Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: iOS тема

Мнение от TNT » 02 Юли 2020, 11:18

И аз няма да си купя скоро друго, но това е несериозно да няма и зарядно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Юли 2020, 11:26

TNT написа:И аз няма да си купя скоро друго, но това е несериозно да няма и зарядно.

При така специфични зарядни (като всичко епълско) и аз подкрепям това мнение. Разбирам да е някое "стандартно" QuickCharge vX.X на USB-C или подобно, и всеки да е свободен да си вземе кое да е, а то... По тоя начин те задължават да си купиш оригинално на едни "интересни" пари, отделно от цената на телефона, ако искаш да ти важи гаранцията нали. Ако вземеш алтернативно някое и нещо се случи с телефона евентуално ти казват "духай супата, да си ползвал оригинално зарядно", нищо че проблемът може да е от нещо тотално различно :dunno: А бе хитряги страшни са, обожавам ги :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 02 Юли 2020, 11:33

То хората и сега си купуват зарядни. Нито в колата ми е епълско, нито това на работа. Сега просто ще има яко алиекспрес :mhihi: Поне кабел ще има ли :ok: То даже сега се замислям, че моя след 4 години не го зареждам нито с оригиналното зарядно, нито с оригиналният кабел. Кабела се оголи и трябваше до го увия с изолирбанд вече. Работи си, ама не знам колко е ок. Зарядното пък издава звуци :mhihi: То е английско с преходник, ама с няколко преходника пак си издава звук бзззз :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 02 Юли 2020, 11:39

Да де, ама като го носиш за рекламация да го "оправят" при възникнал проблем, ще питат къде е (оригиналното) зарядноТО..? - "Ми няма си", ще кажеш ти, и те ще кажат "духай супата или плащай за извънгаранционно обслужване" :roll:
Идеята ми е, че процентът оригинални и актуални към съответния модел зарядни рязко ще падне, което ще е обратно-пропорционално на отказите за гаранционна поддръжка, съответно ще последват намалени разходи по работна ръка, материали, компоненти, технологично оборудване и т.н. А не е като да не дават фира тия модерни слушалки (като и всичко друго на днешно време), къде без да искат, къде нарочно :ok:
Както казах - измислИли са го :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 02 Юли 2020, 11:44

Другата тъпотия е, че е новите са по 18-20 вата, за да се случва това бързо зареждане. А моето от стария модел си е 5W. С тая логика, която представят, аз няма да мога да се възползвам от функцията за бързо зареждане, която си плащам с телефона :dunno: А форумната логика "щом имаш 2к за телефон, ще изкараш и 60-70лв за зарядно"... е малко като "щом имаш гъз, значи си за ебане" :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 02 Юли 2020, 11:45

TNT написа:Другата тъпотия е, че е новите са по 18-20 вата, за да се случва това бързо зареждане. А моето от стария модел си е 5W. С тая логика, която представят, аз няма да мога да се възползвам от функцията за бързо зареждане, която си плащам с телефона :dunno: А форумната логика "щом имаш 2к за телефон, ще изкараш и 60-70лв за зарядно"... е малко като "щом имаш гъз, значи си за ебане" :dunno:

Тоочно! :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Юли 2020, 12:10

Ебаси хейтърите сте вие двамата, тва са Епъл, те са велики и правят само велики дела! Нямате право да ги критикувате, само защото нямате капацитед да осъзнаете тяхната величественост! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2020, 12:11

TNT написа:Не знам колко е вярно, че един лаладжия ми го разправяше. Бачка в един от заводите, правещи датчици за ABS. Каза, че са 1 към 1 с Е39-ката му. Разровил се по документи да види на завода колко му излизат - 0,02лв на бройка :lol:

Нали се сещаш, че няма вариант в завода някъде да има бележка- "тоя датчик струва 2ст".

Дали ще има или не зарядно още не се знае така или иначе. Но в едно съм сигурен. Ако няма, до година-две очаквайте това да стане практика за всеки един производител.

chucky написа:
bum_bum написа:Премислено и направено така, че да работи безупречно.

Толкова премислено , че на XR година и половина на повечето бройки преминаването от мобилен интернет към WiFi (и обратното) ставаше след рестарт на телефона :mhihi:

Твърдиш, че е мислено да е така или? Епъл са дали фикс. Ако не се оправя по тоя начин, отиваш и ти го сменят. Всяка една модерна джаджа, автомобил или каквото се сетиш в което има някаква електроника е застрашена от подобно нещо, когато влезе в масово производство. Дали неправилно изчислено програмирано остаряване, софтуерен или хардуерен бъг.. :dunno: има ги навсякъде.

b_u_b_o написа:Ебаси хейтърите сте вие двамата, тва са Епъл, те са велики и правят само велики дела! Нямате право да ги критикувате, само защото нямате капацитед да осъзнаете тяхната величественост! :mhihi:

Добре де, кой ви кара нещо да купувате. 6-цата ми още жената я ползва. Купена е 2014-та- тая година ще е в първи клас. :mhihi: И вероятно буквално, щото може и на детето да я дам, като почне училище. Ма някой ползвал андроид 6 години.. еми жив и здрав, щом го кефи. Ми на някой андроида му бил по-удобен и имало повече безплатни програми.. ОК, чудесно.

В момента в света активно се използват над 1 милиард айфона. Това какво означава, брутален маркетинг, 1 милиард човека са пълни тъпаци или нещо друго.. има ли значение?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 02 Юли 2020, 12:40

Преди 7 години направих движението Андроид --> iOS и не смятам да се връщам за момента. Просто това в момента е тъпо със зарядното :dunno: За слушалките - ок.

Аз не знам за какво подскачате, като се каже, че нещо не е наред. То и при БМВ има много неща, дето са ташак. Особено при новите. Ама накрая пак ги караме :dunno: Това означава ли обаче, че всичко им е идеално ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 02 Юли 2020, 12:45

Аз чакам 12-ката с нетърпение..
По-малка от XS, по-правоъгълна, цял екран.
Такъв айФон искам откакто започнаха с 6-ците..
Пък живи и здрави ще видим.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2020, 13:03

Какъв е проблема, че ще дойде без чарджър или слушалки?

Щели да намалят цената със 100 долара, ако е вярно това, което се писа .. ами чудесно. Кабела струва 20 долара, 18 ватовия адаптер - 30. До тук 50. Стандартните слушалки са още 30. Та имаме 100-20-30-30=20. Или телефона струва с 20 долара по-евтино в лошия сценарий или 100, ако си имате всичко това от предния телефон. Една камара пари спестени за Епъл от разликата в цената на кутии, транспорт и т.н. и още една камара спестени ресурси за неща, които няма да са нужни на много хора.

Като идеш да си вземеш настолен компютър към него дават ли кабел, мишка, клавиатура или монитор? Печка като си вземеш има ли си кабел в повечето случаи или не? След 2 години никой нов телефон няма да идва с кабел и слушалки ама сега нали първи Епъл повлякоха крак и дай да ревем и серем.

drevnia написа:И аз ползвам само iphone ама тава си е чиста излагация без зарядно без нищо. Както май беше там един монитор за 5 иляди ама па немаше стойката която сигурно е 1000.

Таааа година нема зарядно, слушалки другата па нема да има телефон в кутията и така за две години комплекта е пълен

Тия монитори са за професионалисти, които обикновено си имат вече достатъчно на брой стойки. В тоя случай си купуват само адаптера. Ако нямат стойка си купуват и нея.

Of course, if Apple bundled the stand with the monitor, the price would realistically be higher for everyone - and not everyone needs it. Many production studios (which we have to keep reminding ourselves are the target market, not consumers) will already have a compatible mount, and will just need the VESA adapter to attach this new display to a wall fitting they already own.

We do agree that a thousand bucks does seem like a lot of money for a height-adjustable stand, and £189/$200 is a lot for the adapter - but at least you just pay for the one you need rather than Apple increasing the price of the Pro Display and forcing you to purchase the stand if you don't need one.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 02 Юли 2020, 13:17

bum_bum написа: Една камара пари спестени за Епъл от разликата в цената на кутии, транспорт и т.н.

А зарядното сигурно ще дойде в пликче от Била с Български пощи :mhihi: :mhihi: :mhihi: Даже ще излезе по-скъпо, щото ще трябва да опаковат две неща. Айфон не веднъж е обсъждано, че е номер едно на вторичния пазар. Масовият човек не мисля, че го ползва 6 години, а след 2-3 години го продава и взима по-нов. Това със "имам си старо" мисля го коментирах в преден пост. Старите са по 5 вата. Просто вече с новият телефон ще трябва да си купуваш и зарядно, за да може да го ползваш :kuku:

Най-вероятно това ще е бъдещето. Дали е хубаво е друг въпрос. Като гледам как БМВ вече се рекламира като кола за педали, не е на хубаво :mhihi: Дано не им дойде идея да продават колите на джанти, без гуми. Щото гумите са си консуматив :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2020, 13:40

TNT написа:А зарядното сигурно ще дойде в пликче от Била с Български пощи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не знам в какво ще дойде, но една голяма част от хората, които ще си купят 12 няма да си купят зарядно или ще си купят само кабел.

TNT написа:Даже ще излезе по-скъпо, щото ще трябва да опаковат две неща. Айфон не веднъж е обсъждано, че е номер едно на вторичния пазар. Масовият човек не мисля, че го ползва 6 години, а след 2-3 години го продава и взима по-нов. Това със "имам си старо" мисля го коментирах в преден пост. Старите са по 5 вата. Просто вече с новият телефон ще трябва да си купуваш и зарядно, за да може да го ползваш :kuku:

Мислиш ли, че можеш по-добре от тях да прецениш дали ще излезе по-скъпо или по-евтино? Аз си зареждам със зарядното от 6-цата и нямам проблем. Какво като е 5в?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 02 Юли 2020, 13:52

Хората около мен обикновено си купуват 2-ро и 3-то зарядно, а не си ползват зарядното от 2014-та :dunno:

А какво като е 5 вата... с телефона си плащаш екстрата бързо зареждане. Ако не си доплатиш за най-новото зарядно, реално не можеш да я ползваш. Колко пъти да го напиша ? Това е все едно от БМВ да ти дават колата работеща на 4 цилиндъра и да искат да си купиш отделно новият софтуер, за да ти отключат 5 и 6 цилиндър :ok: То всъщност вече го има това с отключване на екстри, за които хардуера реално го има в колата. По-скоро е като продажбите на автомобили "цена без джанти - носи си джанти" :lol:

Ако намалят достатъчно цената, че като си купиш отделно зарядното да дойде същото - ок. Ама съм сигурен, че цената на телефона ще остане същата, пък за другото всеки да се оправя как може. Или отсега правят маркетинг за 12s - "Само сега със супер новия нов модел: безплатно зарядно!" :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2020, 14:14

Ебаси кви хора сте.. една камара телефони са с опция за безжично зареждане кои от тях са с безжично зарядно?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата