Пръскалки фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 523i

Пръскалки фарове

Мнение от emo25 » 12 Май 2020, 19:22

Здравейте, колата е преди фейслифта с ксенон и съответно има пръскалки на фаровете. Когато вържа всичко, машинката си работи, маркучето към нея е вързано хубаво, но самите пръскалки не излизат и водата излиза в ъгъла между бронята и фара. Някой има ли схема за маркучето което отива до пръскалката, според мен е скъсано

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Пръскалки фарове

Мнение от empar » 13 Май 2020, 10:29

emo25 написа:Здравейте, колата е преди фейслифта с ксенон и съответно има пръскалки на фаровете. Когато вържа всичко, машинката си работи, маркучето към нея е вързано хубаво, но самите пръскалки не излизат и водата излиза в ъгъла между бронята и фара. Някой има ли схема за маркучето което отива до пръскалката, според мен е скъсано

Със сигурност имаш нещо течащо там. Може маркуче, може и самата пръскалка.
Халогените много страдат от това, защото всичката вода се излива върху тях и им разказва играта.
Намери някой клип в тубата как се свалят ксенонови фарове и ще видиш какво точно представляват пръскалките.
Аз на моите като временно решение(понеже не ми се даваха точно тогава 250лв. за пръскалката) им изолирах маркуча направо от казанчето за течността, защото само с откачане на буксата пак си отиваше вода по системата нататък и всеки ден имаше локва под левия фар.

Потребител
Аватар
Кара: 523i

Мнение от emo25 » 13 Май 2020, 10:45

empar написа:
emo25 написа:Здравейте, колата е преди фейслифта с ксенон и съответно има пръскалки на фаровете. Когато вържа всичко, машинката си работи, маркучето към нея е вързано хубаво, но самите пръскалки не излизат и водата излиза в ъгъла между бронята и фара. Някой има ли схема за маркучето което отива до пръскалката, според мен е скъсано

Със сигурност имаш нещо течащо там. Може маркуче, може и самата пръскалка.
Халогените много страдат от това, защото всичката вода се излива върху тях и им разказва играта.
Намери някой клип в тубата как се свалят ксенонови фарове и ще видиш какво точно представляват пръскалките.
Аз на моите като временно решение(понеже не ми се даваха точно тогава 250лв. за пръскалката) им изолирах маркуча направо от казанчето за течността, защото само с откачане на буксата пак си отиваше вода по системата нататък и всеки ден имаше локва под левия фар.

Знам, и мойта така е запушена директно от машинката, но тия дни реших да видя защо е запушена, оказа се, че машинката си върти. Явно наистина ще свалям фаровете да видя от къде е, друг начин няма

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, Е53
Мечтае да кара: ново

Мнение от mi6obmw » 13 Май 2020, 15:30

Помпите( буталата) под фаровете протичат. Залагам на това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 320d 04'

Мнение от PaLMaL » 13 Май 2020, 18:39

При мен си текат на самотек като им извадя дюзите. Докато не изтече всичката течност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: M5 E60,F90

Мнение от iNfoster` » 18 Май 2020, 21:55

И при мен не работят уж се чува, че моторчето работи като пръсна на стъклото, но пръскалките не излизат. Гледал съм от компютъра са пуснати не са спрени. Ама донякъде по-добре защото хаби супер много течност като са пуснати, особено ако карате в лошо време по-магистрала едно казанче отива за 100 км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PaLMaL » 18 Май 2020, 22:14

Масово им се маха бушона , както и аз направих :cop:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Май 2020, 22:36

При мен си капят леко и са запушени директно от помпата, а и тя е изключена..
Но ще взимам нови и ще ги сменя, че ме кефи като пръскат. :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PaLMaL » 21 Май 2020, 22:27

Kroki написа:При мен си капят леко и са запушени директно от помпата, а и тя е изключена..
Но ще взимам нови и ще ги сменя, че ме кефи като пръскат. :D

Пиши на ЛС , можем да пазарим нещо :D

Назад към E46