M54B30 спорадично потракване при палене

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

M54B30 спорадично потракване при палене

Мнение от snaydenov » 19 Юни 2020, 15:05

Здравейте, колеги!

Нещо, което ме измъчва на последък, а именно потракване на може би хидравлични повдигачи при палене за около 1 секунда и то не винаги. Забелязал съм, че има значение под какъв наклон съм я спрял - лампата за маслото изгасва веднага с тази на акумулатора. Карам с Мотул 5w40.

Преди не малко време имах проблем с клапана на масленото тяло - изтичаше се маслото в картера, та е да ъзможно тогава да се е повредил някой,но не съм на 100% сигурен.

Чувам в квартала една 36ца, като запали повдигачите пеят 6-7 секунди и не ми се иска да се случи скоро и с моята 46ца :lol:.

Някакви идеи, препоръки или съвет? Или просто трябва да се сменят, когато се разтракат повече.

Благодаря предварително и хубав уикенд на всички!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: M54B30 спорадично потракване при палене

Мнение от sente99 » 19 Юни 2020, 15:13

Няма нужда да се занимаваш. Зависи от маслото, зависи от наклона, зависи от времето, зависи от това, дали повдигачите не са пълни с гадости...
Според мен не се занимавай. И моята понякога под наклон към задницата и под 12 градуса поцъква 1/2 секунди, но и другите коли, които съм имал така са правили, а мотор нямам отварян.

Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 19 Юни 2020, 17:20

Повдигач, имам същият проблем. Сега има едно неравномерно почукване за около 2-5-7 секунди ама го прави ако не съм карал колата няколко дена. Не ми се занимава с ремонти и ме посъветваха да сложа добавка за хидравлични повдигачи, така и направих сложих на ЛИКИ МОЛИ покарах едни 300 км извънградско на газ до ламарината и сега да чукна на дърво няма ядове вече два месеца.
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330i M Sport
Мечтае да кара: със софийска регистрация

Мнение от AvoyzeN » 21 Юни 2020, 22:25

Имах подобен проблем при палене, понякога като престой за 1 ден изпукваше в изпускателите за момент и леко менене на обороти, мислех че са повдигачи, защото беше за 1 секунда, даже един път изгасна при палене, а никога не го е правила, огледах всички вакуми и маркучи, маркуча от щеката до масления сепаратор имаше дупка и беше като локум снених го, под декоративния капак има един тънък маркуч от към колекторите и той скъсан смених го, вакума от смукателя до тумбата за клапата отзад виси смених го, даже сложих топче от лайгер да е постоянно отворена клапата отзад, вчера сменях гарнитурата на масленото тяло, че беше протекла яко, чак до скоростната кутия имаше масло, реших да видя бензиновия филтър и какво да видя, връзката до вакум регулатора скъсана и нея смених, не съм я тествал, но след като вакум регулатора работи ще има промяна във вървежа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 22 Юни 2020, 13:15

AvoyzeN написа:Имах подобен проблем при палене, понякога като престой за 1 ден изпукваше в изпускателите за момент и леко менене на обороти, мислех че са повдигачи, защото беше за 1 секунда, даже един път изгасна при палене, а никога не го е правила, огледах всички вакуми и маркучи, маркуча от щеката до масления сепаратор имаше дупка и беше като локум снених го, под декоративния капак има един тънък маркуч от към колекторите и той скъсан смених го, вакума от смукателя до тумбата за клапата отзад виси смених го, даже сложих топче от лайгер да е постоянно отворена клапата отзад, вчера сменях гарнитурата на масленото тяло, че беше протекла яко, чак до скоростната кутия имаше масло, реших да видя бензиновия филтър и какво да видя, връзката до вакум регулатора скъсана и нея смених, не съм я тествал, но след като вакум регулатора работи ще има промяна във вървежа.

Все едно чета какво съм правил по моята кола :)
Само не разбрах това "под декоративния капак има един тънък маркуч от към колекторите и той скъсан смених го," това за клапата за прахосмукачката ли е ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330i M Sport
Мечтае да кара: със софийска регистрация

Мнение от AvoyzeN » 22 Юни 2020, 22:22

Не тя е euro 3, този маркуч минава покрай бензиновата рейка от единия край на смукателя до другия край, return pipe тази тръба от снимката, а след като оправих вакума за регулатора който е на филтъра, сега колата е по пъргава, динамична и имах по някой път едно глъхнене при подаване на газ, сега го няма от там е бил проблема, не може точно да определя налягането в рейката и колата се шашка.
Изображение
Изображение

Назад към E46