ЗЪБИ, зъболекари и стоматология

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология

Мнение от Nukem » 05 Юни 2020, 16:58

Никакъв смисъл от миенето на зъбите, освен с хигиенична цел, ако някой си мисли, че миенето с разни пасти помага нещо е в голяма заблуда. Аз съм на 39 години и никога не съм ходил на зъболекар и нямам нито един развален зъб, ама за сметка на това ми опада косата :mhihi: :mhihi: :mhihi: всичко си е до ген.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Юни 2020, 17:33

Като прочетох малко коментари и се сетих, че съм пропуснал някои неща... аз също носих първо шини (няколко месеца), а след това брекити които оправиха положението понеже беше доста зле. Кучешките ми зъби бяха отгоре върху другите, сега са си ОК... за сметка на това тогава докторката не ми е казала, че трябва да се извадят мъдреците и разбира се долните резци ми се разместиха... не е фатално, ама все пак тъпо от нейна страна

Наското освен това избелвах и съм много доволен от резултата, даже се чудя, защо не съм го направил по-рано.. :dunno: Това с унищожаването на емайла при избелване е, ако се прави в много ранна възраст... след 30 години е ОК

Яденето и според мен има значение, особено, ако се бухаш с меса постоянно които остават между зъбите и без конец няма махане, а хората доста често го пренебрегват (аз също дълго време не бях ползвал и имах кариеси между зъбите). :ok: :ok: :ok:

Зарибихте ме за sonic care :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Юни 2020, 18:02

Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Юни 2020, 18:56

Кажете някоя добра дума за зъболекарите :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Юни 2020, 19:18

Я па не съм си ги мил от 30 години и ко ?
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 05 Юни 2020, 20:45

grkv написа:Препоръчайте модел Соникеър? Гледам моделите варират 80-600лв, коя каква е, какво може и кое си струва?
Можем ли двама човека да ползваме едно и също тяло на четката с две глави? Тоест за мен и жената да купя една с допълнителни глави, а не две отделни четки?

Вземаш най-обикновения модел и си ти. Въпросът е след това какви глави ще избереш. Последно взех глави C2 Optimal Plaque Defence и мога да споделя, че са с доста по-твърд косъм, примерно в сравнение с C1 Pro Result главите. Примерно не са подходящи за хора със сензитивни венци. Аз ползвам само 2-минутната програма на четката и никога не съм ползвал програмата за избелване. Според мен моделите с разните му там хипер дупер даймънд функции са пари на вятъра. Моята я ползвам вече трета година и нямам оплаквания. Батерията ми все още държи между 20- 30 дни. Единствен минус е цената на главите т.е. 2 глави са около 30 лева. Гледам, че има някакви реплики на глави в OLX но не съм ги пробвал до сега.
P.S. Може да се ползва от двама души но ще е малко досадно да се сменят главите. Моят съвет е по добре 2 четки, по евтин вариант, отколкото 1 по-скъпа на цената двете.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Юни 2020, 21:32

zAcK написа:P.S. Пак казвам, че много зависи и от храната. Забелязвам, че след като почнах да се храня по-добре,
като спрях газирано и т.н. проблемите ми намаляха значително, в пъти :idea:

bum_bum написа:Имах амнайсе кариеса, два извадени още в 11-ти клас. Та нещата не вървяха на добре. Откакто спрях да ям вайна вече 10 години зъболекар не съм виждал, нито имам някакви нови проблеми.

Като се замисля, май ще излезе точно това. Ако спра и кафетата вероятно работата ще заспи :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 05 Юни 2020, 21:52

Определено основна роля си играе генът. Дядо ми почина на 92 с неговите си зъби в устата. Баща ми на 63 има един мост в устата от казармата... По обективни причини са играли клещите.

Аз съм на 32 и никога не съм имал кариеси или пломби. Избелвам зъби от 2008г. Не знам дори какво е усещането да те боли зъб. Никога не съм се ограничавал от каквито и да било храни и напитки. Пасти ползвам Лакалут, Елгидиум, Сенсодин... И Сандрин вода за уста.
На зъболекар ходя веднъж годишно за почистване с ултразвук.

Електрически четки ползвах 10тина години Филипс. Всички по същевтво са едно моторче с глава. Излишно е да се дават много пари. Не е кой знае какво усилие с обикновена четка, а и е по-щадящо за венците.

В същото време майка ми след 3 деца... Ами няма нещо, което да не е правено по зъбите и.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 05 Юни 2020, 22:06

Ползвам електрическа четка на Oral B. Купувал съм я преди поне 8 години и си работи перфектно. Главите са малко скъпи, но пускат на промоция и взимам. Пари на зъболекар не давам, слава Богу, зъболекарката пуска сметките към здравната каса и не плащам нищо. Не знам как ги върши тези неща, не че се оплаквам де.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 05 Юни 2020, 23:05

bum_bum написа:Справка проучванията на Уестън Прайс, който се интересува. Хора, които никога през живота си не са виждали четка имат перфектни зъби.

Същото важи и за захапката. Ако не си ял вайна като малък, а истински храни зъбите се развиват както трябва и няма нужда от брекети и тем подобни простотии.

На бас,че никой няма да си напрай труда да види за какво става въпрос :lol: По-скоро биха търсили новата четка с батерии.
Аз мога да вметна и друго.Много хора не си дават сметка,че в устата има богата флора от бактерии,които трябва да са в баланс. Флуора не им помага ;) Храната неподходяща за човеци също. Давайте на децата си повече храна от животински произход,а не вафли с кола и ще имат здрави и подредени зъби. Колкото до гена...за отделна тема е. И тъй като гледам ще има много разочаровани :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 05 Юни 2020, 23:49

Ползвам четка на OralB от няколко години, има три режима на работа, като използвам само medium-а. Има и таймер, доволен съм. За кървенето на венците-препоръчвам пародонтакс. Поне при мен има ефект. Мъдреците ми си стоят засега, но иначе съм на минус два зъба :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Юни 2020, 2:10

Аз съм гледал лабораторни тестове за смятане на конкуренцията и мога съвсем отговорно да заявя, че има два видя четки- соник кеър на Филипс и всички останали. Имам също така Иригатор на Филипс които е удобен но много слаб. Предпочитам тези на уотър пик...

Аз на стари години реших да сложа инвизалайн и ги носих две години. Резултатите бяха фантастични. Нито някой знаеше че ги нося, нито фъфлех. Сега само трябва да слагам 3-4 пъти в седмицата ретейнъри през нощта защото иначе започват да се връщат ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Юни 2020, 3:46

alx написа:Аз съм гледал лабораторни тестове за смятане на конкуренцията и мога съвсем отговорно да заявя, че има два видя четки- соник кеър на Филипс и всички останали. Имам също така Иригатор на Филипс които е удобен но много слаб. Предпочитам тези на уотър пик...

Аз на стари години реших да сложа инвизалайн и ги носих две години. Резултатите бяха фантастични. Нито някой знаеше че ги нося, нито фъфлех. Сега само трябва да слагам 3-4 пъти в седмицата ретейнъри през нощта защото иначе започват да се връщат ...

Стига бе, ти ме уби :shock: Жената също ги сложи, ама на 41.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 06 Юни 2020, 6:30

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LnVtn2yhQ4A[/youtube]

Това е интересно по темата... не, че е редно от едно миене да си вадим изводи, ама все пак.

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 06 Юни 2020, 15:58

Споделете за Philips Sonicare-a. Ползвам от около година и половина и съм много доволен. Не знам точно кой модел е, има 3 режима - clean, white, gum care.
Единственият "недостатък", ако мога така да го нарека, е шумът. Мен не ми пречи, но жената почва да си мисли, че пробивам с бормашината. Иначе не е агресивна към зъбите или венците, просто яко бръмчи, особено сравнена с други марки ел. четки. Не съм имал досег с друга Sonicare да сравня. Това нормално ли е?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата