Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от alekangg » 01 Дек 2019, 22:12

Това е за бисерите!
Я дай да видим как спира тоя камион :bowdown:
Точно защото си по цял ден в движение и си велик професионалист трябва всичко да е х2 и х3, нали уж сте безгрешни??
Да не оприличавам мишле ли си, какво си, но хората са го казали, просТ като шофьор

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Дек 2019, 22:33

alekangg написа:Това е за бисерите!
Точно защото си по цял ден в движение и си велик професионалист трябва всичко да е х2 и х3, нали уж сте безгрешни??
Да не оприличавам мишле ли си, какво си, но хората са го казали, просТ като шофьор

Ти си изключително аругантен и ограничен човечец явно и не знам защо се занимавам...
Искаш ли един ден да се повозиш с мен и да прецениш кои са по-опасни по пътищата?
Клипове на спирачни тестове има доста в нета и ако не те мързи си потърси.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Дек 2019, 22:36

(bubsa) написа:
alekangg написа:Това е за бисерите!

Ти си изключително аругантен и ограничен човечец явно и не знам защо се занимавам...
Искаш ли един ден да се повозиш с мен и да прецениш кои са по-опасни по пътищата?
Клипове на спирачни тестове има доста в нета и ако не те мързи си потърси.

Кой само го каза!!
Кой писа първи за мишлетата, сега аз съм бил арОгантен! :bowdown:

Ясно е, че всичко за теб е в нета и в клиповете в тубата де...не че се изненадвам.
Казах ти, дай една спецификация и спирачен път, остави тези клипове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 01 Дек 2019, 22:50

Я се върни и виж кой започна.
Изобщо не ми е до това да ти търся спецификации и каквото и да било.
До скоро карах Мерцедес 2016г и не можеш да си представиш как спира.Дори и да си блейка има дистроник,който вади още по-силни спирачки при нужда и 99% е невъзможно да спреш в този пред теб.
От опит твърдя,че съвременните камиони спират по-бързо от масовите коли по улиците.Ако искаш вярвай

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Дек 2019, 22:53

Усетих накъде отиваме, ще сравняваме нови камиончета с 25+ год коли в незнайно състояние ли?
Викаш да ти вярвам от опит

Остави, ясен си ми като прочетен вестник.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 01 Дек 2019, 22:56

Говориме за масовите коли и камиони.
Ако искаш данни от гугъл е сега ще се явят другите разбиращи от всичко и ще пейстнат инфо

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 02 Дек 2019, 1:16

(bubsa) написа:
ARR_ написа:
(bubsa) написа:
ARR_ написа:
zvetiko написа:Я да видим едни сметки:

Ако едно семейство притежава два автомобила с базова полица 560лв. и един от съпрузите превиши скоростта в градски условия с 20км полицата ще скочи с 420лв......

Съжелявам, но ако превишаваш скороста с 20км в градски условия не може да очакваш съчуствие и толериране, особено пък ако си с камион. За мен това си е съвсем умишлено и осъзнато нарушение, което най-вероятно е и рецидив и човека или фирмата трябва да си понесе отговорноста.
Между другото това компанията да носи отговорност за действията на свой шофьор го има и в САЩ, както предполагам и в други страни.

Дали няма достатъчно малоумни ограничения от 30-40км та да не може да минеш с 20-30км отгоре?!?Какво като е камион?Значи за колите не е фатално,а за камионите е :mhihi:

Според теб може да са малоумни, но според някой който е загубил близък може да имат много смисъл, а и всъщност какво е твоето мнение е без значение щом ги има значи трябва да се спазват, ако не си носиш отговорноста.
Примера с камиона го дадох понеже се очаква професионалните водачи да са една идеа по отговорни когато става въпрос за спазване на закона.
Незнам къде видя да съм споменавал нещо кое е по "фатално", но понеже засягаш тази тема според един доста умен човек роден в Германия - да, ако те блъсне камион каращ с 20км над ограничението е "по-фатално" от колкото ако те блъсне кола със същата скорост :mhihi:

Ти спазваш всички ограничения ли?
Забравих във кой форум пиша.
Ако се огледаш малко ще видиш,че има очевидни малоумщини по пътищата и полицаите не стоят където реално ще предотвратят нещо,а на местата където има вероятност да спипат някой на 2+ лентов път с ограничение 30...

Много съм далеч от примерен водач, но когато ми напукат актовете не се оправдавам с ограниченията, криещи се полицай или глупостите които други водачи правят. Когато нарушаваш закона (без значение кой) си носиш последствията - финансови, легални и тнт., така работи системата.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Дек 2019, 17:42

(bubsa) написа:От опит твърдя,че съвременните камиони спират по-бързо от масовите коли по улиците.Ако искаш вярвай

ако колата е с изправни спирачки и поне от 80-те шанса това което си написал да е вярно е нищожен.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Дек 2019, 18:06

alx написа:
(bubsa) написа:От опит твърдя,че съвременните камиони спират по-бързо от масовите коли по улиците.Ако искаш вярвай

ако колата е с изправни спирачки и поне от 80-те шанса това което си написал да е вярно е нищожен.

Ти пък, той говори от опит, а и имало клипове в тубата. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 02 Дек 2019, 18:28

Няма да правя грешката да пиша повече в раздела на всезнаещите!Как па се събрахте само разбирачи не ми е ясно.
Нито ти,нито алх сте се качвали в камион,но знаете повече от мене по въпроса...пичаги сте

Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Дек 2019, 18:30

Абе, хора! Остават три седмици до Коледа. Не можете ли поне да опитате да бъдете по-добри? Не ви ли писна тоя хейт? За един спирачен път сте готови да ...
Би мама му :puke:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Дек 2019, 18:50

(bubsa) написа:Нито ти,нито алх сте се качвали в камион,но знаете повече от мене по въпроса...пичаги сте

не се излагай... тубата е пълна с такива видия, както и всеки учебник на камионджията...

алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 02 Дек 2019, 18:54

alx написа:
(bubsa) написа:Нито ти,нито алх сте се качвали в камион,но знаете повече от мене по въпроса...пичаги сте

не се излагай... тубата е пълна с такива видия, както и всеки учебник на камионджията...

Не сравнявай тея ваши подобия на камиони с европейските.

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Дек 2019, 19:08

(bubsa) написа:Не сравнявай тея ваши подобия на камиони с европейските.

.. и с тия по британските пътища ли да не ги сравнявам?

http://www.ukspeedtraps.co.uk/stopping.htm

спирачния ти път е х2-3 сравнено с колите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Дек 2019, 19:25

Сега европейски ли да търсим?
Хайде, понеже ти освен празни приказки друго няма какво да ми дадеш като доказателство или аргумент, ето от мен, ама сигурно пак няма да е актуално!

Scania R440 Highline 2010-2011, става ли за сравнение или е много стар?
Та за него при тестовеte e бил натоварен с 29000кг или брутно е станал 44600кг
Сигурно знаеш, че при камионите тестовете са от 60 до 0 и от 80 до 0.
Та резултатите на нов камион с горепосоченият товар е:

1. От 60 до 0 е спрял за 33.7 метра
2. От 80 до 0 е спрял за 57 метра.

За сравнение разни коли от сорта на Ford Ka, Seat Ibiza 2.0 TDi, Peugeot 308 2.0 HDi, Chevrolet Spark 1.0, Peugeot 107 1.4 HDi, VW Polo 1.4 MPi, Audi A3 1.6 TDi спират от 100 до 0 за 52-54 метра.

Не вярвам да не се досетиш, ако се изравнят пробите с 80км/ч при колите каква разлика ще има и хем говорим за най-обикновени коли.

Иначе викаш да ти вярваме и да гледаме клипове...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата