България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Пешеходците пресичат където им падне навсякъде по света , не сме изключение но вероятно общото поведение като толерантност на запад има някаква кореалация със застрахователната практика и наказателната отговорност . Иначе за да стигнат до положение да слагат предупредителни табели "внимание пресичащи пешеходци " по магистралите , явно не е особено добро положението . Статистиката на загиналите пешеходци е същата като при нас , около 20% от загиналите са пешеходци . Така че по тоя показател драстична промяна няма да има и не може да се очаква нещо по различно . Просто тука се преекспонира всичко от медиите и се занимава обществото със всичко друго но не и с това което е важно за подобряване ситуацията .
https://www.justlanded.com/english/Unit ... Road-Rules
Основната глупост е че постоянно 24/7 се внушава на хората че автомобилите са виновни за всичко и така се насажда убеждение че пешеходците нямат никаква отговорност за собствената си безопасност . Естествено че никой не блъска умишлено пешеходци , процеса е двустранен и ако само едната страна се държи отговорна това няма да се намали никога .
https://www.justlanded.com/english/Unit ... Road-Rules
Основната глупост е че постоянно 24/7 се внушава на хората че автомобилите са виновни за всичко и така се насажда убеждение че пешеходците нямат никаква отговорност за собствената си безопасност . Естествено че никой не блъска умишлено пешеходци , процеса е двустранен и ако само едната страна се държи отговорна това няма да се намали никога .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Според моя опит, колега, не мнение.. И в Търново съм бил... Да не сте и вие като Ст Зг на чест да ви избиваdrifty написа: Със сигурност сме много далеч от тия 10% спиращи според твоето мнение.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Bogat-Beden написа:Е тук ще се съглася, че има пропаст между София и по-малките населени места - спирането на пешеходна.
В СФ ако не спират 10%, в "другата" България е наобратно..
И аз имам подобни наблюдения

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Bogat-Beden написа:Според моя опит, колега, не мнение.. И в Търново съм бил... Да не сте и вие като Ст Зг на чест да ви избиваdrifty написа: Със сигурност сме много далеч от тия 10% спиращи според твоето мнение., градът е много хубав в архитекурен, природен и исторически план, но ..
Не, просто нямам достатъчно наблюдения за останалата част от "другата България".

Точно там ме заядоха куки, че съм бил завил на червено, а бях първа кола. В други държави съм виждал на пешеходците да е зелено 3-4 секунди, и после жълто докато минат, без да имат право да тръгват нови.laviatan написа:Редовен номер - примерно на кръстовището на Мол София . Първа кола си и изчакваш пешеходците , като си навлязъл в кръстовището . Изчакваш си ги спокойно - вече обаче свети червено за пешеходците , но те си продължават на тъпли да си минават без да бързат даже - светва вече червено и за теб . Присъствал съм на словестни спорове, като един път и до ръкопашен бой. Ако им свирнеш - започват да недоволстват .
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В Бургас и Варна се спира.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Може би си личи, че си турист
Е не знам, явно всеки може да има различни впечатления.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Bogat-Beden
-
-
Баткинград, или "морският Перник" 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:Баткинград, или "морският Перник"
абе да ти кажа останах с много добро впечатление от бургас... определено настига (да не кажа подминал е) варна... и двата ни главни морски градове почват да имат фасон...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
Е инфраструктурно много се направи, ама пак старата забележка, манталитетът
..
Само отвори криминалните хроники за Бургас, не ти трябва Хичкок да гледаш
П.С. Живял съм в региона почти половин година

Само отвори криминалните хроники за Бургас, не ти трябва Хичкок да гледаш

П.С. Живял съм в региона почти половин година

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
https://www.google.com/maps/@43.0732246 ... 312!8i6656
Спрял съм си преди 30тина минути на ей тоя светофар и си чакам за ляв завой в лявата лента, тъкмо беше светнало червено като наближавах светофара. Стоя си и си мисля моите неща, отсреща гледам също една кола чака на светофара и както си стоим покрай мен лежерно минава някакво рено сценик и си продължава напред. Седя, гледам, не мога да взема решение, човека не го интересува червения светофар. Светва зелено за тия напред, аз продължавам да си чакам на червено за ляв завой. Все още мисля тоя аджеба не видя ли светофара или реши да си мине ей така. И докато седя и си мисля, покрай мен минава Е60-ка, минава в мойта лента и си сви към квартала, все още на червено. Шах и мат..
Спрял съм си преди 30тина минути на ей тоя светофар и си чакам за ляв завой в лявата лента, тъкмо беше светнало червено като наближавах светофара. Стоя си и си мисля моите неща, отсреща гледам също една кола чака на светофара и както си стоим покрай мен лежерно минава някакво рено сценик и си продължава напред. Седя, гледам, не мога да взема решение, човека не го интересува червения светофар. Светва зелено за тия напред, аз продължавам да си чакам на червено за ляв завой. Все още мисля тоя аджеба не видя ли светофара или реши да си мине ей така. И докато седя и си мисля, покрай мен минава Е60-ка, минава в мойта лента и си сви към квартала, все още на червено. Шах и мат..

drifty написа:Шах и мат..
въпрос на време. числата са срещу тях.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе малко е на късмет работата , то на това кръстовище ако няма от квартала да излиза някой за ляв завой няма какво да те спре . Даже зеленото ако светне докато си завиваш наляво ще е малко стресиращо . Пък и това е болярски град , всеки втори е със синя кръв 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
То опасност нямаше, бяхме две или три коли, дето чакахме освен тия двамата. Въпросът е принципен. Той тоя светофар е много гаден, защото спира и почва да работи в странни времена и обърква, защото останалите светофари спират по различни времена нощем . Този около 22 приключва, а все още има някакъв трафик. От друга страна, около 4 сутринта вече работи, а няма пукната кола.. прибирах се преди доста време рано сутринта, празен град, минавам си на ляв завой и докато си продължавам напред, в огледалата видях, че не мига жълто светофара, а си работи. Възможно е да е тръгнал точно тогава, но ден днешен не съм сигурен дали не съм свил на червено. Нямаше никакви коли, но все още ми е на акъла. Но беше и 4-5 сутринта, в Търново по това време няма никакво движение.