Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от Сондьора » 18 Дек 2019, 23:17

Стинката ти тука ли живееш или некъде другаде? Питам само, щото тука се изливате некви 2-3ма дето не живеете в бг, може би минавате през Коледа/лято, нещо ако е останало от отпуската...и пишете глупост след глупост.

Пример...Каско от 1200..става на 1700, поради факта, че си завел щета градушка... :mhihi:

Така че, каквито и доводи да мъкнете от САЩ Канада, все тая...тука всичко е заради...крадене, стрижене, крадене ..период.
П.п и може би вече, след толкова години, някои хора не знаят от къде идват тези застрахователни компании, но навремето хора си цепеха веждите, без да искат, докато си застраховат е28 или 100тицата .. примерно..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Дек 2019, 0:09

Пример за каско в темата за ГО. Браво, разби ме. В Бг съм си от известно време и плащам на 2 коли ГО. И след гимназията съм живял по равно горе долу тука и в щатите и още малко на трето място.
Като ми видиш датата на регистрация може съвсем да си попълниш лексикончето и да се усетиш малко, че вероятно не само от отпуска по Коледа съм виждал някои работи.
То и работния стаж ми се разделя по-равно горе долу между двете места, та и за пенсиите май знам какво говоря. И какво като ти го казах това, пак ще ми обясниш, че падам от луната.

Айде сега пак носталгични истории за 90те. 2019 година сме. Ако става въпрос, на мен са ми крали една кола в бг-то (и мисля да не разяснявам каква е ситуацията в полицията като отидеш да обявиш кола
за открадната... как те удря реалността бързо) и друга са я вандализирали, вкл счупени огледала, трошене на прозорци и рязане на гуми в различни периоди... ама какво да кажа като и в щатите 2-3 пъти са ми слагали пирони
в гумите и поне 2 пъти ми бяха теглили ключове... да седна да се тръшкам ли?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Дек 2019, 0:50

Едно време си оправяха вземанията по другия начин, са е демократично със закони.
Но карай...а и не съм от модерните, че да те пиша в лексикона :mhihi:

И нали си икономист човек...от кои се държи икономиката в БГ...провери. И като провериш ще ми кажеш ква е разликата между 90те и 2019 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Дек 2019, 1:49

http://insmarket.bg/Новини/91-млн-лв-печалба-отчита-общото-застраховане-в-края-на-2018-година_l.a_at.1_i.463839.html

По задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" компаниите са продали полици за 935 640 959 лв, а по доброволното автокаско - за 614 083 452 лв.
По автомобилната "Гражданска отговорност" са покрити щети за общо 513 957 599 лв., а по доброволното автокаско – за 292 814 640 лв

Секторът е продал застраховки за малко над 2 млрд. лева и е платил щети за близо 963 млн. лева
Към края на декември 2018 г. секторът отчита печалба в размер на 91,059 млн. лв.

И всеки си прай сметката... айде тия направиха по 400 милиона от ГО и 300 милиона от Каско... само малка, но съществена подробност, че горе долу половината от получените премии се плащат на презастрахователи,
(казано на прост език, нашите застрахователни компании се застраховат в по-големи компании за целия риск, който са поели) и реално остават едни 2-3% в общия случай в края на годината.
От къде идват другите 5-6% печалба на застрахователните компании ше кажете... А ми точно където е най-сладката част на този бизнес - от инвестирането на огромните застрахователни резерви, които са длъжни да държат по закон.
В никакъв случай не ги оплаквам, бизнеса е доста доходоносен, ама да твърдиш, че застрахователите правят по 50% вместо 2-3% от разликата между получени и изплатени премии... леко глупости.

Където е мизерията на нашите застрахователи, че умишлено държат ниски премиите и после умишлено изплащат едно нищо... Та ситуацията е ние ги лъжем, че се застраховаме, те ни лъжат че ни застраховат.
Та както с повечето неща, ситуацията е доста скучна и банална и няма конспирация на ильоменатите, освен че и двете страни се лъжем, че плащаме за някаква услуга, която получаваме.
Последна промяна steeN на 19 Дек 2019, 2:13, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 19 Дек 2019, 2:13

steeN написа:http://insmarket.bg/Новини/91-млн-лв-печалба-отчита-общото-застраховане-в-края-на-2018-година_l.a_at.1_i.463839.html

По задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" компаниите са продали полици за 935 640 959 лв, а по доброволното автокаско - за 614 083 452 лв.
По автомобилната "Гражданска отговорност" са покрити щети за общо 513 957 599 лв., а по доброволното автокаско – за 292 814 640 лв

Та ситуацията е ние ги лъжем, че се застраховаме, те ни лъжат че ни застраховат.

Работата е там че след въвеждане на БМ ситуацията ще е Те ни лъжат че ни застраховат, ние НЕ ги лъжем че си плащаме :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Дек 2019, 2:14

Ако сравниш със застраховките примерно в Германия, не се получава че много наистина си плащаме. Там най-обикновенната кошница е 1000 евро на година някъде като си нов шофьор поне. Тука минаваме с 100на.
А не мисля, че средния немец взима 10х на средния българин заплата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 19 Дек 2019, 2:36

:mhihi: Ами като сме почнали да сравняваме да сравним средна цена на МПС в Германия спрямо това в БГ, след което средна цена на час работа в сервиз в дойчланд спрямо тази при бай Пешо и за капак да сравним средна работна заплата която в БГ е около 500евро спрямо 3000 в Германия и ко речи :mhihi:. Ся очаквам някой да се изходи пак как колата не е право по закон и е лукс и бла бла бла бе само масони в тоя форум и в частност в раздел Извън темата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Дек 2019, 3:01

Е може да отчетем, че има една дупка от 6х до 10х примерно и да си стиснем ръцете по средата?

Чак пък... беше лукс, сега не е. Ама ако се бутаме като сардини в консерви в 4 града, пак ще стане лукс и то просто щото няма да има къде да ги съхраняваме.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 19 Дек 2019, 8:25

steeN написа:
за открадната... как те удря реалността бързо) и друга са я вандализирали, вкл счупени огледала, трошене на прозорци и рязане на гуми в различни периоди... ама какво да кажа като и в щатите 2-3 пъти са ми слагали пирони
в гумите и поне 2 пъти ми бяха теглили ключове... да седна да се тръшкам ли?

Ай, стига бе! Такъв хубав човек, като теб пък и тук и там да му вандалстват върху колата!? Не го вярвам!

На сайта на КАТ има статистка за ПТП и за превишена скорост за 2018 има само една катастрофа и само един загинал. За 2017 има 4 катастрофи и 0 загинали. Това са официалните данни на КАТ въз основа протоколите, които техни служители пишат. Тогава защо превишаването на скоростта се сурвака толкова тежко? За мен лично намалението на жертвите по пътищата, не е в следствие на някаква свършена от КАТ работа, а поради факта че бавно автопаркът се подновява с по-нови коли с интегрирана пасивна и все по-добра активна защита. Дори и периода, през които камерите на КАТ бяха обявени за незаконни не доведе до драстично увеличаване на жертвите.
Сега за ГОто. Ти като си видял от първо лице българската действителност, виждал ли си как компаниите плащат за щети по ГО? Как оценяват щетите и т.н.? Ако нямаш каско си прецакан по подразбиране. И целия БМ започва да се върти, как да се дои още. Горе долу щом имаш удар, дори паркинг щета, ГОто се изстрелва нагоре и последствията се чистят следващите 10 години. Това е несериозно. Затова съществува застраховката, някой поема риска вместо тебе, срещу заплащане. Да този риск варира в зависимост от водача. Но ако аз ще трябва да си плащам и щетите, за какъв чеп ми е застраховка? А реално това се получава. С тези условия и при най-дребния удар, виновния ще бяга и ще стане още по-зле.
Самата БАЗОВА цена също варира. За мен може да е 240 в Алианц, но за същата кола за бай Пешо ГОто може да е 340. Самите цени са много мъгляво формулирани. Няма нито една ЗК, която да е обявила цена на сайта си за ГО. При един малус, много бързо ще се окаже, че базовата ми цена няма да е кратна на 240, а на максималната. Това с 300 лв е някаква утопия за приспиване на наивните. Така че, айде първо да си подредят къщичката и след това да измислят нови начини за увеличаване на бонусите за роднини и любовници.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 19 Дек 2019, 13:02

Ма щом пък съм хубав, значи съм си платил в аванс. Да му мислят тия дето тепърва имат да изплащат, те си знаят :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2019, 13:04

steeN написа:Добър ден. По закон не могат да откажат на никой застраховка. Всеки, който отиде при тях трябва да му дадат оферта.
Нали разбираш, че иначе едно 1/3 от хората щяха да са незастраховаеми на практически каквато и да е цена.

Еми те и сега го правят, отказват каско или каквато и там да се сетиш застраховка с ценови предложения. Разгледай каско за автомобил над определена възраст да кажем в Алианс и ще видиш над каква възраст на автомобила вече отказват да те застраховат.

steeN написа:А ми като си юзър, защо изказваш такива категорични мнения? Като не искаш да разбираш, прави каквото ти казва държавата... ти хем си юзър хем и собствено мнение имаш. Как става този номер? От къде тази увереност, че не грешиш доста... резултата е точно от такива юзъри с мнение.

Таз печалба как я смяташ? Да не мислиш, че примерно Лев Инс (примерно щото май бяха най-големите) се занимават само със застраховки гражданска отговорност? Това са някакви абсолютно неадекватни сметки... И друго не ми е ясно... като имаш толкова голям проблем с българските застрахователи, защо не се застраховаш примерно в Алианц? И те ли са мафиоти според теб? 129 годишна компания на немската мафия :dunno: Ами като имате такава активна позиция... гласувайте с парите си изкарайте от бизнеса българските застрахователи. Популизъм навсякъде... после що сме на такова положение.

Ако визираш категоричното ми мнение за пенсиите.. ами при положение, че демографски страната е зле, но не чак толкова пък зле все още и с вноските по пенсионни фондове към момента не се покриват и 50% от плащанията по тях как може да окаквам, че нещата ще се подобрят, когато демографията съвсем си пикае в крачола? От къде ще дойдат тия пари? От бизнеса и неговите данъци? И какъв бизнес ще е останал до тогава, като всичко, което е в дребен мащаб се смазва още в зародиш с ненормални регулации и тем подобни малоумщини?

Колкото до гласуването с парите ми- правя го. Платих доста като процент над цената на българските компании за ГО, точно в Алианц.

Самите ЗК декларират 100-тина милиона печалба към 7-ми месец тая година. Това според теб преди или след презастраховането е?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Дек 2019, 17:36

В неделя ще мина през черквата да запаля една свещ за горките застрахователи , покосени от бедност и недоимък през 2019г :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Дек 2019, 18:53

Колкото е по-беден един човек, толкова по-големи са му изискванията.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Дек 2019, 19:26

BMW_POWER написа:Колкото е по-беден един човек, толкова по-големи са му изискванията.

хм... не съм съгласен :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Дек 2019, 19:58

alx написа:
BMW_POWER написа:Колкото е по-беден един човек, толкова по-големи са му изискванията.

хм... не съм съгласен :ok:

За тебе знам :ok: иначе искаме пътища като в Холандия. Ама не искаме данъци като там. Как било в Германия, ама ако може да не плащам и застраховки. Тротоарите по Европа били по-чисти, ама не плаща по няколко хилядарки данък сгради на година. Ония от чужбина да не дават акъл. Ми правилно! В чужбина не може да правиш каквото си искаш и после да пускаш тема, как да не плащаме фишове и актове....
И така...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата