Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Мотористите във форума!

Мнение от bum_bum » 18 Май 2020, 11:42

Аз си взех оригинални, но те и другите и оригиналната са DID та може би все тая..

Аз съм все още с Metzeler Sportec M5, но това е стар модел. После имаше m7, а сега май е m9.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 18 Май 2020, 12:26

Веригa си сложи D.I.D или RK. Пиньони съм слагал само JT и съм много доволен. Друг вариант е от тези карловските NHM гледам доста ги хвалят из форумите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Май 2020, 18:11

Хубави са и нямат грешка! От него можеш да си вземеш и верига CZ! Комплекта идва на уникална цена! А, ако смазваш с ойлер или ръчно с масло, пробега ще е огромен (х2 или х3 на обиконвено или със спрей)! В момента чакаме комплект с 520-ка за едно ендуро за 170лв :yes: !

За гумите: Аз съм предоволен от Пилот Пауър-а, който сложих миналата година! Писах по-назад в темата...

П.П. Сега се сетих още нещо! В момента ще си поръчваме и ойлери от типа Cobra Nemo 2 от 'алито'! Намалени са (корона-вирусно :mhihi: ) на уникална цена! Идват под 35лв с доставката! Какво му плащаш :dunno: ? Който иска, да погледне и да взима докато е време!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Май 2020, 21:18

Дай някакъв линк.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Май 2020, 22:42

И мойте са със стар дот, но са меки доста. Аз вече почнах да лягам мааалко по-малко.

Изображение
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Май 2020, 22:44

Баси chicken strip-a :ok:

Закачам те... :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 18 Май 2020, 23:43

Ето го.... а още няма книжка :(Изображение

Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 19 Май 2020, 12:01

Ойлера: https://www.aliexpress.com/item/3295544 ... web201603_

Колегата с гумата - според мен,май са за смяна или поне така изглежда от снимката..?

Колегата с 'новия' мотор - честито и умната :yes: !

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 19 Май 2020, 12:53

И аз се бях замислил за ойлер, понеже крайно много ме мързи да смазвам веригата, обаче...т'ва не прави ли пълна свинщина? Масло по целия пиньон, заднанта капла, крачолите?
И какво масло се налива в т'ва бурканче?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Май 2020, 15:35

Ако е добър ойлера и се настрои правилно количеството не цапа. Дори е по-добре от масло на спрей, щото там все нещо пак мята, дори като е изсъхнало.

По въпроса за осморката, днес рекох да видя с колко км мога да карам без да пускам крака. До 3км си карам и завивам без ядове, падне ли на два, трябва да се подпирам, ако завивам. Ако съм направо до пълно спиране си седя на мотора и още около секунда и тогава пускам патерицата :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 19 Май 2020, 16:38

alx написа:Баси chicken strip-a :ok:

Закачам те... :angel:

Според мен малко се спекулира с лягането и с тези "страхливи лентички". Ако на всеки завой стръжеш стъпенките в асфалта, това не те прави задължително голям моторджия. Моторът ми е над 40 000 без драскотина, боята по роулбарите и капаците на двигателя лъщи - значи тоя мотор е минал всички завои, които е имал пред себе си. И това е... Виждал съм момчета, които залягат максимално във всеки завой, без да има нужда от това. Важното е да вземеш завоя с каквато скорост искаш, по плавна траектория и без да пипаш спирачките, нали така? Е, ако аз мога да го направя без да си дера стъпенките в асфалта - какъв е проблемът? Лягане - да, но само колкото е необходимо.

Ще кажете - ами щом не лягаш на макс, значи ги минаваш бавно завоите. Така е, аз по принцип не карам бързо, а скоростата в завоя ми се определя основно от видимостта. Ако карам на писта и съм сигурен, че пред мен няма насрещно движение, дупки, животни, комбайни и други изненади, мога да мина завоя и с 200. Но пътищата в провинцията са нещо различно. И какво да правя, ако съм свалил мотора и влизам в завоя със 160 (примерно), а там - изненада?!? Циганинът заминал някъде, а конят е решил, че тревата на дргуя банкет е по-вкусна и каруцата е пред мен, напречно на шосето... ?!? Затова карам така, че винаги да мога да стра в рамките на видимостта си. И още съм жив.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Май 2020, 16:59

bum_bum написа:По въпроса за осморката, днес рекох да видя с колко км мога да карам без да пускам крака. До 3км си карам и завивам без ядове, падне ли на два, трябва да се подпирам, ако завивам. Ако съм направо до пълно спиране си седя на мотора и още около секунда и тогава пускам патерицата :mhihi:

Имам спомен, че като го карах курса осморката или охлюва ли беше се правеше с една ръка при нас. Имаше и една греда по която се караше няколко метра, един гьол който трябваше да се мине и да се спре под наклон веднага след това с мокрите гуми между две линии. Изменил ли се е полигона от тогава?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 19 Май 2020, 17:07

Phil написа:И аз се бях замислил за ойлер, понеже крайно много ме мързи да смазвам веригата, обаче...т'ва не прави ли пълна свинщина? Масло по целия пиньон, заднанта капла, крачолите?
И какво масло се налива в т'ва бурканче?

Този ойлер работи по малко по-различен начин! Няма нужда от настройка един вид... Когато завъртиш 'капачката' на 90',примерно, той започва да капе по веригата ситни капчици в продължение на 3мин. Ако аз преценя,че това количество е много, мога да завъртам 'капачката' на 60',примерно и да капе 2мин,примерно. Т.е. мога да преценя колко време ми е нужно, да ми смаже веригата, така,че да съм доволен, без да омазано и т.н. Следващото пускане,кога да бъде, го решавам пак аз, като завъртам 'капачката' отново! Това може да е след 150км,250км,350км или веднага след дъжд и т.н. Т.е. не е автоматичен - човека решава,кога и колко време да смазва! Това е което ми харесва най-много! Пробно може да се види с каква честота са капчиците по време на работа...

Принципно се пълни с малко по-гъсто масло! Аз мажа на ръка с диференциално 75/90 сега и съм супер доволен... Бих започнал 'опитите' с такова... Ако е по-рядко маслото, капчиците ще са по-начесто и може да се активира за по-кратко време и така.
Последна промяна ildivvy на 19 Май 2020, 17:13, променена общо 1 път

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 19 Май 2020, 17:10

sub_eleven написа:
bum_bum написа:По въпроса за осморката, днес рекох да видя с колко км мога да карам без да пускам крака. До 3км си карам и завивам без ядове, падне ли на два, трябва да се подпирам, ако завивам. Ако съм направо до пълно спиране си седя на мотора и още около секунда и тогава пускам патерицата :mhihi:

Имам спомен, че като го карах курса осморката или охлюва ли беше се правеше с една ръка при нас. Имаше и една греда по която се караше няколко метра, един гьол който трябваше да се мине и да се спре под наклон веднага след това с мокрите гуми между две линии. Изменил ли се е полигона от тогава?

Едно време и двете упражнения се правиха с една ръка! Сега някои/доста от фигурите са отпаднали от полигона, но пък има градско...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Май 2020, 18:29

sub_eleven написа:

Не помня всичките упражнения, но осморката май беше с две ръце. Спиране под наклон мисля, че имаше. Каране по греда не. Локва също. Имаше някакво засилване, спиране и завой. И на изпита качване на втори човек. В общи линии, ако си карал някога колело, шанса ти да вземеш от 1 път е голям :mhihi:

Заръчах си и аз едно такова. Redline 75W-90, вервам ще и дойде като медец на веригата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата