Бързи въпроси и отговори

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e60, e84

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от primo1 » 10 Юни 2020, 23:55

dimi81trov написа:
vld написа:
dimi81trov написа:Здравейте, искам да попитам каква роля изпълнява нагревателя към горивния филтър, освен предполагам, че подгрява нафтата когато е студено. Колата е БМВ 530d 2006 г. 231 к.с. По конкретно ме интересува дали неработещ такъв нагревател влияе на регенерацията?

Не влияе по никакъв начин.
Само те пази зимата да не ти замръзне горивото във филтъра.

Благодаря за бързия отговор :yes: Бях почти сигурен, че това е поредния известен софийски БМВ сервиз, в който просто се опитват да ми вземат 500+ лева за целия комлект нагревател+горивен филтър. Усъмних се от факта, че след като им казах, че колата ми е обслужвана и съответно филтъра сменен ОЕМ преди няма и месец и определено не ми се дават толкова пари за нов филтър, съответно ги попитах няма ли вариант за смяна само на нагревателя - изрично ми казаха, че не можело и понеже видяха, че съм супер педантичен в поддръжката на колата ми и не търпя нещо да не е изправно, ми подпалиха още повече "фитила", че неработещия нагревател може да окаже влияние на правилната регенерация !!! След като звъннах в Дарукар се оказа, че мога да си закупя само съответния нагревател, само е нужно да занеса стария, тъй като имало два модела за мойта кола с различни пинове, а самия нагревател се продавал неофициално за 58-59 лв с ДДС нещо от сорта беше ! Е, как после да вярва човек на дори доказани сервизи с добри специалисти за нашата марка ?! :nono: :no:
Мой приятел с Е70 3.0d го смени в Мкар Варна и пак му излезе грешката за неработещ подгрев на гор.филтър. След като ги запита защо има грешка, му бе отговорено че всички тези подгреви за изключени софтуерно от Бмв. Но на тях не им пречи да ти сменят филтъра и подгрева ако искаш , Бизнесмени Евала

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes S500 306 к.с.
Мечтае да кара: BMW B7 ALPINA

Мнение от dimi81trov » 11 Юни 2020, 10:27

primo1 написа:
dimi81trov написа:
vld написа:
dimi81trov написа:Здравейте, искам да попитам каква роля изпълнява нагревателя към горивния филтър, освен предполагам, че подгрява нафтата когато е студено. Колата е БМВ 530d 2006 г. 231 к.с. По конкретно ме интересува дали неработещ такъв нагревател влияе на регенерацията?

Благодаря за бързия отговор :yes: Бях почти сигурен, че това е поредния известен софийски БМВ сервиз, в който просто се опитват да ми вземат 500+ лева за целия комлект нагревател+горивен филтър. Усъмних се от факта, че след като им казах, че колата ми е обслужвана и съответно филтъра сменен ОЕМ преди няма и месец и определено не ми се дават толкова пари за нов филтър, съответно ги попитах няма ли вариант за смяна само на нагревателя - изрично ми казаха, че не можело и понеже видяха, че съм супер педантичен в поддръжката на колата ми и не търпя нещо да не е изправно, ми подпалиха още повече "фитила", че неработещия нагревател може да окаже влияние на правилната регенерация !!! След като звъннах в Дарукар се оказа, че мога да си закупя само съответния нагревател, само е нужно да занеса стария, тъй като имало два модела за мойта кола с различни пинове, а самия нагревател се продавал неофициално за 58-59 лв с ДДС нещо от сорта беше ! Е, как после да вярва човек на дори доказани сервизи с добри специалисти за нашата марка ?! :nono: :no:
Мой приятел с Е70 3.0d го смени в Мкар Варна и пак му излезе грешката за неработещ подгрев на гор.филтър. След като ги запита защо има грешка, му бе отговорено че всички тези подгреви за изключени софтуерно от Бмв. Но на тях не им пречи да ти сменят филтъра и подгрева ако искаш , Бизнесмени Евала

Всъщност, при положение, че зимата задължително сипвам добавки против замръзване на "премиум" нафтата ни - дали въобще е наложително да правя това упражнение със смяната на този награвател?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 11 Юни 2020, 16:34

dimi81trov написа:
primo1 написа:
dimi81trov написа:
vld написа:

Всъщност, при положение, че зимата задължително сипвам добавки против замръзване на "премиум" нафтата ни - дали въобще е наложително да правя това упражнение със смяната на този награвател?

Не. Ако ти замръзва нафтата едва ли този нагревател ще помогне толкова много дори и да работи.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 13 Юни 2020, 18:08

dimi81trov написа:

За 7 години с неработещ подгрев на горивния филтър, нафтата не е замръзнала. Но там където живея, температурата рядко пада под нулата. А и ако температурата е отрицателна, това е за много кратко време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Юни 2020, 12:38

Колеги, имам един бърз въпрос: Автоматичната скоростна кутия в 635д СМГ ли е или обикновен автомат с 'пера' на волана? Има спорове в стари теми (за автомати при дизела), които вече са заключени, и поне аз, така и не разбрах кое е вярно... Питам тук, тъй като 6-серия била почти идентична с Е60! Ще се радвам за някакви насоки...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Юни 2020, 13:16

Автомат е. СМГ само на М-те.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 16 Юни 2020, 18:37

Leon написа:Автомат е. СМГ само на М-те.

Има автоматик и две SMG-та. Едното е при по-големите бензинови, другото е при М-ките.
Реално разликата е освен в лоста, но и че едната е 6 предавки, другата (при М-ките) е 7 предавки.
Друго не знам дали има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Юни 2020, 20:24

Т.е. предавките могат да се сменят както от лоста с +/- в някакъв 'ръчен режим', така и от 'перата' на волана или с 'перата' се сменят пак 'позициите' P,R,N,D и т.н.? Т.е., какво точно може да се прави с 'перата' на волана? Извинявам се за въпросите, но съм 'бос' в тази област, а искам да разбера за какво става въпрос :D ! Иначе, ясно джамбазите как си пишат обявите :mhihi:
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 16 Юни 2020, 20:54

Позицията на лоста +/- е изнесен с пера на волана. Вместо да сменяш от лоста сменяш от волана. Различните режими - P, D, N, DS се сменят от лоста.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 17 Юни 2020, 14:47

Някой постигал ли е намаляване на разхода на масло, след смяна на уплътненията на клапаните? Става въпрос за бимата от профила ми.

Потребител
Аватар

Мнение от zhivkodd » 17 Юни 2020, 16:35

Здравейте! Има ли някой, който да е гледал тази кола или да даде мнение за

https://mobile.bg/11580127551821227
Благодаря!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Юни 2020, 19:19

sssssl написа:Някой постигал ли е намаляване на разхода на масло, след смяна на уплътненията на клапаните? Става въпрос за бимата от профила ми.

Твоя мотор не страда от това.
Само ще си хвърлиш парите.
Премери ли и компресията ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 17 Юни 2020, 21:31

Във всички случаи има повишен разход на масло и от маслени сегменти, но това меренето на компресия може и да не го хване, защото колата пали идеално, не тресе, върви много и харчи малко.
Защо мислиш, че на 280к няма нужда от смяна на уплътнения на клапани?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Юни 2020, 20:32

sssssl написа:Във всички случаи има повишен разход на масло и от маслени сегменти, но това меренето на компресия може и да не го хване, защото колата пали идеално, не тресе, върви много и харчи малко.
Защо мислиш, че на 280к няма нужда от смяна на уплътнения на клапани?

Защото мотора работи на относително ниска температура, а и имам доста такива мотори пред очите на по 500 000 без да им е пипано нищо освен веригите по веднъж.
По добре и метни едни нови сегменти преди да е надрала някой цилиндър.
Колата е хубава и си струва да се оправи.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Колело

Мнение от svetlozardv » 21 Юни 2020, 20:36

Колеги искам да попитам колите 525 фейслифт 197 кс, с каква скоростна кутия са, защото четох че са с 21ца и тази е до 450нм. Ако е така да разбирам че тази кола не е възможно да се ремапне поради кутията?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61