Въпрос за "нова" Е39 520i...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Въпрос за "нова" Е39 520i...

Мнение от Kartoff » 18 Яну 2007, 18:36

Привет на всички...

Скоро, както казах и аз ще членувам в клуб Е39 :)
Много ми се искаше да взема нещо с поне 2,8 литра или по голям, но по стечение на обстоятелствата колата ще е 520...
Все още съм много бос на тая тема и искам да питам откъде трябва да започна след като взема колата и какво трябва да пипна на първо време за да нямам проблеми после...
Това за маслото, че трябва да се смени ясно, но не знам какво масло трябва да сипя...
Не знам как седи въпроса с останалите консумативи при тея мотори защото при останалите се сменят ремъци ролки, а тука има верига...
Колата съм я капарирал вече защото един приятел я внесе миналата седмица и беше на много добра цена...
Само остава да се върне, че пак замина за други коли и да му додам сумата и после да мина през КАТ, което трябва да е утре...
Та колата е със касетка, а аз искам CD или mp3, какво трябва да направя при този случай...
Имам много въпроси но все пак май е по добре колата да кацне при мене и тогава да му мисля за останалото...

Поздрави !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Яну 2007, 19:59

ми основно трябва масло 10w40 полусинтетика, горивен ,маслен и въздушен филтри, преглед и евентуално смяна на антифриза , и след това задължителна проверка на следните елементи: вискосъединител, ламбда сонда, профилактика на радиаторите , и между другото стрелката на температурата задължително на СРЕДАТА и НИКОГА амА НИКОГА СЛЕД СРЕДАТА, подмине ли средата значи -проблем -водна помпа, виско съединител , и малко но вероятно ако никога не са 4истени радиаторите да не може да охлажда добре. ми това е на първо време ,като я покараш ще видиш ако има нещо .....чакаме снимки ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 18 Яну 2007, 20:19

Мерси за изчерпателния отговор... Скоро ще има снимки... То се знае, че като покарам много неща ще ми станат по ясни :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Яну 2007, 20:26

относно касетофона , порови в форума има подробно обяснено , на някой модели касетофони може да им се слага чейнджър , на други не може , има подробни теми за това , ина4е си се спрял на много добър автомобил с много добър и здрав мотор , недостатъка на колата е в рейката която в много слу4аи е разбита и тропа , ние сменихме 100 неща и накрая разбрахме 4е рейката иска рециклиране , така 4е каквито и въпроси да има6 тук е мястото ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 18 Яну 2007, 20:36

Знам, че тук е мястото и затова съм се регистрирал в този форум... От тук натам мисля да съм редовен :) Все пак се занимавам с доставка на интернет и нямам проблем с връзката по всяко време ;) Ще се постарая да досаждам умерено :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 530 д М рак

за CD-то

Мнение от marky » 19 Яну 2007, 0:52

за CD-то....Купуваш си от Авител един преходник за 50 кинта, слагаш го на мястото на оригиналното радио и плесваш, каквото ти душа иска ;)
КОЛАТА ДА Е БМВ... ЖЕНАТА ДА Е РУСА...УИСКИТО ДА Е ДЖАК ДАНИЕЛС

младши ентусиаст
Аватар

Re: за CD-то

Мнение от Kartoff » 19 Яну 2007, 1:21

marky написа:за CD-то....Купуваш си от Авител един преходник за 50 кинта, слагаш го на мястото на оригиналното радио и плесваш, каквото ти душа иска ;)

Аха... Мерси за идеята, но ще си помисля дали да го направя така защото фабричното разположение на нещата ми харесва как изглежда...
И сега се сетих да питам след, като четох една тема за маслото колко всъщност олио ще глътне при смяната ?
И също така гледам, че повечето тук са на мнение, че трябва да се сипе Castrol, но други пък не са съгласни... Общо взето разбрах, че RS 0W40 е хубаво масълце, но все пак...

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Re: Въпрос за "нова" Е39 520i...

Мнение от XaMaB » 19 Яну 2007, 12:06

Kartoff написа:Та колата е със касетка, а аз искам CD или mp3, какво трябва да направя при този случай...

След много чудене по същия проблем се спрях на FM Transmiter (не от най-евтините) и качеството е като на радио станция, но то от мп3 не може и много повече да очакваш. Става с най-малко интервенции по колата. :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 19 Яну 2007, 12:44

Аз направих същото. Купих си един FM трансмитер за 17лв мисля че беше и си вимаш еднo MP3 плеърче сколкото си искаш памет и не се разправяш с глупости. :)
Само незнам как може да е върже стъпало на този касетофон. Някой ако знае да сподели

Потребител
Аватар
Кара: 530 д М рак

пич...

Мнение от marky » 19 Яну 2007, 14:33

пич, то фабричното разположение си остава същото....а ако държиш, на оригинално- ново CD -1500-1600 кинта....ако ти изнася
КОЛАТА ДА Е БМВ... ЖЕНАТА ДА Е РУСА...УИСКИТО ДА Е ДЖАК ДАНИЕЛС

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kartoff » 19 Яну 2007, 15:24

Даа вече разбрах, че оригиналните не са евтини, но като гледам разположението и не знам как точно трябва да се пъхне друго устрийство ?!? Просто размерите са различни според мен... Един приятел има същата кола и е изкарал една жица, която я включва в Мр3 плейър на мястото на слушалките...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 19 Яну 2007, 16:42

Абе кви жици бе човек нали ти казвам, че един трансмитер е 15-ина лева и си го хващаш на радио вълна при мен е настроен за 107.5 и си го включвам към МР3-ката и не се разправям даже си ми седи в ръката докато си карам и си ми е супер удобно. Има и МР3 плеъри които се продават с такъв трансмитер, но изпозва захранването на плеърчето и е с много по слаб сигнал за това не го препоръчвам. По добре си купи отделен и го мушкаш в запалката и всичко е ток :)

Назад към E39