Сглобяеми/модулни къщи?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Сглобяеми/модулни къщи?
Ако е строена по съвременен начин няма как да светне така никога.
Това е минерална вата в случая. Проблемните неща на този тип строеж са единствено металните свързващи елементи.
Някъде има и хибридна конструкция с метални носещи елементи.

Целта ми изобщо не е да споря, но много се дразня когато умишлено ме взимат за "канарче".
Това е минерална вата в случая. Проблемните неща на този тип строеж са единствено металните свързващи елементи.
Някъде има и хибридна конструкция с метални носещи елементи.

b_u_b_o написа:steeN, ти не разбра ли че изолацията е за балъците. Ората слагат тухли пълни с вата и решават въпроса
Целта ми изобщо не е да споря, но много се дразня когато умишлено ме взимат за "канарче".
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де. Кой тук построи 3 къщи през живота си, че тръгнахте кусури да ми намирате и да учите гъза как да сере?steeN написа:bum_bum написа:Не е изолирана мойта. Само покрива.
Виждал съм извънземни, ама нямаА плочите и балконите са оставени на мазилка с термомостове ли? Това е някаква "иновация".
- steeN
- старши ентусиаст
-
Аз пък си мислех, че целта е да се научи нещо, не да си броим кой колко е построил. В крайна сметка аз не виждам кво мога да науча от тук.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
800 с покривната тераса. Цената зависи много от материалите, при мен около 400к.vlad0 написа:bum_bum написа:Не е изолирана мойта. Само покрива.
Ако не те притеснява да споделиш, тази къща, която си пратил по-назад в темата с озеленяването на последния етаж. Каква квадратура е и колко е цената до акт 14?
Някой има ли линкове на обяви, които са дървени къщи на по 10-15 години?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Аз пък си мислех, че целта е да се научи нещо, не да си броим кой колко е построил. В крайна сметка аз не виждам кво мога да науча от тук.
Ми обясняваш ми, че както е направено ще има термомостове все едно вчера са ме ловили от гората, та да ги оставя така. Не съм го споменал, но технологията е такава. Тухлата стърчи на 12см над гредите и колоните и само те се изолират. Изолирани са дори бетоновите пътеки, които се допират до къщата.
- steeN
- старши ентусиаст
-
А ти се правиш на интересен и ме баламосваш как нямаш изолация, нищо че в тухлите има някаква изолация 100%, което пак е термомост ама карай... после само тавана ти имал изолация... след това разбираме, че и бетона е изолиран. Ако имаш балкон там пак нищо не каза, което е най-съществения проблем в монолитна къща.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Няма изолация в тухлата. Тогава още не бяха излязли тия модерните с вата. Да, пропуснах да кажа, че имам и на гредите и колоните. Некви цели 50кв да кажем
При 2 декара двор, 300+ тераса на покрива и 100 декара гора, започваща на метър от къщата, дали съм имал нужда от балкон?
То изолацията на покрива още не е направена. Та ако ще живеят там и я довърша може да се направи и с пеностъкло, както първоначално мислех че да е ептен еко
То изолацията на покрива още не е направена. Та ако ще живеят там и я довърша може да се направи и с пеностъкло, както първоначално мислех че да е ептен еко
Някой напоследък занимавал ли се е със сглобяеми къщи? Казано накратко, къщата на дядо ми изгоря при пожар миналата година. Роднините ми в момента декларират, че нямат никакъв интерес към мястото. Реално са три места, като в едното имаше масивна къща. Всичко ще бъде изринато и после мисля на мястото на старата къща да се сложи една лека сглобяема вила. Нещо от сорта на

Трябва да оправя документално нещата, преди да се прави каквото и да е. Но това е част от "The War of the Roses". Нямаме документи, нямаме нотариални актове, само удостоверения за наследници. Дълга история ...
После ще ходи на пазара. Аз няма да се върна, а гола земя, не знам. Ще трябва да се разправям и с Община Трън. Иначе мястото е вълшебно. Село Рани луг, на няма и час път от София. Няма промишленост, няма замърсявания, тихо и мирно.

Трябва да оправя документално нещата, преди да се прави каквото и да е. Но това е част от "The War of the Roses". Нямаме документи, нямаме нотариални актове, само удостоверения за наследници. Дълга история ...
После ще ходи на пазара. Аз няма да се върна, а гола земя, не знам. Ще трябва да се разправям и с Община Трън. Иначе мястото е вълшебно. Село Рани луг, на няма и час път от София. Няма промишленост, няма замърсявания, тихо и мирно.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- Don_Diego
- ентусиаст

-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Нито стават бързо, нито евтино вече
За подобен тип употреба аз бих заложил на преместваема или някаква модулна, тип контейнер
За подобен тип употреба аз бих заложил на преместваема или някаква модулна, тип контейнер
Е за преместваема не ти трябва нищо кой знае какво документално, докато за дървена(сглобяема) с фундамент минаваш през бюрократичен ад, особено ако не си в регулация. И аз съм в подобна дилема с парцел малко отвъд околовръстното, май клоня към сезонна барачка от първия тип.
3186 написа:Е за преместваема не ти трябва нищо кой знае какво документално, докато за дървена(сглобяема) с фундамент минаваш през бюрократичен ад, особено ако не си в регулация. И аз съм в подобна дилема с парцел малко отвъд околовръстното, май клоня към сезонна барачка от първия тип.
Загледай се в преместваемите къщи на колела.
Тук до нас един пич внася от чужбина.
Има му обявите по фейс групите съм ги засичал.
Готово и не му трябва нищо,че е на гуми и не се изискват документи.
А си е с размер на къща и почти винаги обзаведено.
Освен ток и вода да му пуснеш друго не ти трябва.
3186 написа:Е за преместваема не ти трябва нищо кой знае какво документално, докато за дървена(сглобяема) с фундамент минаваш през бюрократичен ад, особено ако не си в регулация. И аз съм в подобна дилема с парцел малко отвъд околовръстното, май клоня към сезонна барачка от първия тип.
Зависи за какво и колко ще се ползва и каква е идеята на имота за в бъдеще. Ако не е в регулация ще е филм, но ако направиш сглобяема с фундамент, имаш поскъпващ актив, в другия случай обезценяващ се.
Документално няма нищо уредено. Тепърва трябва да се заниимаваме с всякакви бумащини. Имам "документ", че съм наследник на 1/х част от ..... Къщата е строена 1934г и вече от нея са останали някакви каменни части в основите. Нагоре просто няма нищо. Ще ходи фадрома да изравни всичко и натам започват ядовете. На 99.999% имотът ще ходи на пазара (колкото и да ми е тъжно), но роднините са меко казано идиоти и това ще е единственото решение. Ние сме няколко човека. Като стана въпрос за плащане на глоби и разходи, всички рЕзко загубиха интерес от имота. Но ако аз платя всичко и сложа една къща, опашката от мераклии ще се извие до зад ъгъла. Мястото е вълшебно за отдих и почивка. Тишина, спокойствие и чист въздух. Сглобяемата къща е най-бързия начин, да се "построи" някакво жилище, на мястото на старата къща. Не знам законите, ама няма да се учудя, ако ми поискат дори и разрешително за строеш на мястото на старата къща. Аз от близо 20 години живея в дървена къща и знам всичките и плюсове и практическата липса на минуси. Да се строи къща на три етажа с по 4 стаи и накрая всички живеят и спят в мазето, не го разбирам. На мястото има партиди за ток и вода. Биеш плоча, монтираш къщата и сако трябева да се изкопае септична яма. Достъпен асфалтов път, какво ти трябва повече!?
Ето къщата през март 2025г Изгоря по време на пожара през лятото на миналата година.
Останали са само стълбите надясно нагоре.
Можете да придобиете някаква представа за големината на двора.
Къщата на 9:30 е на пазара. Ако някой е мераклия, може да станеме комшии
https://bazar.bg/obiava-53265312/prodaw ... ast-pernik
Ето къщата през март 2025г Изгоря по време на пожара през лятото на миналата година.
Останали са само стълбите надясно нагоре.
Можете да придобиете някаква представа за големината на двора.
Къщата на 9:30 е на пазара. Ако някой е мераклия, може да станеме комшии
https://bazar.bg/obiava-53265312/prodaw ... ast-pernik
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.