ЗЪБИ, зъболекари и стоматология

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология

Мнение от Jordana » 11 Юни 2020, 13:01

Това да искаш зъбаря да ти върне пари от лечение което не е извършил не се ли нарича корупция ? Понятие непознато в канада както вече знаем от други теми . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 11 Юни 2020, 13:28

Тая тема не трябваше да я отварям :mhihi:

Резултата е тази седмица ми извадиха мъдрец (още ме мъчи) и олекнах с 200 лева за четка хаха. Иначе и аз потвърждавам, че гена е най-важното, както и че в масовият случай наследяваш по гадният от на двамата родители (майка ми има перфектни, баща ми лоши зъби, познайте на кого съм се метнал :mhihi: ).

Като инфо от днес мога да споделя, някой ако вади мъдрец - оцевидно тези долу са по проблемни и по трудно заздравяват спрямо горните, та да не се филмирате от раз - първите 48 часа все едно хванах грип... И бих казал не го правете петък - ако има усложнения уикенда, може да се наиграете да търсите друг зъболекар спешно...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Юни 2020, 13:34

Rainbow написа:Тая тема не трябваше да я отварям :mhihi:

Резултата е тази седмица ми извадиха мъдрец (още ме мъчи) и олекнах с 200 лева за четка хаха. Иначе и аз потвърждавам, че гена е най-важното, както и че в масовият случай наследяваш по гадният от на двамата родители (майка ми има перфектни, баща ми лоши зъби, познайте на кого съм се метнал :mhihi: ).

Като инфо от днес мога да споделя, някой ако вади мъдрец - оцевидно тези долу са по проблемни и по трудно заздравяват спрямо горните, та да не се филмирате от раз - първите 48 часа все едно хванах грип... И бих казал не го правете петък - ако има усложнения уикенда, може да се наиграете да търсите друг зъболекар спешно...

Че кой заболекар ще го извади в петък няма да поеме ангажимент да отвори през уикенда по спешност?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 11 Юни 2020, 14:01

От няколко дни съм с Филипс Соникеър (черната с функция за избелване, спира при по-силен натиск и мига като й дойде време за смяна на главата.)
Първи впечатления - много неприятно чистене на зъби, само да ми допре до някой зъб и ми вибрира главата, чакам я да й спре програмата за долно чене, после горно. После минавам същото ама с програмата за избелване. Имам чувството, че стоя в банята на крак 10 минути докато изредя всичко, чак ми омръзва.
Като ефект - уау. Наистина. Имам едно местенце на което си напипвах с език и усещах леко грапаво от известно време насам, как ли не съм се опитвал да чистя и да навирам четки, конци и какво ли не и накрая приех, че е кариесче. С тая четка, без даже да се старая там стана гладко :shock: За мен лично потрес.
След тая дълга процедура по чистене чувството е като след посещение при зъболекар за махане на зъбен камък, едни такива гладки зъби, абе странно е, но е приятно.
Функцията с избелване честно казано не знам какво прави, пак трепери отпред, ама някак с по-друг звук. Не знам и дали прави нещо въобще.
Някой по-напред каза, че най-простата соникеър е напълно достатъчна и май ще излезе прав.
Аз се разминах само със 140 и като цяло съм доволен и силно препоръчвам тази от 70-80лв, повече не си струва по първи впечатления.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rainbow » 11 Юни 2020, 14:18

Аз взех Orab-B - главата им и начина на работа е друг, и уж чистят дори повече плаката от Sonicare. Реално и двете са много близо, но Филипс залагат на дизайн, батерия и подобни, но пък са по-скъпи заради това. Също мога да кажа, че при четките от 140 лева до такива от по 500 (без промота), разлика няма - идват няколко програми, безжично зареждане и по готина кутия за пренасяне :)
Изображение
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 11 Юни 2020, 14:25

Rainbow написа:Аз взех Orab-B - главата им и начина на работа е друг, и уж чистят дори повече плаката от Sonicare.

Уж обратното, поне аз като се интересувах тука няколко дена? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Юни 2020, 14:40

На мен ми е интересно какво толкова повече правят от четка на Орал-Б за 20лв :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rainbow » 11 Юни 2020, 14:45

Като цяло са кантар и е кой на кой сайт е платил да пишат, че е по-добър :)

Дори на видеото с боята и теста за почистване от колегата в темата, се видя че правят еднакъв резултат. Както и се видя, че и двете не са най-доброто на пазара :mhihi:

Но най-доброто ми идва прекалено на мен - беше микс между автоматична четка и душ за зъби, тук съм виждал да се продават само по отделно и пак не бих се занимавал честно казано...

https://www.nicersmile.com/philips-sonicare-vs-oral-b/
https://www.leadsrating.com/electric-to ... l-verdict/
https://www.telegraph.co.uk/recommended ... thbrushes/
https://www.ordolife.com/blogs/ordo-lif ... toothbrush

Rotating-Oscillating Electric Toothbrush vs Sonic Toothbrush

WHICH ONE IS BETTER?

There are a lot of studies in favour of both sonic pulse technology and rotating-oscillating. But as it turns out, there’s very little scientific evidence which technology is in fact more effective. Opinions are divided, and experts can’t seem to reach an agreement. One thing professionals agree on however is that an electric toothbrush is more beneficial than a manual toothbrush.

По въпроса за четка от 20 лева - стига оборотите да са същите - отговора е нищо, колкото и грубо да е за някой :mhihi: (не броя маниаци, които сменят 5 глави и 10 програми и не им е писнало да го правят след 2 седмици). Другото освен горните тъпотии са bluetooth / wi-fi + application-и. Филипса на топ моделите има и зарядно, което е като чаша и си мяташ четката вътре, вместо да стои на стойка. Но пък масово точно на топ модела им видях коментари в Амазона, че се прецаква до няколко месеца след гаранцията - прецизна работа :lol:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Юни 2020, 14:53

Jordana написа:Това да искаш зъбаря да ти върне пари от лечение което не е извършил не се ли нарича корупция ? Понятие непознато в канада както вече знаем от други теми . :dunno:

Ти какво взимаш?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 11 Юни 2020, 15:04

TNT написа:На мен ми е интересно какво толкова повече правят от четка на Орал-Б за 20лв :lol:

Ба ли му мамата.... факт е, че с ръчна четка тоя ефект не съм го докарвал никога, а електрическа на Орал Б имах последно преди 7-8 години и бързо-бързо я махнах. Ако го е имало тоя ефект - да съм продължил с електричките.
Струва ми се доста елементарно като измислица, така че не мисля, че има кой знае какви разлики в период от примерно 5 секунди чистене между едната и другата, по-скоро разчита на дълга програма с цел крайния ефект да е по-добър :dunno:
Аз с ръчна четка никога не съм стоял толкова минути, колкото стоя сега с тая бръмчалка.
Скъп начин да си наложи човек дисциплина, ама ако работи съм доволен.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Юни 2020, 17:00

grkv написа:
TNT написа:На мен ми е интересно какво толкова повече правят от четка на Орал-Б за 20лв :lol:

Ба ли му мамата.... факт е, че с ръчна четка тоя ефект не съм го докарвал никога, а електрическа на Орал Б имах последно преди 7-8 години и бързо-бързо я махнах. Ако го е имало тоя ефект - да съм продължил с електричките.
Струва ми се доста елементарно като измислица, така че не мисля, че има кой знае какви разлики в период от примерно 5 секунди чистене между едната и другата, по-скоро разчита на дълга програма с цел крайния ефект да е по-добър :dunno:
Аз с ръчна четка никога не съм стоял толкова минути, колкото стоя сега с тая бръмчалка.
Скъп начин да си наложи човек дисциплина, ама ако работи съм доволен.

както казах- гледал съм лично лабораторни изследвания- соник кеър-а на филипс разбива налепи по зъбите които другите дори не могат да намалят. също от високата честота с която ти трептят и зъбите се разкашкват налепите по места където може и да не бръкнеш с четката (долу ниско под венците особено ако имаш дълбоки джобове). за блиутут и ап-а не мога да коментирам защото не съм ги ползвал дори в къщи...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 11 Юни 2020, 18:24

grkv написа:Някой по-напред каза, че най-простата соникеър е напълно достатъчна и май ще излезе прав.
Аз се разминах само със 140 и като цяло съм доволен и силно препоръчвам тази от 70-80лв, повече не си струва по първи впечатления.

Другия път слушай патило :mhihi: Скоро ще ти писне и програмата за избелване. На мен и 2 минутната програма ми се увижда ама си я чакам да приключи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Юни 2020, 19:30

Аз ползвам обикновена четка , но като чета за тоя соник на филипс почвам да се замислям дали не е добре да се снабдя с това чудо на цивилизования човек . Явно с тази четка може да ти поникне нов зъб на мястото на извадения , та някои неща е добре да ги имаш :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Юни 2020, 19:46

Същите ги правят ксиоми ама на половин цена. Няма как да дам 200 леа за четка....

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 11 Юни 2020, 20:29

bioz написа:Същите ги правят ксиоми ама на половин цена. Няма как да дам 200 леа за четка....

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

https://www.technopolis.bg/bg/Chetki-za ... n/p/823839
цена 89 лв и си ти. Пак повтарям всичките други по-скъпи модели имат ненужни екстри. Същия модел преди 3 години го купих почти на двойна цена.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата