ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Модератор: Общи модератори
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Това с гените го оставете настрана, знам го от първо лице.
Аз съм с много бели зъби (B1) и съм пушач (една кутия 2-3 дена).
Склонен съм да натрупвам зъбен камък в някой определени зони с редовно миене на зъби (2 пъти на ден по 3 мин.).
Отначалото на годината позлавам ел. четка на Филипс (соник кеар), резултата е че натрупването е доста по-малко, но го има.
Зъбен душ не ползвам, за мен е абсолютна глупост.
Ходете редовно и ще си спестите много главоболия, а от там и разходи на пари.
Слушам и че доста познати искат да си избелват зъбите. Преди да се почне това, трябва да се мине консултация за да ти кажат колко най-много можеш да постигнеш.
А пък след това си чукай главата като си унищожиш емайла на зъбите.
п.с. жената е зъболекар, само за протокола.
Аз съм с много бели зъби (B1) и съм пушач (една кутия 2-3 дена).
Склонен съм да натрупвам зъбен камък в някой определени зони с редовно миене на зъби (2 пъти на ден по 3 мин.).
Отначалото на годината позлавам ел. четка на Филипс (соник кеар), резултата е че натрупването е доста по-малко, но го има.
Зъбен душ не ползвам, за мен е абсолютна глупост.
Ходете редовно и ще си спестите много главоболия, а от там и разходи на пари.
Слушам и че доста познати искат да си избелват зъбите. Преди да се почне това, трябва да се мине консултация за да ти кажат колко най-много можеш да постигнеш.
А пък след това си чукай главата като си унищожиш емайла на зъбите.
п.с. жената е зъболекар, само за протокола.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Аз почнах да се чудя за ел.четка но четох някакви работи, че се изтривал емайла и други гадости. Другото, което е че при почти всяко миене с нормална четка /sensitive/ успявам да си разкървавя венеца, а с тази електрическа не ми се мисли? 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
drevnia написа:То неее само до гена който е наследен ами и на това на какъв зъболекар попаднеш. На мен една така си беше харесала арсена, че всеки път като отидех при нея и айде така 7 зъба им еба мамата. Без да чисти после канали там да ги запълва. Случайно после така отидох при един препоръчан направи снимка и се хвана за главата. Та хайде после яко лечение на всичките чистене на канали пълнене и така.
Да ти извадят нерв без после да се почисти и напълни канала... това е безумие, все едно се абонираш за абцес.
От абцес в корена на зъба по-лошо няма - развива се много бързо и унищожава всички околни тъкани, включително и костта. А инфекцията може да стане точно от недобре почитен канал на зъба. Ако не се извади веднага, може да оглушееш, да ослепееш и дори да пукнеш. Не ме питайте откъде знам...

Аз пък веднъж попаднах на една "бърза" и "модерна" зъболекарва - извади ми нерв с местна упойка, без да го умъртява, щото с арсен много бавно ставало а така - хоп! и готово... И аз балък - навих се, щото нали по-бързо и лесно да стане. Тая "икономия" ми излезе през носа, казвам ви. Наистина докато го вадеше не усетих нищо. Обаче като ми мина упойката след няколко часа, щях да пукна от болка и нищо не помага, даже и ампула течен аналгин. Уж за по-бързо, а в действителност близо месец се мотах с тоя зъб...
Та ако започнат да ви убеждават че арсенът е стара история и да ви вадят нерв с местна упойка - твърдо НЕ. За зъболекаря може наистина да е по-лесно, но вие ще го отнесете четвъртит, от личен опит го казвам.
Excellent! Steven is my name!
- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
c04 написа:Аз почнах да се чудя за ел.четка но четох някакви работи, че се изтривал емайла и други гадости. Другото, което е че при почти всяко миене с нормална четка /sensitive/ успявам да си разкървавя венеца, а с тази електрическа не ми се мисли?
Аз откакто взех да ползвам ел. четка на philips sonicare капка кръв не е имало. Никога повече няма да сложа ръчна четка в устата
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз си мисля, че от цялата медицина, най-много некадърници има точно при зъболекарите. Всичките обаче имат хляб, защото по малките градчета няма. Приятелката е от малък град, отива си при местната зъболекарка заради постоянен проблем с венците. "Ооо тука ще ти излиза мъдрец, ще трябва при хирург да се маха". Отиваме при моя хирург, правим снимка и греда
Изобщо няма мъдреци. Дори в зародиш. Някои хора нямат по 4, не е задължително да имаш. Чак гледахме да не е объркана снимката 
Лошото е, че както с много неща... хората отиват, при когото е най-евтино. "Много е добър, много малко взима"

Лошото е, че както с много неща... хората отиват, при когото е най-евтино. "Много е добър, много малко взима"

От една такава в малък град на 23 години налях близо 7-8к в устата си в София.
От кучешките назад, горе-долу, ляво-дясно всичко над нивото на венеца ми е изкуствен материал.
От кучешките назад, горе-долу, ляво-дясно всичко над нивото на венеца ми е изкуствен материал.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Сигурно е до ген, ама тва генетиката е доста сложна наука та недейте обобщава така как се наследявало
Аз съм както казва моя зъболекар "смърт за зъболекарите", не ме е болял зъб през живота ми. Имам една пломба в устата си, което беше от тия металните и беше правена 98ма. Та той вика в кой век живееш давай да я сменяме. Това са ми интервенциите в устата. А пък наще и 2мата са зле със събите. Майка ми още на 50 нямаше ни един свой зъб в устата. Импланти и горе и долу, много я ебавах тогава че има едно бмв в устата, щото тя като ги правеше аз купувах е90ката точно и на нея и излезе г/д колкото аз дадох за колата
Единствения дерт който съм имал със зъбите беше, че като сменях млечните единия кучешки не искаше да пада. Ходих си с млечен зъб до 16 когато една зъболекарка го извади без да се клати и после близо година ходих с дупка докато излезе постоянния.

Единствения дерт който съм имал със зъбите беше, че като сменях млечните единия кучешки не искаше да пада. Ходих си с млечен зъб до 16 когато една зъболекарка го извади без да се клати и после близо година ходих с дупка докато излезе постоянния.

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Аз от 2 седмици отлагам да си запиша час при зъболекар... и пускате такава тема сега 

drevnia написа:c04 написа:Аз почнах да се чудя за ел.четка но четох някакви работи, че се изтривал емайла и други гадости. Другото, което е че при почти всяко миене с нормална четка /sensitive/ успявам да си разкървавя венеца, а с тази електрическа не ми се мисли?
Аз откакто взех да ползвам ел. четка на philips sonicare капка кръв не е имало. Никога повече няма да сложа ръчна четка в устата
Абсолютно вярно. Аз даже сутрин често пренебрегвам ел. четката, че не ми се чака програмата да мине и ползвам "ръчна". Винаги сутрин кървят, вечер с ел. четката почти никога...
Препоръчайте модел Соникеър? Гледам моделите варират 80-600лв, коя каква е, какво може и кое си струва?
Можем ли двама човека да ползваме едно и също тяло на четката с две глави? Тоест за мен и жената да купя една с допълнителни глави, а не две отделни четки?
Можем ли двама човека да ползваме едно и също тяло на четката с две глави? Тоест за мен и жената да купя една с допълнителни глави, а не две отделни четки?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
BMW_POWER написа:Аз ще изчакам Джорданата и Стинката първо
Мен няма какво да ме чакаш , аз съм от тия с гена . Имам няколко кариеса и един кучешки с изваден нерв който си стои на позиция и хапе отлично като нов вече доста лазарника .

Три мъдреца съм ги извадил много години назад , поне 10 . Четвъртия го пазя за тамазлък . По принцип това са излишни зъби които създават само проблеми , но е индивдуално все пак . 30 кинта и 5 лв упойка , храс рус с клещите при хирурга и излизат за нула време . Какви са тия 500 лв за вадене на зъб ... В общи линии това ми е зъбния статус

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имах амнайсе кариеса, два извадени още в 11-ти клас. Та нещата не вървяха на добре. Откакто спрях да ям вайна вече 10 години зъболекар не съм виждал, нито имам някакви нови проблеми.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Така, гена го оставете настрана, той няма нищо общо с здравината на зъбите.
Всичко трябва да започне в ранна детеската възраст.
Незнам на кой колко е ясно, но млечните зъби и грижата за тях от самото начало допринасят добра среда за появата на посттояните.
Много добре знаем какво ядем ние и децата ни. Всчики тези обстоятелства предизвикват кариесси на млечните зъби което е погобно за следващи те ги постоянни.
Чува се често, ами нищо му няма то му е млечен зъб ще му падне, защо да се лекува, яде най-различни боклуци (зрънчо, бисквити, солети, газирано и всякакви други производни). Оказва се че шоколада не е толкова вреден (да не се прекалява), понеже много лесно се измива и пада от зъба.
Така че колкото по-рано се създаде правилник навик и рутина и в едно дете, толкова по-дълго ще се радва на здрави и хубави зъби.
Ако искаш си купувай най-скъпи четки, душове, пасти, вода за уста, в повечето случаи си закъснял, вече нямаш здрава основа ще ти падне "оградата".
Верно че техниката е напреднала много, могат да ти извадят всички зъби и да ти наредят нови, но кинтите са 5 цифрени.
Всичко трябва да започне в ранна детеската възраст.
Незнам на кой колко е ясно, но млечните зъби и грижата за тях от самото начало допринасят добра среда за появата на посттояните.
Много добре знаем какво ядем ние и децата ни. Всчики тези обстоятелства предизвикват кариесси на млечните зъби което е погобно за следващи те ги постоянни.
Чува се често, ами нищо му няма то му е млечен зъб ще му падне, защо да се лекува, яде най-различни боклуци (зрънчо, бисквити, солети, газирано и всякакви други производни). Оказва се че шоколада не е толкова вреден (да не се прекалява), понеже много лесно се измива и пада от зъба.
Така че колкото по-рано се създаде правилник навик и рутина и в едно дете, толкова по-дълго ще се радва на здрави и хубави зъби.
Ако искаш си купувай най-скъпи четки, душове, пасти, вода за уста, в повечето случаи си закъснял, вече нямаш здрава основа ще ти падне "оградата".
Верно че техниката е напреднала много, могат да ти извадят всички зъби и да ти наредят нови, но кинтите са 5 цифрени.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:Имах амнайсе кариеса, два извадени още в 11-ти клас. Та нещата не вървяха на добре. Откакто спрях да ям вайна вече 10 години зъболекар не съм виждал, нито имам някакви нови проблеми.
Това е един от топ ефектите на мазнинното хранене, не мога да го оспоря!
Ако не пиеш/пушиш, може да караш спокойно дни без да си миеш зъбите, просто не се наслагва плака, ъя е смес от микроби и остатъци от храната, а в такъв случай няма какво да ядат микробите, нали обичат захар..
Инак на мен 2ма зъбари са ми хвалили зъбите, но венците са ми зле. Не чистя ли редовно зъбния камък, става кофти- кървене, мървене.. Единият ми зъбар казваше или зъбите са ти здрави, или венците, това е "генът"
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Справка проучванията на Уестън Прайс, който се интересува. Хора, които никога през живота си не са виждали четка имат перфектни зъби.
Същото важи и за захапката. Ако не си ял вайна като малък, а истински храни зъбите се развиват както трябва и няма нужда от брекети и тем подобни простотии.
Същото важи и за захапката. Ако не си ял вайна като малък, а истински храни зъбите се развиват както трябва и няма нужда от брекети и тем подобни простотии.