Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- E30driver
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Ppetkow написа:Извинявам се, но понеже в раздела за 7ма серия няма такава тема, за това питам тук. Някой случайно да е гледал въпросната кола и да сподели мнение? Благодаря
https://mobile.bg/11583266031269138
Тази която си пуснал не съм гледал. Гледал съм (без палене) тази: https://www.mobile.bg/11583153393800847
Изглежда доста запазена отвън и отвътре. На повече километри, но по-вероятно да са реални, все пак е от дилър и е 2 години по-нова за по-ниска цена.
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
https://bmwvinreport.com/ го няма вече, преместиха се на https://carvininfo.com/ ако някой ги ползва
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Здравейте колеги! Търся си F11, дилемата е голяма. 530д 258к.с. Или 535д 299 или 313к.с.
Бюджет 21000лв и около 4000лв за вериги и пр
Искам съвет какво да търся? 3.5д по скъп ли е за обслужване от 3.0д?
299 или 313кс?
Х-драйв в 313 и в 299кс ли има?
3.0д по здрав ли е от 3.5д?
Адблу във фейсовите ли се слага?
Да избягвам ли автомобили с Адблу?
Благодаря!
299 или 313кс?
Благодаря!
vankata 1296 написа:Здравейте колеги! Търся си F11, дилемата е голяма. 530д 258к.с. Или 535д 299 или 313к.с.
299 или 313кс?
Благодаря!
299 са първите до 04/2011 и са без Х драйв,313 без х-драйв трудно ще намериш,да не кажа и невъзможно.А за тези пари едва ли ще намериш читава 3.5д и за фейсова трябва поне да удвоиш бюджета

обслужването е що-годе еднакво,но 3.0 е с една идея по-надежден от 3.5
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
За тези пари колега спокойно може да караш 3.5д. Само дето ще е на милион километра и челосвана/подводница.
Това ми напомня, че наскоро се продаде една 550i внесена от Швейцария за 28500. Уникална беше, само на 280 000км (170к на обява) салона хубаво намазан с баданарката отгоре, волана тапициран, цялата надраснака за боя, по основите на огледала ръждичка, гумите леш (зимни на 4 години), дисковете с ръб. Абе кукла беше колата. Ама пък евтинджос и с М пакет. Та според мен скоро можем да очакваме включване във форума
Айде и със здраве.
Поздрави,
Михаил Великов
Това ми напомня, че наскоро се продаде една 550i внесена от Швейцария за 28500. Уникална беше, само на 280 000км (170к на обява) салона хубаво намазан с баданарката отгоре, волана тапициран, цялата надраснака за боя, по основите на огледала ръждичка, гумите леш (зимни на 4 години), дисковете с ръб. Абе кукла беше колата. Ама пък евтинджос и с М пакет. Та според мен скоро можем да очакваме включване във форума

Айде и със здраве.
Поздрави,
Михаил Великов
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Както колега каза по-горе, 530d е по-надеждният от 535d. A 299 коня версията , е ПО-окей от 313 к.с. Лично аз не виждам смисъл от xdrive и затова си взех само на задно. Знам, че с xdrive леко частите са по-скъпи и малко по-висок разход държат.Друг е въпросът, че тия с xdrive едва ли зимата карат в 1 метър сняг, та да си кажат ЕЙЙЙ, ДОБРЕ,ЧЕ КОЛАТА МИ Е 4Х4
Миналия месец се качвах няколко пъти до Кръстова гора (тъкмо бях сложил и летните гуми с 8 мм.грайфер) , а горе и през април валя сняг. Та последните 300-400 м.бяха с 2-3 см. сняг и се наложи да оставя колата и да ги мина пеша. Та в тоя ред на мисли , ако бях със зимната ми гума, макар само на задно, пак щях да се изкача. Мой приятел с ауди Q5 от 2016 година 2.0 дизел 190 коня се качи на Кръстова гора януари, когато пътят от село Борово до горе беше целият в сняг
Но quatroto си е сила, знаеш.. В много клипове в youtube при сравнения с xdrive, сякаш на ауди задвижването има леко преимущество, говоря за коли от 2010 до 2016 год. А по-новите вече, това което съм гледал е,че xdrive е по-проходимо от quatroto 

И аз съм за коли без Х драйв, като доводът ми е, че е несъвместим със завиващия заден мост, което за мен е много полезна екстра, която използваш ежеминутно целогодишно.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
И на мен не ми харесват 4х4 колите, много ми е скучно с тях но пък вече станаха много мощни дизелите и ще е много трудно да се карат спокойно ако нямаш 4х4. Преди със задно ме беше страх да подавам много газ на мокро в завой сега ми е доста по-спокойно. Също така зимно време постоянно бях в напрежение дали ще мога да изляза от рампата на подземния гараж като се заледи. Така че има някакви плюсове но си мечтая да има XDrive като на М5 да може да се изключва изцяло предния мост но на дали ще стане.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
ekalchev написа:И на мен не ми харесват 4х4 колите, много ми е скучно с тях но пък вече станаха много мощни дизелите и ще е много трудно да се карат спокойно ако нямаш 4х4. Преди със задно ме беше страх да подавам много газ на мокро в завой сега ми е доста по-спокойно. Също така зимно време постоянно бях в напрежение дали ще мога да изляза от рампата на подземния гараж като се заледи. Така че има някакви плюсове но си мечтая да има XDrive като на М5 да може да се изключва изцяло предния мост но на дали ще стане.
Че то това и сега го има - за xDelete не си ли чувал?
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Ха, не знаех, ще го проверя.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
xdelete , но за ф10-ки след окт. 2011 , където раздатката е АTC 35L, на която за да смениш маслото се сваля и се обръща с главата надолу да изтече през пробката
Интересното е, че при f10 не се налага зануляване на раздатката след смяна на маслото.

Интересното е, че при f10 не се налага зануляване на раздатката след смяна на маслото.
- vankata 1296
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С TOYO
- Мечтае да кара: F11 ///М
Благодаря на отзовалите се! Гледам обяви в mobile.de и не намирам 3.0д само на задно, освен означението x-drive по калниците и на заден капак по снимки вътре в купето как мога да разбера, че е x-drive?
Иначе това ми хваща окото
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-53 ... ml?ref=srp
От три месеца я следя и не му пада цената за разлика от други обяви.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
vankata 1296 написа:Благодаря на отзовалите се! Гледам обяви в mobile.de и не намирам 3.0д само на задно, освен означението x-drive по калниците и на заден капак по снимки вътре в купето как мога да разбера, че е x-drive?
Как да и падне цената, като тя е подарък за тия пари с тия екстри.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
f11 ми е малко безсмислена кола, предвид парите които струва.
Замислял ли си се за ф07? Поддръжката е една и съща и най-често идват с повече екстри от масовата ф10/11?
Замислял ли си се за ф07? Поддръжката е една и съща и най-често идват с повече екстри от масовата ф10/11?
- msch
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: '12 BMW F11 535d xDrive
kraska написа:xdelete , но за ф10-ки след окт. 2011 , където раздатката е АTC 35L, на която за да смениш маслото се сваля и се обръща с главата надолу да изтече през пробката![]()
Маслото се сменя и без да се изважда раздатката и да се обръща.