Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Какво ви пречи екстрата. Даже ми се налага доста да пръскам по челния прозорец за да се задейства миенето на фаровете след каране във влажно време в колона. Така или иначе пръскането на фаровете не е всеки път с пръскането на челния прозорец (има си алгоритъм).
А също така може да си пръскате прозореца колкото си искате без да пускате чистачките и пръскалките на фаровете и след това да пуснете чистачките но без миячното.
А също така може да си пръскате прозореца колкото си искате без да пускате чистачките и пръскалките на фаровете и след това да пуснете чистачките но без миячното.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
zzafirov написа:Meidana написа:zzafirov написа:Имам пръскалки на фаровете и когато мия стъклото, и фаровете са включени, те също пръскат. Налагало ми се е да мия стъклото с тази функция много рядко и не ми се вярва да съм изпръскал 5 литра течност, колкото съм налял в последните две-три седмици. Буквално наливам между 2 и 3 литра, и след два дни светва индикацията, а мисля дори не съм пръскал. Ще го погледна това, може и маркуч да се е откачил...
Колега аз също имам пръскалки на фаровете, но ги спрях софтуерно защото и аз наливах повече течност за чистачки от колкото нафта, разхода на течност падна наполовина, ако не и повече даже.
Много хабят тия пръскалки, виж маркучите за всеки случай, но нищо чудно да нямаш проблем.
Здравей,
това е интересна идея - не знаех, че може да се спират софтуерно и даже мислих дали може да сложа ключе на помпата им, за да ги спирам зимата, да не се прецакат от сняг и лед... Може ли да ме насочиш къде и/или как се прави такава интервенция?
ПП Ако е подходящо с лаптоп, ще е яко зимата да се спират, а лятото да се пускат софтуерно
Аз започнах да ги спирам и лятото, преди го правех само зимата. Забелязвам, че имам значително повече течност. Отделно наистина не е изключено да имаш теч от самите пръскачки.
- Wafrey
- Потребител
-
- Кара: e46
Привет колеги, включвам се с едно питане. Преди 2 седмици колата не запали, видях че е от акумулатора проблема отидох до Ювето на Симеоновско да проверим има ли проблеми, оказа се че се е сдухал, та сменихме го с нов и днес както си карах забравих багажника отворен и колата си светна в жълто, но малко след това светна и акумулатор в червено и нарочно не затворих багажника и продължиха да се редуват. Отбих затворих го и така и не светна, та въпроса ми е някой има ли идея от какво може да е това и нов акумулатор има ли как да светне на втората седмица 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Wafrey написа:Привет колеги, включвам се с едно питане. Преди 2 седмици колата не запали, видях че е от акумулатора проблема отидох до Ювето на Симеоновско да проверим има ли проблеми, оказа се че се е сдухал, та сменихме го с нов и днес както си карах забравих багажника отворен и колата си светна в жълто, но малко след това светна и акумулатор в червено и нарочно не затворих багажника и продължиха да се редуват. Отбих затворих го и така и не светна, та въпроса ми е някой има ли идея от какво може да е това и нов акумулатор има ли как да светне на втората седмица
Има, като ти е махнат IBS-a не разбираш, че имаш утечка и си го точи.
Трябва да се направи обстоен преглед на електрическата система на колата.

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Въпроса ми е на CCC Navi има ли как да се изключи менюто в дясно да не показва борд компютъра или навигацията, а целия екран да показва да показва плейлиста? 

Здравейте, взех си колата от майстор за смяна на скорости. Всичко е супер, с изключение на волана - по-тежък е!
Казва, че не е пипал там, а и наистина няма причина да пипа за смяна на скорости.
Хидравлика има, на ниски скорости си е лек както преди, но при градски скорости си е направо тежък.
Нормално е при по-високи скорости да е по-тежък, но съм убеден, че никога не е бил толкова тежък.
Какви може да са причините, нещо с компютър да се ''регулира''? Какви са ми вариантите общо взето.
Казва, че не е пипал там, а и наистина няма причина да пипа за смяна на скорости.
Хидравлика има, на ниски скорости си е лек както преди, но при градски скорости си е направо тежък.
Нормално е при по-високи скорости да е по-тежък, но съм убеден, че никога не е бил толкова тежък.
Какви може да са причините, нещо с компютър да се ''регулира''? Какви са ми вариантите общо взето.
- vld
- Старши ентусиаст
-
HackeD написа:Въпроса ми е на CCC Navi има ли как да се изключи менюто в дясно да не показва борд компютъра или навигацията, а целия екран да показва да показва плейлиста?
не.

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
vld написа:не.
А освен навито и борда друго може ли да показва?
Здравейте,
какъв размер 16'' патерица трябва да купя, за да влезе отпред на 320д 177 лци?
ет32 става ли?
какъв размер 16'' патерица трябва да купя, за да влезе отпред на 320д 177 лци?
ет32 става ли?
- vld
- Старши ентусиаст
-
HackeD написа:vld написа:не.
А освен навито и борда друго може ли да показва?
Може да е празно, но неможе да ти разпъне екрана.

- AlexK.
- Потребител
-
- Кара: BMW 325d e91 manual
- Мечтае да кара: е30 купе
Здравейте, имам едно бързо въпросче към едно често срещано проблемче с нашите любими автомобили
Вероятно ми се е разлепила мембраната която стои между външната част на вратата и кората. На английски така наречения vapor barrier. При валеж, водата влиза във вратата и вместо да изтече през оттоците си намира път под кората на вратата и мокри прага, след което и мокета. Какво лепило се използва за да се залепи това нещо и трудно ли е да се направи в домашни условия, че за сега съм в чужбина и цената която ми предложиха от сервиз беше напълно малоумна. Благодаря предварително!

Вероятно ми се е разлепила мембраната която стои между външната част на вратата и кората. На английски така наречения vapor barrier. При валеж, водата влиза във вратата и вместо да изтече през оттоците си намира път под кората на вратата и мокри прага, след което и мокета. Какво лепило се използва за да се залепи това нещо и трудно ли е да се направи в домашни условия, че за сега съм в чужбина и цената която ми предложиха от сервиз беше напълно малоумна. Благодаря предварително!

- andreev1995
- Потребител
-
Здравейте! Автомобилът ми е Е90 320d с M47 двигател, 163 к.с. и ръчна скоростна кутия. От известно време забелязвам, че ауспухът на колата ми започна да "почернява". Забелязах също, че се натрупват сажди след каране в извънградски условия, което ми се струва странно, туй като очаквам тогава DPF филтърът да започне регенерация. Колата е със сменени подгревни свещи и реле (BERU) и на диагностика не излиза никаква грешка. Въпросът ми е какви мерки мога да предприема за да запазя DPF-a и да подобря работата на автомобила, освен ако вече не е твърде късно за това? Забравих да спомена, че са премахнати вихровите клапи.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Най-доброто лепило за тая интервенция е безплатно, колега. При това се приготвя на момента, до самата ти кола. Събираш максимум от болкита по твоята си врата, дори и този прашлясалия, изсъхнал, не ставащ за нищо. Правиш си голямо топче и го помачкваш просто из ръцете си 2-3 мин. Ще се изненемадаш как ще започне да лепне като нов!!!!
Разстилаш си го на пръчици и действаш. Пробвай и ще останеш изненадан!
Разстилаш си го на пръчици и действаш. Пробвай и ще останеш изненадан!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Да попитам дали може бутона (switch) 61316935534 на пасажерският прозорец на Е92 да се е прецакал? С него мога да сваля прозореца (на моменти и това не може де
), но не мога да го дигна (въобще не се чува да се пробва дори моторчето). През бутана от шофьора си работи прозореца без проблем нагоре-надолу, както и със задържане от ключа.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Някой да ти е пипал кодировките на колата скоро?
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk