DIY прехвърляне подгрева, от стандартни на спортни седалки.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
DIY прехвърляне подгрева, от стандартни на спортни седалки.
Здравейте колеги, не знам дали някой е опитвал да си прехвърли подгрева от стандартния салон върху рекарото,е аз го направих и работи.
Ще пусна няколко снимки, за нагледност, но общо взето е нормална процедура. Видеа, как се сваля тапицерия, при БМВ, има много в нета. При Е46 подгряващата подложка е пришита с тапицерията за кантовете, които я опъват по шевовете.
Може да се реже и не се нарушава функцията й.
Ще пусна няколко снимки, за нагледност, но общо взето е нормална процедура. Видеа, как се сваля тапицерия, при БМВ, има много в нета. При Е46 подгряващата подложка е пришита с тапицерията за кантовете, които я опъват по шевовете.
Може да се реже и не се нарушава функцията й.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна swetlioo на 31 Авг 2020, 21:41, променена общо 3 пъти
- m57.turbalan
- Потребител
-
Re: Ретрофит на рекаро седалки, прехвърляне на подгрева.
Браво за труда !
След като се свалят подложките, се пристъпва към прехвърлянето им на рекаро седалките.
Най-сложно е свалянето на тапицерията и премахването на металните скоби, с които е хваната за металната рамка на дунапренената основа.
При сглобяването, се ползват свински опашки.
Най-сложно е свалянето на тапицерията и премахването на металните скоби, с които е хваната за металната рамка на дунапренената основа.
При сглобяването, се ползват свински опашки.
Направих леки процепи между подгряващите нишки, така че дс прокарам свинските опашки.
Така се наглася подложката по гърба на седалката. Като при сглобяването и връщането на тапицерията, свинските опашки, стягат металните шини, пришити в тапицерията и прибират подгрева с тапицерията във фугите на подложките, без да нарушават работата им.
Мерих съпротивлението преди да сваля подложките, от старите седалки и след като ги прехвърлих върху новите. Съпротивлението, което ми даде за долната част е 4 оМа, за горната е около 5 оМа, но не казвам, че съм мерил правилно, съпротивлението, защото мултицетът ми не е качествен.
Мерих съпротивлението преди да сваля подложките, от старите седалки и след като ги прехвърлих върху новите. Съпротивлението, което ми даде за долната част е 4 оМа, за горната е около 5 оМа, но не казвам, че съм мерил правилно, съпротивлението, защото мултицетът ми не е качествен.
Долната част, се събира по същият начин, по който се събира и горната част. Тук има основна разлика между стандартна седалка и рекаро. В предната част има издърпващата се основа за коленете, при рекарото и подгревът стана малко къс, но при тези обстояъелства, нямам много голям избор. В снимките ще се види как го прикачих.
Въпреки импровизацията, се получи и работи цялата подложка и нагрява до половината на подвижната част.
Не е най доброто представяне,на направи си сам, но работех сам и ми беше трудно да снимам, нарязах си пръстите от металната рамка, цапах се постоянно от стария дунапрен и т.н. Не ме бива особено и в описанията, така че, ако някой има конкретен въпрос, да пита и ще отговоря.
Колега моята кола също е с Fabric Tex 2000 тапицерия, но с обикновени седалки. Оглеждам се за рекаро седалки с тази тапицерия от ужасно много време и не мога да намеря. От къде взе твоите седалки и за колко пари.
През OLX ги взех от София, за 60 лв, предните и задните седалки, без кори на врати и липсваше средната част на задните седалки, където се захваща IsoFix системата, та затова оставих моята. След като ги пооправих, станаха много комфортни и съм супер доволен.
swetlioo написа:През OLX ги взех от София, за 60 лв, предните и задните седалки, без кори на врати и липсваше средната част на задните седалки, където се захваща IsoFix системата, та затова оставих моята. След като ги пооправих, станаха много комфортни и съм супер доволен.
Явно съм ги пропуснал, че сега покрай отпуските по-рядко проверявам. Супер цена. По-рядко се появяват от плат, камо ли точно този тип, иначе кожени има колкото искаш. Продължавам да търся.
Re: DIY прехвърляне подгрева, от стандартни на спортни седал
Само плат, като този, продава ли се, примерно по магазини за тапицерия и как да го търся?
Искам да претапицирам, тази част, която оставих от стария си салон, за да няма разлика в дамаските.
Искам да претапицирам, тази част, която оставих от стария си салон, за да няма разлика в дамаските.
Много ме съмнява да има такъв плат по магазини за тапицерия. Не разбирам при теб коя част я няма. В realoem-a има разни seat cover-и, даже има и тапицерия на метраж, но доколкото виждам вече не се предлага. И в Дару излиза несъществуващ номер на част. Цената за 2 квадрата е колкото да си купиш 3-4 цели салона. По-добре да се чака пак такъв салон втора ръка.
Междинната част, на задната седалка, която е между седлото и облегалката и има отвори за Iso Fix
Не е болка за умиране.
https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... egUIARDeAQ
Не е болка за умиране.
https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... egUIARDeAQ
14 мнения
• Страница 1 от 1