ЗЪБИ, зъболекари и стоматология

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология

Мнение от Bogat-Beden » 06 Юни 2020, 18:49

Има ли някой друг като мен с прочувствени :lol: зъбе?
Ползвам само Сенсодин от години, паста и четка, ако си мия зъбите повече от веднъж дневно, почват да ме болят, всички почти :shock:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 06 Юни 2020, 21:02

Обиколи няколко зъболекаря, задължително!
И мен ме боляха всички зъби и си повтарях, че ако ме боли един - добре, зъбар, ама да ме болят всички? Друго е.
Обиколих 3-4 провинциални зъболекаря и половината - нищо ти няма, двама видяха по някоя точица кариесче, ''ама минимално и повърхностно, просто са ти много чувствителни''. Мазал съм се с какви ли не пасти за чувствителни зъби.
Е, отидох в София и се оказа, се просто всичките ми зъби са болни, близко до неспасяемо. Това мини кариесче просто изглежда мини и повърхностно, всъщност е било една дупчица, през която постоянно се е просмуквала течност (щото за храна е твърде малко) със захар и квото там през деня, а с четка няма как да изчистиш вътре. В крайна сметка зъболекаря започна да дълбае и излизаше само чернилка. Докато стигне до нещо здраво зъбите ми приличаха чаши за вино, само стените отстрани останаха. Зъб просто почти не беше останал.
Сега съм с пломби тип инлеи (или нещо такова) на всеки един зъб от кучешките назад и от четирите страни + 4-те шести умъртвени. А миех всеки ден по два, когато боляха по 4 до 6 пъти на ден с какви ли не пасти и гелове.

Не казвам, че това е и твоят случай, но проучи въпроса по-обстойно, да не глътнеш и ти едно Е60 с два-три месеца болки.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 06 Юни 2020, 21:10

Ама аз съм така от над 8 године :shock:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 06 Юни 2020, 22:46

Миналата година ми извадиха зъб, мисля 6-ти долу в ляво :confused:
За да се запълни празното място имам две оферти - мост или винтов имплант. За моста не съм особенно навит защото трябвало да се пилят двата съседни зъба.
Един хирург който също така поставя и винтови импланти ми даде оферта за тази марка http://www.biotech-dental.com/en/ , като офертата е 1400 - 1500 лв. :confused:
Има ли някой опит с такъв тип импланти?
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 07 Юни 2020, 19:37

integral написа:Миналата година ми извадиха зъб, мисля 6-ти долу в ляво :confused:
За да се запълни празното място имам две оферти - мост или винтов имплант. За моста не съм особенно навит защото трябвало да се пилят двата съседни зъба.
Един хирург който също така поставя и винтови импланти ми даде оферта за тази марка http://www.biotech-dental.com/en/ , като офертата е 1400 - 1500 лв. :confused:
Има ли някой опит с такъв тип импланти?

Винтов имплант, ако имаш парите не го мисли. Аз съм с имплант на 5-ти, но не помня марката.
Цената която са ти казали е в средния диапазон.
Ако слагаш мост ще трябва зъбите до него и те да претърпят интервенция.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Юни 2020, 20:16

Колеги, не искам да ви убивам ентусиазма, но винтовите импланти не са някаква панацея. Преди да се хвърлите, проучете въпроса МНОГО внимателно и вземете информирано решение. Аз също си виках - ще хвърля едни хиляди левове и ще си реша проблема със зъбите радикално. Да, ама като проучих по-подробно - не става така. Този метод на протезиране има някои специфични особености.

Първо - не на всеки човек става. Зависи от индивидуалната "конструкция" на челюстта.
Второ - това е чуждо тяло в главата ти (буквално) и може във всеки момент да бъде отхвърлено от организма. А "отхвърлянето" е по същество възпалителна реакция, абсцес. Като вече вкоренения имплант не може просто да се развие - прави се операция и се отстранява с част от костта...
Трето - оказва се, че броят импланти в устата ти е ограничен, като възможният максимум е 4 броя на челюст (горна и долна). Та каквото и да се монтира на тях, това трябва да стане на въпросните 4 опорни точки.

Един познат стоматолог беше член на някаква асоциация на имплантолозите или нещо подобно. Каза ми в прав текст, че при сегашното ниво на тази технология, не ми препоръчва слагане на имплант.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 07 Юни 2020, 21:08

Всеки решава, за това му е главата на раменете.
Аз съм много против слагането на мост, и никога не бих си направил.
Това да ти пилят два здрави зъба за да сложат моста на тях, след 5-7 години тия зъби отдолу на нищо няма да приличат, ще са развалени и започнали да гният. Много зависи как е сложен, но това е основната къртинка от мостовете. Имплантите за мен са по-новото и по-доброто. Не са достъпни на повечето хора все още заради цената. В дългосрочен план 10-15 години са по на оферта, както и да го смяташ.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 07 Юни 2020, 21:22

Ясно е, че мостът е компромис. Съседните зъби (на които се монтира) работят освен за себе си, и за липсващите между тях. Вярно е, че се пилят, за да се поставят коронките на моста върху тях. Същевременно добре поставената коронка върху жив зъб удължава живота му. Коронката винаги в по-трайна и здрава от естествения емайл на зъба.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 07 Юни 2020, 21:44

Bogat-Beden написа:Има ли някой друг като мен с прочувствени :lol: зъбе?
Ползвам само Сенсодин от години, паста и четка, ако си мия зъбите повече от веднъж дневно, почват да ме болят, всички почти :shock:

и аз бях така много време, спрях да ползвам марката по съвет на стоматолог и лека полека чувствителността на зъбите ми спадна. Сенсодина не е за всекидневна употреба!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Юни 2020, 8:49

Забелязал съм един много странен момент , много чужденци западняци са с по няколко липсващи зъби . И на няколко пъти съм слушал коментари че в България зъболекари има на всеки ъгъл , като че ли имаме не лошо зъболечение и култура в източна европа ? :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 08 Юни 2020, 8:52

vanko242 написа:и аз бях така много време, спрях да ползвам марката по съвет на стоматолог и лека полека чувствителността на зъбите ми спадна. Сенсодина не е за всекидневна употреба!

Да, ама не.. Спирал съм го Sensodyne и почват още по-сериозно да ме болят..
Да си мия зъбите по-рядко не е разумно решение, че пожълтяват и трупам зъбен камък, от който ми се разраняват венците и така :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Юни 2020, 16:08

Jordana написа:Забелязал съм един много странен момент , много чужденци западняци са с по няколко липсващи зъби . И на няколко пъти съм слушал коментари че в България зъболекари има на всеки ъгъл , като че ли имаме не лошо зъболечение и култура в източна европа ? :dunno:

това е защото си виждал чужденци без възможности. като се изкофти зъба да му се извади корена е $1000-1500. после да му сложиш корона (почти задължително) е още едно $1000-1500... а да се извади зъба е $150.

а в родината имаме много зъболекари защото сме общо взето сръчна нация, науката не е трудна а печалбата от такъв кабинет е доста добра.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Юни 2020, 8:12

Интересно , аз мислех че са просто стиснати а те освен това били и социално слаби :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Юни 2020, 23:40

тъкмо да се похваля и последното ходене ми излезе през носа...

от упойката ми се наду венеца и от няколко дни стои буца... разбира се ходих отново, снимах, проблеми със зъба няма, но има остра реакция към упойката... доста неприятно, не мога да дъвча от дясната страна, а и имах болки... трети ден съм на антибиотик (не съм пил антибиотици от 20 години) и като че ли положението се оправя, но освен неприятност и болка много се ядосвам... баси тъпотията :banghead:

никога не съм бил алергичен към нищо... да не би нещо да се е отключило... не знам :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Юни 2020, 4:33

vicho написа:тъкмо да се похваля и последното ходене ми излезе през носа...

от упойката ми се наду венеца и от няколко дни стои буца... разбира се ходих отново, снимах, проблеми със зъба няма, но има остра реакция към упойката... доста неприятно, не мога да дъвча от дясната страна, а и имах болки... трети ден съм на антибиотик (не съм пил антибиотици от 20 години) и като че ли положението се оправя, но освен неприятност и болка много се ядосвам... баси тъпотията :banghead:

никога не съм бил алергичен към нищо... да не би нещо да се е отключило... не знам :dunno:

Какво се оплакваш? На твоите години хората си държат зъбите в чашка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Майтап ;)

Тука най-скъпите неща са автомобилните механици и зъболекарите. Взимат на око и нямат установен ценораспис. Нормално е около $150/час за труд. В Монреал ходех при един еврейн. Какво въртеше, как ги къдреше, не съм платил и лев. Тук на село хитреците са опасни. Едва в чевъртата клиника попаднах на Доктор. И по някакво стечение на обстоятелствата се оказа, че имаме много общи познати. А когато му предадох много поздрави от тъща му, щеше да си изтърве ченето.
Преди това ходих два-три пъти при зъболекаря на жената. На нея дава едни цени, на мен други. Младо лайно, скоро завършил, на 30-33г макс. Дава часове след 3-5 месеца, много претоварен, дълга история. Започваме да пазарим сериозен ремонт. Той започва да крои планове, как на един имплант ще сложи два зъба :shock: След това ми дава безумен час след четири месеца. Викам му: пиши, че нещо си направил сега, за да дръпна от застраховката, пък ще го направин догодина. Оставаха ми къй 8-900 кинта, които не исках да губя. Не ще. Не можело. Обяснявам му, къде е врътката и как иначе аз губя тези пари, а на следващата ще трябва да си ги вадя от джоба. Ремонта надвишава застаховката ми чувствително. Не може, заинати се и това е. Нямал часове, бил претоварен. Обаче нещо му е светнало и на другия ден ми звънят от кабинета. Така и така, имате останали пари по застраховката. Викам ДА. Ми да ви дадем час за другата седмица. Ще направим един основен преглед :shock: :shock: :shock: и ще направим план за лечение. Тук ми падна пердето и им казах, че вече имам час за друга клиника и да не ме търсят повече. След 15мин доктора ми остави съобщение, че много искал да разговаря с мен. Усети, как няколко вноски за Поршето си отидоха. Аз сериозни ремонти в устата си не съм правил от двуцифрено число години. На един стар мост (правен в началото на 90-те) му дойде време за смяна. Три зъба мост с два импланта е малко под $8К. Плюс още един имплант, плюс имам три коронки за смяна. Венецът се е "отдръпнал" с годините и остава дупка между него и коронката. Та този хубавец изтърва мноооого прилична сума.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата