България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Окт 2019, 14:42

Venelin1111 написа:
hell's angel написа:Викам да намалиш флуденето, че ми писна да ти чета линковете от Айфоня из целия форум, а не да ми се обясняваш като ученичка. Мери си приказките, не си на село у кръчмата, все пак :winky:

Ей тъпак, като не ти се чете ,не чети, не ми давай определения

Sent from my iPhone using Tapatalk

Айде малко да си починеш викам аз.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Venelin1111 » 06 Окт 2019, 14:47

Ми щом викаш.., ма много ли викаш?

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Окт 2019, 16:16

Нова година подрани, айде на бананите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Окт 2019, 0:48

Я спама ли тръгва :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 08 Окт 2019, 19:08

Поредният качествен потребител се размина само с временен банан :mhihi: Този раздел ако по някаква случайност изчезне форумът е приключил курса преждевременно :yes:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Окт 2019, 10:27

https://blitz.bg/intsidenti/katastrofi/ ... 02871.html
Тия 5-мата от Мерцедеса са роми, познавах ги бегло защото се возеха понякога, от 18 до 30 годишни били като водача е на 18. Още като чух алкохол и ми бе ясно, че пияния е влезнал в насрещното и е ударил Габровлията, който без вина си отиде. Те се и дрогирали разправят тука местните, не знам кой и какъв е бил вечерта, Булгаристан тв бяха на място и бая снимаха докато мина 5-6 пъти от там по обичайния си маршрут, би трябвало подробно да са обяснили. Тъпотия отвсякъде с това пиене, а келеша тъкмо взе книжка. На 1 км. от домовете им става всичко. Масово хората викат 5 мангала по-малко, но лошото е, че ще зачестяват тия неща с това малцинство, което вече стана огромна маса и масово карат коли. Масово без книжки, масово пияни и масово като луди. В тая тема или някоя друга го бях споменал, че тука са като Фитипалдита с възможно най-старите кошове както бе и тоя Мерцедес. Аз не го видях, боклукчийски камион и камион на общината почистиха и измиха, но вратите му са като от детска играчка свити и толкова пластмаса не съм виждал, на БТВ имало видеа разправят.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 14 Окт 2019, 11:18

Може да съм краен, но ми е жал единствено за човека в ауди-то. Но си прав, преди 5-6 години нощем карах с кеф - няма трафик, спокойно, и камери нямаше. Сега има повече коли и повече неграмотни, пияни и/или дрогирани шофьори. Вечер не ми е толкова спокойно да карам, както преди.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 14 Окт 2019, 14:14

Тия като гледах репортажа по Нова и видях мерца са карали най-малко с 150

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 14 Окт 2019, 15:50

Наистина жалко за човека в Аудито :(
Вечер вече даже гледам да не излизам. Вечер половината са пили, кара се на заварка /човещина :mhihi: /, но като цяло...

https://fakti.bg/bulgaria/416732-motopedist-zagina-pri-katastrofa-vav-varna
И тук от днес, имах "честта" да мина след като беше станала, кофти гледка.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Окт 2019, 20:13

https://btvnovinite.bg/bulgaria/shest-z ... ashko.html
Колите не приличат на нищо, а на самия клип също едно нищо казват. Говорих с катаджията, който е бил на място, онези идват след запой на едно заведение на 3км. от мястото. Живеят на 1 от сблъсъка, чудно защо не са влезнали в селото, а са продължили надолу. Липсва спирачен път! Днес минах 50 пъти от там както обичайно и огледах, но има деруги по пътя. Катаджията каза, че след удара Аудито се връща назад и деругите по асфалта са от колите! Стана ми супер криво защото по едно време дойдоха 3 жени на мястото, по възраст ги правя на майката, жената и дъщерята на убития. Някакви формални неща явно попълваха и оглеждаха, но ги видях как плачеха...язък за човека, че на 42 ги оставя сами без да е виновен за нищо. Пътувал е от София за Габрово, не знам защо не е минал по по-прекия път. Имаше кола с даяджия, питах го защо е там като минавах по едно време, щели да разследват фирмата в която е карал шофьорски курс келеша. Ами за какво след като реално от ИААА(ДАИ)провеждат изпитите и те са му дали книжка? :shock: На пияния тъкмо му беше минал годежа и му бяха купили тая дърта очиларка по тоя повод.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Окт 2019, 0:39

Без да се обиждат колегите от малките градове и села ама по тия места си е друга България :shock:
След всяка подобна катастрофа си мисля, че няма накъде повече да ме изненадат и след 3 дни...hold my beer буквално :conf: . Сега като изчетох мнението на Топ Гън направо съм в шок от това в какво беззаконие живеем и докъде се простира хорската простотия и арогантност.

От преди 20 минути на Околовръстното: младеж с девойка в колата, снове между лентите без светлини движейки се съмнително бавно. Шофьор на бус застана пред него и явно тогава видя, че е без фарове и ги включи. Аз като го подминавах (аз 90, те не повече от 50) нещо се заливаха от смях с девойката и на икеа профуча покрай мен сигурно с над 160...с фиат 500 :conf: Не знам как да го коментирам :censored:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 15 Окт 2019, 10:04

От скоро живея в Габровският регион,и смело мога да кажа че тук хората карат доста спокойно и съобразително...много ама много рядко ми се налага да използвам клаксон,не така обаче е от другата страна на прохода Шипка.Нека колегата Топ Гън да каже защи е така там околко Казанлък,много катастрофи и загинали има там в този регион.

П.С Разбрах че мъжът е бил един от добрите зъболекари в Габрово.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 15 Окт 2019, 10:17

Много циганьори живеят по протежението на подбалканската магистрала и вилнеят денонощно! То не са каруци, двуколки, разни оръгани коли без светлини,аман от тая напаст. Язък за човека от аудито. Представям си го отишъл в София да работи и изхранва семейство от Габрово и прибирайки се по нощите го засрещат тия примати. Бог да го прости
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 15 Окт 2019, 11:45

Едва ли само те са виновни за международното положение :mhihi: , ама все пак - циганин в учебна кола аз не съм виждал, едва ли ги пускат да влизат вътре. Лилави инструктори също, май, няма. Деветдесет процента, от тях, не могат да четат и пишат, камо ли да имат основно образование. Демек - правилника е ясно, че не съществува за тях, а и как ги решават тия листовки ? :ok: После, тия картинки, пътните знаци, изобщо имат ли ги за нещо друго, освен цветна тенекия или ламарина за печене на чушки? ВЕрно, че книжката кола не кара, :mrgreen: ама колко такива шЕфИори има по пътищата - 20к, 50к, 100к, 200....?
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 15 Окт 2019, 17:17

Камера заснела зловещия челен удар, взел 6 жертви край Крън

https://youtu.be/LC9ndmrQQjE

Няма вече BMW

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата