Нормално ли е- бръмчене климатроник?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Нормално ли е- бръмчене климатроник?
здрасти,здрасти.4естити слан4еви дни.питам дали имам проблем с климатроника или си е така.след контакт или гасене на двг се 4ува леко брам4ене от него,като малко ел.мотор4е или пер4ица за около 5мин.после спираи.фреон ако имам нужда мога ли да си сложа и каде е по колата това нещто.благодаря
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Нормално си е, спокойно. Това е моторчето, което засмуква въздух към датчика за температурата в купето. На климатика с врътките се намира от другата страна на копчето за отоплението на задното стъкло, зад една дупка с решетка 

---
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Това нещо "фреон" сам не можеш да си сложиш. Освен ако преди това не си сипвал компресия
Отиди на сервиз за климатици, приятелю!

Отиди на сервиз за климатици, приятелю!
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
theraven_nz написа:Нормално си е, спокойно. Това е моторчето, което засмуква въздух към датчика за температурата в купето. На климатика с врътките се намира от другата страна на копчето за отоплението на задното стъкло, зад една дупка с решетка
ъъъ а ако му е двузонов ?
иначе е абсолютно нормално да
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Нема значение дали е двузонов или тризонов.
Както е отговорил колегата най-напред - така е. И на климатроника с врътките, и на дигиталния все си се чува да побръмчава туй вентилаторче. Дори и на Е39 се чува, въпреки че самото управление е свалено по-надолу на конзолата. Между другото всички климатроници са двузонови май... Чак в Е46 по някаква причина е еднозонов...

Както е отговорил колегата най-напред - така е. И на климатроника с врътките, и на дигиталния все си се чува да побръмчава туй вентилаторче. Дори и на Е39 се чува, въпреки че самото управление е свалено по-надолу на конзолата. Между другото всички климатроници са двузонови май... Чак в Е46 по някаква причина е еднозонов...

- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Май всички бръмчим
Редактирал съм заглевието, за да се знае за какво става дума от него и да е по-лесно при търсене.

Редактирал съм заглевието, за да се знае за какво става дума от него и да е по-лесно при търсене.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
При мен се чува за 2-3сек след като загася колата и после спира?? явно е много мощно и бързо охлажда 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
според мен не е нормално .. защо ли .. защото като го изкарам и спира
мойто е отваряно да сненя конденза и от тогава почна 1 познат имаше на него не бръмчеше или поне не съм чул ...
бръмченето НЕ Е от вентилаторчето
.. изкараите го и ще видите че то си върти доста тихо при това
по скоро от вибрацията и нещо леко дрънчи .. сега сложих 2 гумени шаибички на винчетата на вентилаторчето да не предава вибрацията и ще се заслушам тея дни дали го има .. в момента тествам едно друго което оправях и немога да забележа дали съм решил проблема
щото при вас не знам как е но при мен доста дрънчеше .. и като го натисна леко разместя спре и след малко пак бррррр няма логика да е нормално
мойто е отваряно да сненя конденза и от тогава почна 1 познат имаше на него не бръмчеше или поне не съм чул ...
бръмченето НЕ Е от вентилаторчето

по скоро от вибрацията и нещо леко дрънчи .. сега сложих 2 гумени шаибички на винчетата на вентилаторчето да не предава вибрацията и ще се заслушам тея дни дали го има .. в момента тествам едно друго което оправях и немога да забележа дали съм решил проблема
щото при вас не знам как е но при мен доста дрънчеше .. и като го натисна леко разместя спре и след малко пак бррррр няма логика да е нормално

Бръмченето
Според мен си е нормално това бръмчене, защото и при мен е така. И аз съм чувал че е от вентилаторчето. С дигиталния климатроник съм.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Re: Бръмченето
snow написа:Според мен си е нормално това бръмчене, защото и при мен е така. И аз съм чувал че е от вентилаторчето. С дигиталния климатроник съм.
свалял ли си го някога ?
дръж го в ръцете си 1 час ако бръмне ше ти подаря колата ми

то се върти доста бързо .. ако бръмчи значи е развалено но поне при мен не виждам никакъв проблем в него освен ако не опира някъде

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
И при мен бръмчи, като купих колата нищо не се чуваше, после 1-2 минути, а сега и повече от 5 понякога, още като дам контакт и почва, надали обдухва чип-а, не и при температура около 10-15 градуса, пък знам ли
, но и според мен не е нормално. За сега нямам време да ходя дя го гледат, но ако някой реши проблема ще е от полза за всички ни май 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
сваляте го .. вентилаторчето се държи на 2 винчета за целата джаджа .. слагате 2 гумени шайбички и го завивате пак ... при мен сега чувам само жуженето на урудката но няма тоя шум от бръмчене .. поне днес не съм го чул
п.п. ако се оправи пич сокче щот съм с колата

п.п. ако се оправи пич сокче щот съм с колата

Последна промяна bam-bam на 25 Яну 2007, 23:54, променена общо 1 път

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2