Къде бихте живяли?
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Къде бихте живяли?
Много истинско село, малко ще ти е странен диалекта като идеш там, но иначе е супер. Другото място където те съветвам да погледнеш е Момчиловци, най християнското село което съм виждал, единственото място където и да съм ходил не може да видиш 1 боклук по пътя, цената на кафето в ресторанта е 40 стотинки
. Иначе за да придобиеш представа отиваме с компания да обдваме там, местните са се събрали в едно заведение (местние ми набори 24-26), едно момиче пее родопски песни, 3 ма свирят на гайда пият и се веселят, останали там от вечерта
, видяха ни и без да се познаваме ни поканика при тях , имах чувството че времето там е спряло преди около 80 години(е за млад човек има и отрицателни страни, но все пак), а в Широка Лъка също е на почит гайдата, имат музикално училище , празник на кукерите имаха скоро, супер селце общо взето близо до Смолян е, което е предимство. Въпроса е само да намериш с какво да се препитаваш на такива места иначе за спокойни старини ами не виждам по-добро място, по тази причина аз не давам и дума да се обели(да знам че съм млад и има много време), да се продава нещо в Чепеларе дори никой да не живее там и да няма да намерение да се връща.
пп:Ако наистина серионо решиш да взимаш нещо там, напиши къде искаш изисквания г/д и ще поразпитам като се прибера, понеже има доста хора от там кооито продават, но са на възраст и за тях интерент = нещото от което внука и на баджанака зетя ни пускат музика и нищо друго
пп2: Нещото което съм срещал само при нас са циганите. Аз си падам малко расист, не ги харесвам ама грам, но нашите са други. Когато работих във завода за ски в Чепеларе, до мен работеше циганин на другата машина, но им права евала, ходи на работа, купува си кола, плаща си данъците, праща си дететео на училище, строи си законна къща, плаща си сметките, еми с какво съм повече от този човек аз- еми нищо. Някак си са успяли да се интегрират и просто не крадат(е айде с 1-2 изключения), но 99% са много честни и точно, но само там съм виждал такиав навсякъде другаде
пп3:Недостатъци на тези места- за всякаква бюрокрация ще трябва да ходиш в Смолян, няма много препитание и пореди това се обезлюдяват (има си все още хора и млади които остават там), но все пак.
Та толкова за нашия край ако някой иска да пита или търси нещо, да пише спокойно на ЛС.

пп:Ако наистина серионо решиш да взимаш нещо там, напиши къде искаш изисквания г/д и ще поразпитам като се прибера, понеже има доста хора от там кооито продават, но са на възраст и за тях интерент = нещото от което внука и на баджанака зетя ни пускат музика и нищо друго

пп2: Нещото което съм срещал само при нас са циганите. Аз си падам малко расист, не ги харесвам ама грам, но нашите са други. Когато работих във завода за ски в Чепеларе, до мен работеше циганин на другата машина, но им права евала, ходи на работа, купува си кола, плаща си данъците, праща си дететео на училище, строи си законна къща, плаща си сметките, еми с какво съм повече от този човек аз- еми нищо. Някак си са успяли да се интегрират и просто не крадат(е айде с 1-2 изключения), но 99% са много честни и точно, но само там съм виждал такиав навсякъде другаде

пп3:Недостатъци на тези места- за всякаква бюрокрация ще трябва да ходиш в Смолян, няма много препитание и пореди това се обезлюдяват (има си все още хора и млади които остават там), но все пак.
Та толкова за нашия край ако някой иска да пита или търси нещо, да пише спокойно на ЛС.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз имам приятел от Широка Лъка, много точно момче. Пращал ми е снимки от селото, много красиво и спокойно изглежда 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ако е по- млад може и да го познава, как се казва? Иначе да повечето са такива, има и изключения де, но то няма как.... Иначе да много спокойно найстина, даже човек може да се побърка по някога от спокойствеи( ако си на 24 и ти се живее та 2 не виждаш) иначе е супер 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Като каза Момчиловци, наистина е много готино място
Освен всичко друго, обичам такива места, в които усещаш простора и има гледки над Родопите
А и с кола си за 20 минути в Смолян, като не е затрупано всичко със сняг, де
Ами аз отивам за повече до офиса в София всеки ден, нищо, че тръгвам в 7 и нещо
И нервите до офиса не искам да ги споменавам. Почнах да медитирам заради това
Та пътя от Момчиловци до Смолян последно беше доста добър, колегите да кажат как е в момента. То това ти е важно, да имаш добра връзка с някой по-голям град
Иначе от там, през Девин, Доспат, до Гоце Делчев са ми любимите места в България. Има случаи, когато събота се качваме на колата, обикаляме ги за един ден и се прибираме в София. Без да бързаме, наслаждавайки се на Родопите
Уникално красиво, зареждащо и спокойно ми е там

P.S. Където и из България да решиш да купиш нещо, отиди преди това, разходи се, постой, за да видиш как ще ти действа това място.

Иначе от там, през Девин, Доспат, до Гоце Делчев са ми любимите места в България. Има случаи, когато събота се качваме на колата, обикаляме ги за един ден и се прибираме в София. Без да бързаме, наслаждавайки се на Родопите

P.S. Където и из България да решиш да купиш нещо, отиди преди това, разходи се, постой, за да видиш как ще ти действа това място.

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Благодаря момчета за инфото.
Това го пренебрегнах последния път, щото се върнах в родния си град, после разбрах, че не е същият вече, 20 години по-късно нещата, които ме изгониха пак си ги има, но има и други вече, по-кофти тенденции..P.S. Където и из България да решиш да купиш нещо, отиди преди това, разходи се, постой, за да видиш как ще ти действа това място.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alekangg написа:Причини много, основните са
...
За скъпотията и ниските заплати съм го чувал от мои съселяни шуменци, които живеят там.
Иначе ми се струва, че имотите (скромните) са достъпни, особено в сравнение със Сф май са наполовина, както и наемите.
За пипалата на трите букви също съм слушал, странно е, че слизах от Витоша и случайно ми предложи минаващ с кола варненец да ме закара до града и като си говорехме, споменах ТИМ, той не коментира въобще

Иначе хубав град, поне като си за малко.
Вярно е тегаво с тия тесни улици, задръствания стават супер лесно..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:alekangg написа:Причини много, основните са
...
За скъпотията и ниските заплати съм го чувал от мои съселяни шуменци, които живеят там.
Иначе ми се струва, че имотите (скромните) са достъпни, особено в сравнение със Сф май са наполовина, както и наемите.
За пипалата на трите букви също съм слушал, странно е, че слизах от Витоша и случайно ми предложи минаващ с кола варненец да ме закара до града и като си говорехме, споменах ТИМ, той не коментира въобще,явно има и страх..
Иначе хубав град, поне като си за малко.
Вярно е тегаво с тия тесни улици, задръствания стават супер лесно..
Чак достъпни не ги виждам. Общо взето са с 20 до 30% надолу, но да наемите са на 50% или пак се връщаме, че е супер надценен град.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Stoqnov_1979 написа:Просто в ясен ден може да видя и Бяло море,нищо че съм в Стара планина

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
b_u_b_o написа:Stoqnov_1979 написа:Просто в ясен ден може да видя и Бяло море,нищо че съм в Стара планина
Тва ако стане ще призная че земята плоска...даже леко вдлъбната
Написах го така да се каже като хипербола.
Потвърждение и от мен за Родопите - единственото останало място в България, където преобладаващо хората са добронамерени, трудолюбиви и приятелски настроени.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Къде бихте живяли?
В Родопите не знам как е. В Северозапада най-лошoто на селата е, че в тях живеят селяндури, Андрешковци и поне две трети от населението в трудоспособна възраст са деградирали типове. Гледам по някакъв канал, че търсят Саскуоч и Чупакабра. Ми разходете се в някое северозапдно село привечер есента или зимата и ще го видите поне 10 пъти. Рунтав, брадясал, с окъсани дрехи, смърдящ на застояло и на алкохол, тръгнал да търси къде да се донапие. За все още недеградиралите, колата е смисълът на живота, а шофирането е най-големият скил. Като добри шофьорски умения се възприемат, да вдигнеш 200 на прав път и да си нагъл на пътя. Успоредното паркиране е за педерсчетата от София. Ходенето без кола, дори на 50 метра се възприема като стрнност. Другото най-голямо умение на селските типове е търговията. Постоянно са някакви препродажби, купуване и продаване на боклуци в О ЕЛ Екса, бартери, пазарлъци и други бизнесменски работи. Обикновено с парите от пенсията на дъртите или от бърз кредит. Заведения има, но не са популярни. Обикновено младите, пък и дъртите си купуват кафе или бира от някой малък хранителен магазин и сядат на пейката, която е до вратата на обекта. По-вървежните с по-хубавите коли се събират на някоя гумаджийница или автомивка на кафенце с колите, та да си ги гледат и да им се радват. Обикновено пред тези обекти има вендинг машина. Облеклото е задължително анцунг и маратонки Адидас. По-богатите са с оригинални, по-бедните с реплики. Само педерсчетата от Пловдив и Варна носят някакви жнски марки като Найк и Пума. Бабите и дядовците по Северозапдните села са любезни и добронамерени към пришълците, но понякога това е с користна цел. Имат се за много хитри и винги подхождат с хитрост или лека подлост към гражданчетата. Никога нищо няма да ти кажат директно или да те помолят за нещо. Така ще извъртят нещата, така ще увъртат, ще лъжат, ще те омайват и никога директно. Миналата година си бях паркирал буса до оградата на съседите. На бабичката и правел сянка на лука. Аз пък не съм се усетил. И два дни дъртата ми разправя как се били появили змии в съседните дворове, как не знам си кво...и да съм видел дали няма някоя змия под буса, защото не съм окосил тревата под него. Ама то пък не съм можел да се завра под буса, защото съм много як, та трябвало да го преместя малко. Ама пък като съм го преместел и окося тревата, да не го връщам, защото тревата щяла да се задуши и разни подобни. Накрая се усетих и мръднах буса. Като бяха малки децата и с другите деца се бяха събрали на една пейка в махалата и вдигаха много шум. Детска им работа, на мен не ми пречеха, но явно на бабичката в съседната къща и е пречело, но не дойде да ми каже, та да взема мерки, ами слагаше умрели плъхове под пейката, мажеше я с нещо черно и какво ли не. Комшиите от другата страна на дора ми пък гледаха овце и агнета. Аз бях окосил тревата покрай Гергьовден и бабичката и стареца ми предложиха да ми я изхвърлят, ей така от добри чувства. На другия ден си купих агне от тях и коремът му беше пълен точно с моята трева. Стар търговски трик, за да се вдигне теглото на агнето. Та не вярвайте безпрекословно в добротата и искреността на бабите и дядовците на село. Поне не в Северозапада. Абе хубаво си е да живееш в някое село, далеч от шума на града, ама ако градът е Бостън, Чикаго, Париж или Цюрих.
Последна промяна ukelichko на 08 Мар 2020, 23:50, променена общо 1 път
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ukelichko написа:...

Неотразим, както винаги

Мен искрено ме забавлява, но и представя нещата до последния и неподправен детайл с такава сила, че не е истина как въздейства просто

Китодар и Пустиняците ряпа да ядат

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
В интерес на истината на моменти съм се замислял, но много хора от обкръжението ми ще се припознаят в разказаните истории и ще изпадна в изолация
.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Nickelback написа:ukelichko написа:...
![]()
Неотразим, както винаги![]()
Това си е талант, дар слово.
Като видя негов дълъг пост и не мога да не го прочета на един дъх

Все едно четеш Вазов или Елин Пелин. Обърнато е внимание и на най-малките детайли, за да се възпроизведе перфектно ситуацията - все едно си там и героя стои срещу теб

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С други думи ако не си селския олигарх , северозапада не е най доброто място където бихте "живяли " 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...