BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Колеги, има ли индикация кога се пускат подгревните свещи на дизела при Ф10? При е60 се виждаше една картинка когато подгрява. И как мога да ги пусна ако съм със старт/стоп бутон. Когато си с ключ даваш на контакт и те подгряваха.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
До колкото съм запознат при f10 подгрева започва с отключването на колата и през определен момент от време ги подгрява наново ако не си стартирал двигателя. Само ако е много студено и още не е подгряла свещите нормално, натиснеш ли копчето ти изписва за малко че подгрява и пали след това автоматично.
Emooo написа:Колеги, има ли индикация кога се пускат подгревните свещи на дизела при Ф10? При е60 се виждаше една картинка когато подгрява. И как мога да ги пусна ако съм със старт/стоп бутон. Когато си с ключ даваш на контакт и те подгряваха.
Ми давай и ти на контакт, ако мислиш че нещо ще промениш.
п.с. като не натискаш спирачката
Последна промяна andy на 02 Дек 2019, 14:07, променена общо 1 път
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Доколкото знам, но не 100% при коли със старт стоп бутон, когато натиснеш да палиш тя си подгрява ако има нужда и чак тогава пали.
При ръчките, можеш да натиснеш бутона за палене и ако не си натиснал съединителя тя ще подгрее, но няма да запали.
При ръчките, можеш да натиснеш бутона за палене и ако не си натиснал съединителя тя ще подгрее, но няма да запали.
Бъди честен пък да става квото ще
Както е при Е серията подгряването, така е и при F, така е и при G.
Греенето започва от +25 градуса на антифриза. От 0 градуса надолу го показва на дисплея.
"Preheating At coolant temperatures below 25 °C, there is a preheating period of 0.5 seconds. The preheating period increases as the temperature falls, reaching a maximum of 2.7 seconds at a coolant temperature of less than -25 °C. Activation of the glowplug system on the instrument cluster only occurs at coolant temperatures below 0 °C.
After-heating At coolant temperatures below 30 °C, there is a temperature-dependent after-heating period to improve idling and exhaust emission characteristics.
Start preheating Start preheating takes place for approx. 10 seconds if after the preheating time has elapsed the engine is not started and the ignition remain on. "
Греенето започва от +25 градуса на антифриза. От 0 градуса надолу го показва на дисплея.
"Preheating At coolant temperatures below 25 °C, there is a preheating period of 0.5 seconds. The preheating period increases as the temperature falls, reaching a maximum of 2.7 seconds at a coolant temperature of less than -25 °C. Activation of the glowplug system on the instrument cluster only occurs at coolant temperatures below 0 °C.
After-heating At coolant temperatures below 30 °C, there is a temperature-dependent after-heating period to improve idling and exhaust emission characteristics.
Start preheating Start preheating takes place for approx. 10 seconds if after the preheating time has elapsed the engine is not started and the ignition remain on. "
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
При мен тази сутрин на 0 градуса натиснах спирачка, натиснах старт бутона, а колата не запали и започна да подгрява. Чаках ,чаках...не се запалва автоматично. После натиснах отново старт бутона, изгасна всичко. След което отново спирачка, бутон и тогава вече запали.
- kraska
- ентусиаст
-
Я провери за грешки .... Днес бе -1 и моята кола запали от раз без каквато и да е сигнализация. Да не би да си пуснал спирачката докато ти е светил подгрева? При мен веднъж само съм виждал подгрев (то при нас много зима няма) беше доста под 0-та, и светна за сек и после запали сама, но без да пускам спирачката....
- equipment
- младши ентусиаст
-
Аз пуснах спирачката, очаквах,че сама ще запали. Утре, ако отново подгрява, ще държа спирачката натисната да видим ще има ли разлика : )
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
equipment написа:Аз пуснах спирачката, очаквах,че сама ще запали. Утре, ако отново подгрява, ще държа спирачката натисната да видим ще има ли разлика : )
Ако спирачката не е натисната няма да запали със сигурност. Това е "safety feature" за автоматиците, както и при по-новите коли с ръчна кутия - трябва да си натиснал съединителя, за да запали.
Ако не натиснеш спирачката, просто включваш на контакт.
- equipment
- младши ентусиаст
-
datchko написа:equipment написа:Аз пуснах спирачката, очаквах,че сама ще запали. Утре, ако отново подгрява, ще държа спирачката натисната да видим ще има ли разлика : )
Ако спирачката не е натисната няма да запали със сигурност. Това е "safety feature" за автоматиците, както и при по-новите коли с ръчна кутия - трябва да си натиснал съединителя, за да запали.
Ако не натиснеш спирачката, просто включваш на контакт.
Разбрах, благодаря : )
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Здравейте колеги, от скоро съм горд собственик (месец и половина) и много бих искал сам да си правя диагностика чрез лаптопа - може ли някой да ми даде съвет коя програма да ползвам тъй като не съм запознат? Ще бъда благодарен!
- kraska
- ентусиаст
-
Eliyan написа:Здравейте колеги, от скоро съм горд собственик (месец и половина) и много бих искал сам да си правя диагностика чрез лаптопа - може ли някой да ми даде съвет коя програма да ползвам тъй като не съм запознат? Ще бъда благодарен!
Горд собственик на .......... ?
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
kraska написа:Eliyan написа:Здравейте колеги, от скоро съм горд собственик (месец и половина) и много бих искал сам да си правя диагностика чрез лаптопа - може ли някой да ми даде съвет коя програма да ползвам тъй като не съм запознат? Ще бъда благодарен!
Горд собственик на .......... ?
Извинявам се, 530Д
Относно ИНСТА - нещо специфично като от къде да я сваля, платена ли е, трябва ли нещо повече от общи знания за употреба?
Благодаря на отзовалите се

- kraska
- ентусиаст
-
F10 може би 
напиши в търсачката rheingold и се запознай с нещата. Един enet кабел ще ти трябва. Почети и се ориентирай за какво става въпрос и прецени дали ти се занимава. Мен още ме мързи да инсталирам e-sys - a ( програма за кодиране на разни опции и др. )

напиши в търсачката rheingold и се запознай с нещата. Един enet кабел ще ти трябва. Почети и се ориентирай за какво става въпрос и прецени дали ти се занимава. Мен още ме мързи да инсталирам e-sys - a ( програма за кодиране на разни опции и др. )