E46 избор на дискове и накладки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
E46 избор на дискове и накладки
Колата е 320d 2003 facelift 150hp. Предстои ми смяна на спирачни дискове и накладки. Спрял съм на тези варианти:
Brembo max+brembo накладки
Brembo max+Ate накладки
Ate power+ate
Ако може идеи за добър вариант нарязани или плътни за самия модел.
Brembo max+brembo накладки
Brembo max+Ate накладки
Ate power+ate
Ако може идеи за добър вариант нарязани или плътни за самия модел.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: E46 избор на дискове и накладки
Звучи "изтъркано" , но си е най-добре БМВ дискове примерно комбинирани с Ате накладки 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
Последно бях с АТЕ рязани дискове и АТЕ керамични накладки, не бяха от най-тихите ама пък спираха яко!
BobbyD написа:Последно бях с АТЕ рязани дискове и АТЕ керамични накладки, не бяха от най-тихите ама пък спираха яко!
Това със стърженето мисля да пропусна. Ате рязани с ате накладки (не керамични) дали ще е добра комбинация?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Накладки с коефициент на триене от 0.25-0.35 са достатъчни за спиране на превозното средство при умерено каране. Това са стойностите, които неоригиналните компоненти обикновено притежават. Коефициента на триене на оригиналните спирачни накладки е малко по-висок - около 0.3-0.5. Спортните спирачни накладки при работна температура от 150 °C имат нисък коефициент на триене - 0.2. Когато са затоплени, може да се увеличи до 0.5
Не се карат с обикновени дискове за да работят оптимално и затова, за което са създадени. Държат се отвратително, ако от сухо отидеш внезапно на мокро- направо отказват да спират, трябва да натиснеш няколко пъти педала, изпитвал съм го със 190 преди завой и усещането беше крайно неприятно.
Оригиналните накладки на BMW приличат на ATE- поне визуално нямат разлика и нямат нищо общо с керамичните. И спират превъзходно при всички ежедневни ситуации. За това колегата ти дава оптималното- оригинални дискове, за да не се изкривяват и накладки ATE, които са с поведение близко до оригиналните, но си спестяваш доста пари. Вече за пистовите състезатели- керамични дискове и накладки- и двете.
- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
Brembo max+brembo накладки. За мен това е по добрият вариант. Карал съм и с оригинални дискове с ате накладки, брембото спира осезаемо по добре. Също моето е дупчено и спира отлично и когато е мокро. И абсолютно не се криви. Взимано е от официален дистрибутор за България и като бонус цената му е наполовина от оригиналните. Брембо накладките бяха на цената на ате. За в бъдеще съм решил друга комбинация да не взимам. Поне докато не попадна на издънка
, но при всички случаи е добре каквото и да се взима да е от официален представител

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Специално от дупчените дискове ползата е ... има дискусия точно тези дни в извън темата
За тозно тази марка - имал си късмет . Бях скоро в Италия и имах разговори с колеги там относно Брембо - в момента нещата не са много "цвете за мирисане" .

За тозно тази марка - имал си късмет . Бях скоро в Италия и имах разговори с колеги там относно Брембо - в момента нещата не са много "цвете за мирисане" .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
И аз имам същата печка и преди 4 месеца ги смених. Взех от лавиатан предни, задни дискове АТЕ и накладки АТЕ. За 7,8 хиляди километра нямам никакви ядове, спират си перфектно, освен ако не си супер рейсър. Цената сравнение с оригиналните е драстично по-малка от рода на 2 пъти и нещо по-малка.

От коментарите и съветите значи най-добре да се спирам на Ate power disc + Ate накладки, а за спирачна течност има ли значение каква или каквото ми сложат?
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Аз имах останала не отворена туба от предната кола ТЕКСТАР ДОТ 4 и такава сложих, но не смятам, че има някакво значение. 

acidburn-525tds написа:Аз имах останала не отворена туба от предната кола ТЕКСТАР ДОТ 4 и такава сложих, но не смятам, че има някакво значение.
Мерси за съветите колега.
KARASKO написа:От коментарите и съветите значи най-добре да се спирам на Ate power disc + Ate накладки, а за спирачна течност има ли значение каква или каквото ми сложат?
На капачката за казанчето трябва да пише.
На моята е dot4.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Ако искаш коефициент 0.7 без много шум си сложи EBC bluestuff + Ate power рязани.
Добри са дори и студени.

Добри са дори и студени.

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Здравейте,
Аз съм с предни дискове ATE power (нарязани). Накладките са АТЕ. Колата спира супер добре, като направих и рециклиране на спирачните апарати. Първите 8-9 месеца до година, като километри 10-13х.км. всичко беше супер. Но след това при натискане на спирачките при над 70-80км. се появи биене във волана. Дисковете никога не са прегрявани, когато карам колата на автомивка внимавам да не са топли дисковете. Въпреки това вече има биене при спиране. Явно за дисковете си трябва инвестицията за оригинални.
Аз съм с предни дискове ATE power (нарязани). Накладките са АТЕ. Колата спира супер добре, като направих и рециклиране на спирачните апарати. Първите 8-9 месеца до година, като километри 10-13х.км. всичко беше супер. Но след това при натискане на спирачките при над 70-80км. се появи биене във волана. Дисковете никога не са прегрявани, когато карам колата на автомивка внимавам да не са топли дисковете. Въпреки това вече има биене при спиране. Явно за дисковете си трябва инвестицията за оригинални.
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Над 25к км минах с дупчени Цимерман и накладки Ате отпред и отзад, с тях продадох и колата. За това време никакви проблеми, закупих ги от един онлайн магазин, докарват от Германия уж... Квото и да вземеш, най-важни са първите километри и напасването през това време.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2