Газов инжекцион , колко ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 23 Яну 2007, 11:08

Тая нафта по 1.2 е много примамлива, ама смея ли а сложа...
остави дюзите - един път ше ги смени и ше заспи колата, ама да не начука ГНП-то, че тогава...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 23 Яну 2007, 11:43

еми нафтата ми идва от шел , така 4е не казвам 4е е идеал ама аз си я проверявам , проблем е ако замръзне ,но аз я пробвам ден-два на -27 във фризера и ако не е замръзнала я ''зареждам '' :mhihi: а каква е гаранцията като налееш от лук или омв 4е няма да слу4иш лоша пратка и пак да направиш белята ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

за газ инж

Мнение от qnko » 23 Яну 2007, 19:07

не ги слушаи тия със локомотивите :mhihi: все пак купето си е по красиво и не можеш да го сравняваш със седана. а за 325 тдс да избереш пре 318 ис или 320 купе нешто не се връзва.аз сам със газов инжекцион ланди ренци 1800 лв. но има и по евтини ти си избираш. градско 11, извънградско 8 до 120 км, минал съм 10000 км и нямам проблеми, за 320 ка е 2200 лв заради дюзите по 200 лв е броиката

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 23 Яну 2007, 19:28

Ти тоя газов инжекцион ще го избиваш поне 1 година та за 1 година ще ти писне колата и може да я махнеш така, че прецени дали ти трябва газ?!
Не нападам никой който кара на Газ, но нека не се лъжем, колите си искат бензин и тва е :!: :)
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 23 Яну 2007, 19:28

Honzik написа:Около 2200лв с монтажа :) А нафтата за 1.20лв.... кога точно очакваш да сменяш дюзи???

Честно да ти кажа, няма гаранция, че по бензиностанциите нафтата е качествена :)
А приятелите ми с нафтовите печки, масово си слагат нафта от 1,20 и са доволни .. важно е най-вече от кого я вземаш, защото, както във всичко останало и тук си има наши и ваши :)

vio написа:
Andronoff написа:
vio написа:Да така е , но за жалост искам да е купе :(

Е, аз затова си купих 320 :mhihi:

И какъв разход ти дава ?

Зависи от карането
В София за 100 км ми изгори 20 литра
На магистралата при 150 км/ч ми гореше 7,5-8
.. Абе от много неща зависи :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: 650i

Мнение от bELiAr » 23 Яну 2007, 19:51

Абе незнам кви са тия нафти 1.20 в Плд нафтата е по скъпа от 95 ...
колега доколкото знам инжекционите не гърмят така че колекторите не ти пречат от какво са ..
не си зимаи 15 годишен дизел..
ако ти е много разхода .. 316 ..то и без това толкова коли .. навсякаде си като на влак и няма къде да отидеш и каде да караш с повече от 60..

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 23 Яну 2007, 20:06

имам газов инжекцион/ланди/в момента е монтиран на една е-34 с м50б20;) 600лв.мога да те и свържа с правилния човек за поставянето му ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар

Мнение от vio » 23 Яну 2007, 20:57

|`oTuH написа:офффф
вие сте е бати закоравелите мозъци
бмв и газ ? о боже мой ... и кво ? бмвто ти да не е 20к лева че да те е срам ? не го ли разбрахте че вече е масовка тва бмв ?
аз като карам бмв с газов инжекцион кво ? значи съм измикяр нещо или да си го продам и да си зема голф ?

като нямате кво да му кажете на момчето се въздъжайте от офчи мисли

цени

http://pechenek.hit.bg/montaji.html

http://www.brc.hit.bg/gasinj.htm

поздрави и успех!

Благодаря ти за отговора !!!

Момчета НЕ искам дизел , не искам 4 врати ! Искам БМВ купе и имам правото да си сложа и метан ако искам,това че на някой няма да му изнася си е друг въпрос . Мен може да не ме кефи селския тунинг който някои колеги слагат , но всеки има право на лична визия. До колкото знам БМВ не е от най-спортните коли :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2007, 21:08

бмв и газ ? о боже мой ... и кво ? бмвто ти да не е 20к лева че да те е срам ? не го ли разбрахте че вече е масовка тва бмв ?

може ли да споделиш някакви впечатления за газовия инжекцион? марка, поведение на колата, температурата при която минава на газ, проблеми? и разход разбира се ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 23 Яну 2007, 21:18

[steeN] написа:

може ли да споделиш някакви впечатления за газовия инжекцион? марка, поведение на колата, температурата при която минава на газ, проблеми? и разход разбира се ;)

само хубави неща мога да споделя
марка БРЦ е
естествено, колата не върви на газ, както на бензин, но не е и умряла...
минава на газ, след като е на половината в синьото вече
разход 11.5 градско 12 с климатика
4 8 15 16 23 42

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Яну 2007, 21:25

а, някакви особености нещо ;)
не вярвам да е било plug and play, защото такива неща още не са измислили... примерно - в началото трябваше да караш известно време и да ти я настроят или ти я настроиха още в сервиза?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Re: Газов инжекцион , колко ?

Мнение от Dimo » 23 Яну 2007, 23:18

vio написа:Хвърлил съм око на една 320ка и на една 318иска. За жалост имам опасения че разхода може да ми дойде изнанагорно (на ден трябва да минавам около 100 км от които поне 50 градско). Та може и да се наложи да прибягвам към газ. Колко струва един газов инжекцион? До колкото съм чел ИСката е с пласмасови колектори (или нещо такова) , какво значи това ? Горе долу колко ще струва инжекцион за ИСка и колко за 320ка, щото маи има разлика.

:uups: п.с. Моля, не ме съдете, хич не ми се иска да слагам газ , но ако се наложи ...

Моят съвет е поне изчакай да не е да сложат хубав евро акциз на газта и да я изравнят с бензина, та да се набуташ само с пари за газовият инжекцион ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vio » 23 Яну 2007, 23:48

Dimo написа:
vio написа:Хвърлил съм око на една 320ка и на една 318иска. За жалост имам опасения че разхода може да ми дойде изнанагорно (на ден трябва да минавам около 100 км от които поне 50 градско). Та може и да се наложи да прибягвам към газ. Колко струва един газов инжекцион? До колкото съм чел ИСката е с пласмасови колектори (или нещо такова) , какво значи това ? Горе долу колко ще струва инжекцион за ИСка и колко за 320ка, щото маи има разлика.

:uups: п.с. Моля, не ме съдете, хич не ми се иска да слагам газ , но ако се наложи ...

Моят съвет е поне изчакай да не е да сложат хубав евро акциз на газта и да я изравнят с бензина, та да се набуташ само с пари за газовият инжекцион ;)

Мерси , за това не се бях замислил, имаш право.НЕ съм казал че ще сложа задължително газ.Ще видя, ако ми излиза много изнанагорно ще й сложа. Предпочитам да се возя , а не да карам с 99+ racing и да я изкарвам само в петък вечер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 24 Яну 2007, 1:33

Колега взимаи си БМВ и не му мисли страхотен автомоби е . Прави с него каквото искаш то пак ще си е БМВ. Важното е да го караш и работа да върши, а такива "слабоумни мисли" от сорта , че това не е кола за работа :?: , дано прогледнат някой ден тези хора :mhihi: . И това е кола и с нея може да се върши работа.
Последна промяна liort на 24 Яну 2007, 1:34, променена общо 1 път
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 24 Яну 2007, 1:34

Dimo написа:Моят съвет е поне изчакай да не е да сложат хубав евро акциз на газта и да я изравнят с бензина, та да се набуташ само с пари за газовият инжекцион ;)

Ами ако по европейски се махне акциза и се въведат дори преференции - пак ли ще се бием в гърдите, че сме над тези неща?

Ето и моята история: като я купих (М40Б18 с алуминиеви колектори ;) ) си беше на газ - с "перфектен изпарител" - бля-бля - не върви както трябва и това е. Махнах газовото и се чудя защо е трябвало да се мъча с подобно творчество?! Да обаче с 80лв - 400-450км :evil:
И след седмица - пак за газ - вече инжекция. След малко настройки и проби в началото (няма въртене на винтове и запушване на маркучи; всичко е софтуерно - регулира се продължителност на впръскване според обороти и натоварване, ламбда контрол, температура и време на превключване, налягане за превключване...) - във вървенето няма разлика. Сещам се, че съм на газ само като зареждам - по 50лв за същите 400-450км. :idea: При условие, че ги навъртам за около седмица... :D И 30лв за бенз, но веднъж на 2месеца :)

Всеки да твърди каквото е изпитал: да - има смисъл; и не - няма грижи!

ПредишнаСледваща

Назад към E36