грешките за които казваш - не че ти прави номера, а съвсем сигурно е приключил курса. Ти с това трябваше да почнеш темата и това променя основно нещата по проблема ти...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2