И после отваряме тема : ПТП и причините за тях
Модератор: Общи модератори
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Re: И после отваряме тема : ПТП и причините за тях
Забелязвам че голяма част от пешеходците стават все по безотговорни, и то е защото знаят че по презумпция са НЕВИННИ?!
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
Точно казано. А най-голямата простотия е при Сточна гара,където направиха лидл. Има пешеходна пътека със светофар,но не 50 метра преди нея са си махнали една секция от заграждението и си минават като пичове. Вече не знам колко пъти слагат нова секция, но все има някой идиот да я премахне и да си минават овцете от там... Еми сори ама не става такаDon_Diego написа:Когато излиза на пътя от "дупка в оградата" шофьора какво е виновен, че някой няма инстинкт за самосъхранение. Тя оградата затова е сложена - да не се пресича, това че някой е направил дупка не означава, че вече е позволено да се пресича. Ограничение от 50 е напълно достатъчно в града и малко повече където пътя позволява. Днес една ходеше и пресичаше ходейки назад, без да гледа има ли коли, няма ли. Забола си слушалките в ушите и си ходи без да гледа. После някой ще я лежи за нормален човек
![]()
Стига сте изкарвали шофьорите най-черни! Да, има "мърша", която кара бързо и не се съобразява с нищо, но в по-големия си процент преобладават съвестните
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И предлагаш заради една отсечка да направим предвижването пеша по-бързо отколкото с кола?
Нищо не казваш за пешеходците, пресичащи където им скимне без дори да се огледат

Нищо не казваш за пешеходците, пресичащи където им скимне без дори да се огледат
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не се карайте, пичуи, истината е винаги някъде по средата.
Аз съм пешеходец И шАфьор, рядко срещано у нас жУвотно
В София се спира на пешеходни, в прованса НЕ.
Кара се бързо, по-бързо от разрешеното и най-вече от безопасното, едно 85 процента поне от шофьорите го правят.
Има мега изрудски пресичащи катили, миналата седмица видях как две пикли на под 14 пресякоха оживено кръстовище, на червено, гледайки на другата страна! Минаваше кола, скъса се да надува клаксона, "дамите" дори не погледнаха към него..
Не знам те или родителите им са за бой, ама е за много..
Те така те..
Ниска степен на обществено развитие, която си проличава и на пътя естествено...
Аз съм пешеходец И шАфьор, рядко срещано у нас жУвотно

В София се спира на пешеходни, в прованса НЕ.
Кара се бързо, по-бързо от разрешеното и най-вече от безопасното, едно 85 процента поне от шофьорите го правят.
Има мега изрудски пресичащи катили, миналата седмица видях как две пикли на под 14 пресякоха оживено кръстовище, на червено, гледайки на другата страна! Минаваше кола, скъса се да надува клаксона, "дамите" дори не погледнаха към него..

Те така те..

Ниска степен на обществено развитие, която си проличава и на пътя естествено...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
DaGa написа:Точно казано. А най-голямата простотия е при Сточна гара,където направиха лидл. Има пешеходна пътека със светофар,но не 50 метра преди нея са си махнали една секция от заграждението и си минават като пичове. Вече не знам колко пъти слагат нова секция, но все има някой идиот да я премахне и да си минават овцете от там... Еми сори ама не става такаDon_Diego написа:Когато излиза на пътя от "дупка в оградата" шофьора какво е виновен, че някой няма инстинкт за самосъхранение. Тя оградата затова е сложена - да не се пресича, това че някой е направил дупка не означава, че вече е позволено да се пресича. Ограничение от 50 е напълно достатъчно в града и малко повече където пътя позволява. Днес една ходеше и пресичаше ходейки назад, без да гледа има ли коли, няма ли. Забола си слушалките в ушите и си ходи без да гледа. После някой ще я лежи за нормален човек
![]()
Стига сте изкарвали шофьорите най-черни! Да, има "мърша", която кара бързо и не се съобразява с нищо, но в по-големия си процент преобладават съвестните
Колеги тоя педал, блъска двете момичета на пешеходната пътека, свидетели казват, че е минал и на червено...а той твърди, че децата са минали ей от там, между мантинелата и оградата...
Вече е сведено до това:
. Очаква се назначените експертизи да установят дали децата са пресичали на червено или шофьорът е карал с несъобразена скорост.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз не визирам конкретния случай, макар че ако трябва да го анализираме...дори да са били на пешеходната пътека...спират, оглеждат се, виждат че този няма да спре, спират и кой от къде е. Simple as that
На много места загражденията са компрометирани и се минава през тях. Днес видях, че при Кауфланд на Борис са скъсали мрежата и пресичат от трамвайните релси (разбрах го защото колата ми засече човек пред нея и се изправи на спирачките, яка екстра ама хич не е яко да си в колата като се активира). Там има ограда и жив плет + още едни откъм локалното...ако го бях прегазил аз ли щях да съм виновен, че тоя изскача от храстите и то на място където изобщо не се предполага да има човек
Шофьорите се съобразяват с милион неща, редно е и пешеходците да го правят поне когато пресичат улица

На много места загражденията са компрометирани и се минава през тях. Днес видях, че при Кауфланд на Борис са скъсали мрежата и пресичат от трамвайните релси (разбрах го защото колата ми засече човек пред нея и се изправи на спирачките, яка екстра ама хич не е яко да си в колата като се активира). Там има ограда и жив плет + още едни откъм локалното...ако го бях прегазил аз ли щях да съм виновен, че тоя изскача от храстите и то на място където изобщо не се предполага да има човек

Шофьорите се съобразяват с милион неща, редно е и пешеходците да го правят поне когато пресичат улица
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Не трябва да се бърза със заключения. Сетете се за Враца и истерията "мутри" убиха момче от бой. Докато не излезе записа. Снощи минавах оттам и пътеката е разместена за двете платна. Явно да се забавят пешеходци, но на това платно където е станал инцидента така се отдалечава от спирката. И може да са си съкратили пътя, като минат покрай мантинелата. Такива допълнителни обиколки много ме дразнят, като пешеходец и почти винаги са за да ти отрежат възможността за директно пресичане и на двете платна на един път. Но не вярвам и този да е карал с 50-60 както твърди.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Bogat-Beden написа:Като се срещнат двама нагли олигофрени
Има тема за агресията на пътя, темата не е за тук според мен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Ако полицията си вършеше работата, само по неговите показания трябваше да го глобят за обрзцовото му спиране.
Снощи излезе информация, че и шофьорът на пострадалата кола при катастрофата с Местан е обвинен. Още не казват защо.
Снощи излезе информация, че и шофьорът на пострадалата кола при катастрофата с Местан е обвинен. Още не казват защо.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ID A написа:Не трябва да се бърза със заключения. Сетете се за Враца и истерията "мутри" убиха момче от бой. Докато не излезе записа. Снощи минавах оттам и пътеката е разместена за двете платна. Явно да се забавят пешеходци, но на това платно където е станал инцидента така се отдалечава от спирката. И може да са си съкратили пътя, като минат покрай мантинелата. Такива допълнителни обиколки много ме дразнят, като пешеходец и почти винаги са за да ти отрежат възможността за директно пресичане и на двете платна на един път. Но не вярвам и този да е карал с 50-60 както твърди.
Какво за Враца- покриха ги. Имаше и един друг клип, където при една хижа пребиват някакъв- пичовете си правят кефа, докато не се отворят урановите рудници.
Кмета на Трън когато премаза детето на задна- детето било виновно...
Бащата на загиналото при катастрофа с Лютви Местан бебе, стана обвиняем. Той е привлечен за независимо съпричиняване и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 2000лв.
17 Дек. 2019
Умертбо Жеко
а у варна моторджия уби ена на п . птъкеа при 40 км се е движел със 90 Обаче изкараха, че жертвата е съпричинител и одела по пътеката без да даде път на моториста. дъщреята на "пършевица: уби 2ма работника миещи пътя, моткали се с маркучите - даже книжката не и взехаа.
поркурроски син увиба 2ма на тротоар при гонка- условна, тъмно било на тротоара и що са се движели по двойка там
© Segabg.com 2019
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
Никой не го бият за нищо. От всеки зависи как ще отреагира при ескалация на напрежението. Точно за Враца, как ги покриха? Някакъв решил, че пешеходците го бавели на пътеката и ги напсувал, те му отвърнали и слязъл да ги респектира с бокса. Но понеже изял шамарите, викнал един приятел да му прибере бокса, че да се прави на жертва, като дойде полицията. И понеже не я дочака, затова ги влачиха по съдилища. Какво е било преди тази случка, няма отношение към случилото се. Отнасяйте се с уважение към другите, дори и да не го заслужават. Ако някой се мисли за център на вселената, е в голяма грешка.
И споменаваш случая от Бургас. Ето ти и там пешеходна пътека. Този мотор да не е бил невидим? И майката на това момиче стана депутат и промени ЗДвП, така че шофьорът винаги да е виновен при сблъсък с пешеходец. Колко още хора загинаха, защото спряха да се оглеждат и да изскачат на платното заради това? Има причина да има независимо правораздаване, точно за да няма емоции. Жалко за кмета на Трън, че не го осъдиха за детето, но поне не е кмет вече. А как се оказал със СЪОБРАЗЕНА скорост и детето виновно, всички се досещаме.
И споменаваш случая от Бургас. Ето ти и там пешеходна пътека. Този мотор да не е бил невидим? И майката на това момиче стана депутат и промени ЗДвП, така че шофьорът винаги да е виновен при сблъсък с пешеходец. Колко още хора загинаха, защото спряха да се оглеждат и да изскачат на платното заради това? Има причина да има независимо правораздаване, точно за да няма емоции. Жалко за кмета на Трън, че не го осъдиха за детето, но поне не е кмет вече. А как се оказал със СЪОБРАЗЕНА скорост и детето виновно, всички се досещаме.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Човек стъпи ли на пешеходна е с предимство..от там на татък са глупости и се оглеждайте...има много таксита спрели пред пешеходна и други също, видимост няма, но има знак, за това като не виждаш, имай едно на ум.