Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Бонус малус от догодина?
Ми...аз съм се качвал в камион, даже съм карал. Даже бая сравнително. Верно,много гуми, много спирачки, ама и тоновете са си тонове. за други работи по ще се съглася, ама не и за това. Измамно е усещането просто. Засили се малко по-силно и по наклон да речем, пък се опитай да спреш бързо....нещо не става )
Хм,хм...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз говоря за празен камион,а не натоварен на предела.Сигурно и на малолитражките показателите ще се променят ако са с 5 човека и багаж.
Няма защо да си пиша глупости с вас без да съм убеден в думите си.
За около 2 милиона километра дано да съм направил разлика между спирането на посредствена(масова) кола и камион.А може и да са ми се случвали разни ситуации от които да съм си направил изводи
Няма защо да си пиша глупости с вас без да съм убеден в думите си.

За около 2 милиона километра дано да съм направил разлика между спирането на посредствена(масова) кола и камион.А може и да са ми се случвали разни ситуации от които да съм си направил изводи

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
(bubsa) написа:Аз говоря за празен камион,а не натоварен на предела.Сигурно и на малолитражките показателите ще се променят ако са с 5 човека и багаж.
Няма защо да си пиша глупости с вас без да съм убеден в думите си.![]()
Хахах, предположих, че сигурно накрая така ще искаш да сравняваме!!
Даже, ако може без ремарке.
Бъди убеден и си вярвай, това е важното, а тия метри и проби са за балъците. Колко ще вдигне 10м? А камиона от 80 до 100 и спиране до 0 ще вдигне около 50% спирачния път, както е и от 60 до 80 или пак работата отива на едни 60+ метра пълна кола и 90+ за теб, при тест от 100 до 0.
Е точно за това, трябва всичко да е х2 за вас, понеже сте дървени философи и разбирате от всичко.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Нека е х5 та такиви като тебе да са доволни
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
Какъв е спирачния път на атомобил със съмнително количество километри, купен за 100 евро от морга в Италия и "поддържан" с накладки от "италианеца" на Земляне (ако е още там де)?
Една от служебните ни коли двама идиоти я бяха оставили на практически нула накладки. Метал в метал. Какъв е спирачния път? Какво е качеството на автопарка в бг? Сравнявате Англия и САЩ с бг??????
Горчив личен опит отпреди много години. Натискам спирачката преди Орлов мост, идвам откъм Стадиона. Педалът "ритна" два пъти и потъна. Спрях преди военната академия (трафикът беше друг). Отлепи се феродото на прехвалени "лепени" накладки.
Аз лично вярвам, че празен нов камион ще има по-къс спирачен път от доста скраб в бг. За вас не знам.
И пак, мамка му, дръжте се като големи хора!!!
Ще ви докладвам на Молов!!!
Една от служебните ни коли двама идиоти я бяха оставили на практически нула накладки. Метал в метал. Какъв е спирачния път? Какво е качеството на автопарка в бг? Сравнявате Англия и САЩ с бг??????
Горчив личен опит отпреди много години. Натискам спирачката преди Орлов мост, идвам откъм Стадиона. Педалът "ритна" два пъти и потъна. Спрях преди военната академия (трафикът беше друг). Отлепи се феродото на прехвалени "лепени" накладки.
Аз лично вярвам, че празен нов камион ще има по-къс спирачен път от доста скраб в бг. За вас не знам.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
BMW_POWER написа:Какъв е спирачния път на атомобил със съмнително количество километри, купен за 100 евро от морга в Италия и "поддържан" с накладки от "италианеца" на Земляне (ако е още там де)?
То у БГ само нови камиони и всичките подържани перфектно. Както и има скрап леки, така има и скрап камиони, предполагам се сещаш колко по-опасни са те

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
///M Power написа:То у БГ само нови камиони и всичките подържани перфектно. Както и има скрап леки, така има и скрап камиони, предполагам се сещаш колко по-опасни са те
Прав си! Но все си мисля, че камионите каращи из ЕС са в много по-добро състояние от масовия автопарк с страната. Но може и да греша.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Промяна в наредба 1-45, в сила от 12,2019
Стар текст"
В ал. 4 думите „и се издават нови табели с регистрационен номер за съответната област“ се заличават. "
Нов текст
"(4) (Нова - ДВ, бр. 45 от 2014 г., в сила от 30.05.2014 г., изм. - ДВ, бр. 20 от 2018 г., изм. - ДВ, бр. 47 от 2019 г., в сила от 01.12.2019 г.) При промяна на постоянния адрес на собственика в населено място в друга област собственикът представя ПС за промяна в регистрацията в срок до един месец от издаване на новия личен документ."
Преведено значи, че сменяйки областта или купувайки кола от друга област не се сменят регистрационните табели. Само си я регваш в местния КАТ.
Лека-полека се случват нещата
Стар текст"
В ал. 4 думите „и се издават нови табели с регистрационен номер за съответната област“ се заличават. "
Нов текст
"(4) (Нова - ДВ, бр. 45 от 2014 г., в сила от 30.05.2014 г., изм. - ДВ, бр. 20 от 2018 г., изм. - ДВ, бр. 47 от 2019 г., в сила от 01.12.2019 г.) При промяна на постоянния адрес на собственика в населено място в друга област собственикът представя ПС за промяна в регистрацията в срок до един месец от издаване на новия личен документ."
Преведено значи, че сменяйки областта или купувайки кола от друга област не се сменят регистрационните табели. Само си я регваш в местния КАТ.
Лека-полека се случват нещата
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мммм... не мисля че това е тълкуването . Според мен при смяна на постоянен адрес задължително до един месец трябва да смениш и регистрацията . Това е смисъла на тая поправка . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ами не е лоша промяна ако е това , КАТ ще се отърват от тоновете стари табели дето си ги къткат а хората ще плащат една грижа по малко .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Моджо написа:Няма да си сменяш номера. Това е.
Представя ПС ми звучи като минаване на физически контрол и всичките му там л@йна. Лесният и удачен вариант е само смяна на талони. Не става много ясно от цитираната промяна в закона. Дано да е само талони иначе се губи смисълът на упражнението...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Моджо написа:За съжаление не е само талони. Пак минаваш канал. За сверка))
т.е. каква е "промяната" или гадаем?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911