Не пали 320i - бензинова помпа?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Не пали 320i - бензинова помпа?
Колеги, колата е 320i с M54B22 двигател, автоматик, няма газово. Проблемът е, че стартерът върти, но не запалва. По-предния ден изминах 100 км без проблем, оставих я 24 часа и после стана каквато стана. Прочетох я с INPA-та и няма фрапиращи грешки (две за ламбдите и една за дебитомер, но май защото го откачах миналата седмица). Снощи, когато се появи проблемът, при първия опит за запалване сякаш леко замириса отнякъде на стопено/изгоряло, затова тръгнах да гледам бушоните (най-вече тези за бензиновата помпа), но всичко е наред. Днес пръснах спрей за лесно палене в колектора и така пали веднага, затова се насочих към горивото. Както казах бушоните на помпата са наред, погледнах и релето, но не знам как да разбера дали работи. Искам да измеря напрежението на буксата на помпата, но не съм сигурен кои два от четирите кабела да меря. По пътя на логиката тръгнах да меря двата по-дебели и там при подаване на контакт идват 12 волта за няколко секунди и после спира. При опит за палене също идва напрежение. Нивомерът работи. Звук от помпата не се чува. Тя ли е заминала? Има ли друг начин да я проверя, примерно в INPA има ли някакъв вариант за тест или поне да показва налягането?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Re: Не пали 320i - бензинова помпа?
Залагам помпата да е заминала щом не се чува звук от нея.
А някакви признаци имало ли е преди? Глъхнене? Забиване на муцуната? Загуба на мощност за момент?

- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
По принцип помпата е сменяна миналото лято, понеже тогава ме остави на магистралата. С пътна помощ тогава до най-близкия град и там сложиха каквато помпа имаше налична, че не ми се чакаше. Казах си, че все ще изкара няколко години ... явно даже и 1 не успя.
Като признаци не мисля, че имаше преди това. Единствено миналата седмица по магистралата я понастъпах и ми направи впечатление, че с трима души и няколко куфара в багажника след 170 направо спира, едва вдигна 180. Но понеже много рядко карам над 150 км/ч и не знам дали напоследък ѝ е станало нещо или е било отпреди.
Като признаци не мисля, че имаше преди това. Единствено миналата седмица по магистралата я понастъпах и ми направи впечатление, че с трима души и няколко куфара в багажника след 170 направо спира, едва вдигна 180. Но понеже много рядко карам над 150 км/ч и не знам дали напоследък ѝ е станало нещо или е било отпреди.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Китайчето си е умряло просто казано.Намерете си втора употреба от някоя морга,смятам,че е валяло от такива помпи по моргите.Иначе пробата на помпата е проста- свързвате двете крачета на релето на късо и ако не се чува нищо помпата със сигурност е дала фера. Крачетата са 87 и 85 на синьото реле.Като махнете релето тази клема ,която е към Вас и тази ,която Ви се пада отляво на куплунга с някакъв кабел ги окъсете.Горивото ,което преминава през рейката и регулатора на налягането на горивото се чува отчетливо.Преди да търсите нова помпа погледнете и в какво състояние е свързването към самата помпа.Успех!
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Съгласен съм с колегата, помпа само оригинална! Пък ако ще и втора употреба да е. Намират се за смешни пари и се сменят елементарно. 

Здравейте.Бензиновата помпа се проверява на инжектора.Там има една една пробка с гайка и като отвъртиш тази гайка на ръка ще видиш в отвора една сачма.Та взимаш нещо остро и натискаш сачмата и ако от там пръсне гориво значи помпата е ОК и после проверяваш сензорите на разпределителен и колянов вал.Иди в https://www.realoem.com/ вкарай си номера на колата и ще видиш какъв е сериният номер за частите.Успех,не е нещо страшно.
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Сложих на VDO, втора ръка помпа не бих ползвал. В най-добрия случай ще е на 15 години и няколко стотин хиляди км. Та с новата помпа всичко е точно, запали веднага. Благодаря на отзовалите се колеги
Досега да ми изгори помпа не ми се беше случвало, обикновено просто спира да прави налягане, но си върти.

7 мнения
• Страница 1 от 1