България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Venelin1111 написа:hell's angel написа:Викам да намалиш флуденето, че ми писна да ти чета линковете от Айфоня из целия форум, а не да ми се обясняваш като ученичка. Мери си приказките, не си на село у кръчмата, все пак
Ей тъпак, като не ти се чете ,не чети, не ми давай определения
Sent from my iPhone using Tapatalk
Айде малко да си починеш викам аз.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Ми щом викаш.., ма много ли викаш?
Няма вече BMW
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Нова година подрани, айде на бананите

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Я спама ли тръгва

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Поредният качествен потребител се размина само с временен банан
Този раздел ако по някаква случайност изчезне форумът е приключил курса преждевременно 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://blitz.bg/intsidenti/katastrofi/ ... 02871.html
Тия 5-мата от Мерцедеса са роми, познавах ги бегло защото се возеха понякога, от 18 до 30 годишни били като водача е на 18. Още като чух алкохол и ми бе ясно, че пияния е влезнал в насрещното и е ударил Габровлията, който без вина си отиде. Те се и дрогирали разправят тука местните, не знам кой и какъв е бил вечерта, Булгаристан тв бяха на място и бая снимаха докато мина 5-6 пъти от там по обичайния си маршрут, би трябвало подробно да са обяснили. Тъпотия отвсякъде с това пиене, а келеша тъкмо взе книжка. На 1 км. от домовете им става всичко. Масово хората викат 5 мангала по-малко, но лошото е, че ще зачестяват тия неща с това малцинство, което вече стана огромна маса и масово карат коли. Масово без книжки, масово пияни и масово като луди. В тая тема или някоя друга го бях споменал, че тука са като Фитипалдита с възможно най-старите кошове както бе и тоя Мерцедес. Аз не го видях, боклукчийски камион и камион на общината почистиха и измиха, но вратите му са като от детска играчка свити и толкова пластмаса не съм виждал, на БТВ имало видеа разправят.
Тия 5-мата от Мерцедеса са роми, познавах ги бегло защото се возеха понякога, от 18 до 30 годишни били като водача е на 18. Още като чух алкохол и ми бе ясно, че пияния е влезнал в насрещното и е ударил Габровлията, който без вина си отиде. Те се и дрогирали разправят тука местните, не знам кой и какъв е бил вечерта, Булгаристан тв бяха на място и бая снимаха докато мина 5-6 пъти от там по обичайния си маршрут, би трябвало подробно да са обяснили. Тъпотия отвсякъде с това пиене, а келеша тъкмо взе книжка. На 1 км. от домовете им става всичко. Масово хората викат 5 мангала по-малко, но лошото е, че ще зачестяват тия неща с това малцинство, което вече стана огромна маса и масово карат коли. Масово без книжки, масово пияни и масово като луди. В тая тема или някоя друга го бях споменал, че тука са като Фитипалдита с възможно най-старите кошове както бе и тоя Мерцедес. Аз не го видях, боклукчийски камион и камион на общината почистиха и измиха, но вратите му са като от детска играчка свити и толкова пластмаса не съм виждал, на БТВ имало видеа разправят.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Може да съм краен, но ми е жал единствено за човека в ауди-то. Но си прав, преди 5-6 години нощем карах с кеф - няма трафик, спокойно, и камери нямаше. Сега има повече коли и повече неграмотни, пияни и/или дрогирани шофьори. Вечер не ми е толкова спокойно да карам, както преди.

Тия като гледах репортажа по Нова и видях мерца са карали най-малко с 150
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Наистина жалко за човека в Аудито
Вечер вече даже гледам да не излизам. Вечер половината са пили, кара се на заварка /човещина
/, но като цяло...
https://fakti.bg/bulgaria/416732-motopedist-zagina-pri-katastrofa-vav-varna
И тук от днес, имах "честта" да мина след като беше станала, кофти гледка.

Вечер вече даже гледам да не излизам. Вечер половината са пили, кара се на заварка /човещина

https://fakti.bg/bulgaria/416732-motopedist-zagina-pri-katastrofa-vav-varna
И тук от днес, имах "честта" да мина след като беше станала, кофти гледка.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://btvnovinite.bg/bulgaria/shest-z ... ashko.html
Колите не приличат на нищо, а на самия клип също едно нищо казват. Говорих с катаджията, който е бил на място, онези идват след запой на едно заведение на 3км. от мястото. Живеят на 1 от сблъсъка, чудно защо не са влезнали в селото, а са продължили надолу. Липсва спирачен път! Днес минах 50 пъти от там както обичайно и огледах, но има деруги по пътя. Катаджията каза, че след удара Аудито се връща назад и деругите по асфалта са от колите! Стана ми супер криво защото по едно време дойдоха 3 жени на мястото, по възраст ги правя на майката, жената и дъщерята на убития. Някакви формални неща явно попълваха и оглеждаха, но ги видях как плачеха...язък за човека, че на 42 ги оставя сами без да е виновен за нищо. Пътувал е от София за Габрово, не знам защо не е минал по по-прекия път. Имаше кола с даяджия, питах го защо е там като минавах по едно време, щели да разследват фирмата в която е карал шофьорски курс келеша. Ами за какво след като реално от ИААА(ДАИ)провеждат изпитите и те са му дали книжка?
На пияния тъкмо му беше минал годежа и му бяха купили тая дърта очиларка по тоя повод.
Колите не приличат на нищо, а на самия клип също едно нищо казват. Говорих с катаджията, който е бил на място, онези идват след запой на едно заведение на 3км. от мястото. Живеят на 1 от сблъсъка, чудно защо не са влезнали в селото, а са продължили надолу. Липсва спирачен път! Днес минах 50 пъти от там както обичайно и огледах, но има деруги по пътя. Катаджията каза, че след удара Аудито се връща назад и деругите по асфалта са от колите! Стана ми супер криво защото по едно време дойдоха 3 жени на мястото, по възраст ги правя на майката, жената и дъщерята на убития. Някакви формални неща явно попълваха и оглеждаха, но ги видях как плачеха...язък за човека, че на 42 ги оставя сами без да е виновен за нищо. Пътувал е от София за Габрово, не знам защо не е минал по по-прекия път. Имаше кола с даяджия, питах го защо е там като минавах по едно време, щели да разследват фирмата в която е карал шофьорски курс келеша. Ами за какво след като реално от ИААА(ДАИ)провеждат изпитите и те са му дали книжка?

In God we trust, all others we track.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Без да се обиждат колегите от малките градове и села ама по тия места си е друга България
След всяка подобна катастрофа си мисля, че няма накъде повече да ме изненадат и след 3 дни...hold my beer буквално
. Сега като изчетох мнението на Топ Гън направо съм в шок от това в какво беззаконие живеем и докъде се простира хорската простотия и арогантност.
От преди 20 минути на Околовръстното: младеж с девойка в колата, снове между лентите без светлини движейки се съмнително бавно. Шофьор на бус застана пред него и явно тогава видя, че е без фарове и ги включи. Аз като го подминавах (аз 90, те не повече от 50) нещо се заливаха от смях с девойката и на икеа профуча покрай мен сигурно с над 160...с фиат 500
Не знам как да го коментирам 

След всяка подобна катастрофа си мисля, че няма накъде повече да ме изненадат и след 3 дни...hold my beer буквално

От преди 20 минути на Околовръстното: младеж с девойка в колата, снове между лентите без светлини движейки се съмнително бавно. Шофьор на бус застана пред него и явно тогава видя, че е без фарове и ги включи. Аз като го подминавах (аз 90, те не повече от 50) нещо се заливаха от смях с девойката и на икеа профуча покрай мен сигурно с над 160...с фиат 500

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
От скоро живея в Габровският регион,и смело мога да кажа че тук хората карат доста спокойно и съобразително...много ама много рядко ми се налага да използвам клаксон,не така обаче е от другата страна на прохода Шипка.Нека колегата Топ Гън да каже защи е така там околко Казанлък,много катастрофи и загинали има там в този регион.
П.С Разбрах че мъжът е бил един от добрите зъболекари в Габрово.
П.С Разбрах че мъжът е бил един от добрите зъболекари в Габрово.
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Много циганьори живеят по протежението на подбалканската магистрала и вилнеят денонощно! То не са каруци, двуколки, разни оръгани коли без светлини,аман от тая напаст. Язък за човека от аудито. Представям си го отишъл в София да работи и изхранва семейство от Габрово и прибирайки се по нощите го засрещат тия примати. Бог да го прости
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Едва ли само те са виновни за международното положение
, ама все пак - циганин в учебна кола аз не съм виждал, едва ли ги пускат да влизат вътре. Лилави инструктори също, май, няма. Деветдесет процента, от тях, не могат да четат и пишат, камо ли да имат основно образование. Демек - правилника е ясно, че не съществува за тях, а и как ги решават тия листовки ?
После, тия картинки, пътните знаци, изобщо имат ли ги за нещо друго, освен цветна тенекия или ламарина за печене на чушки? ВЕрно, че книжката кола не кара,
ама колко такива шЕфИори има по пътищата - 20к, 50к, 100к, 200....?

Ubi dubium, ibi libertas
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Камера заснела зловещия челен удар, взел 6 жертви край Крън
https://youtu.be/LC9ndmrQQjE
https://youtu.be/LC9ndmrQQjE
Няма вече BMW